Anti-Colos

A veterán játékosok nyilván emlékeznek “Colos22” nevére, aki már számtalan alkalommal fúrta a Minecraft játékos közösséget és több alkalommal ellene is fordultak játékosok, bloggerek, szerver tulajdonosok. A repertoárjában nem ritka a mások átverése, szervercsalás, hackelés és társai sem. Neki is “köszönhetjük” a nem épp jogtiszta HU-Minecraft klienst is.

A Minecraft FAN Blog igyekezett pártatlan maradni a dologban, azonban már a pofám leszakad, hogy ez az ember mit meg nem enged magának. Legújabb húzásában éppen a számára nem szimpatikus konkurens szervereket tiltja le a kliensen keresztül egy (a felhasználó tudta nélkül történő) adatmódosítással a rendszer hosts fájlában. A videó magáért beszél:

Ez még csak a kezdete egy hosszú és idegbehágós történetnek, amelyet a következő weboldalról olvashattok John_Scott írásában:

Anti-ColosÜdvözlök mindenkit!
Szeretnék bejelenteni számotokra egy iszonyatosan nagy átverést, a szeretett Minecraftunk meggyalázását, Notch munkájának bemocskolását.

Az első átverés

Nem igazán emlékszem már mikor, de egy bizonyos Colos22 nevű úriember megkeresett engem még réges-régen amikor az 1024Craft nevű szerveremet futtattam azzal az ajánlattal, hogy készítettek egy klienst a Minecraft forráskódjának visszafejtésével. Azt mondta, hogy rakjam fel a szerveremre, csak ezzel tudnak majd játszani a játékosok, és lehet skinjük úgy is, hogy nem vették meg a játékot. Aztán amikor azt mondtam, hogy ez így nem érné meg nekem, mert nem sokan töltenének le csak azért egy klienst, hogy a szerveremen játszhassanak, csak annyit mondott az addig csöndesen hallgató barátja, hogy mivel kódolatlanul tárolják a felhasználók adatait, 500Ft-ért bárki E-mail címét, felhasználónevét és jelszavát a rendelkezésemre bocsájtják. Ekkor én ebbe természetesen nem egyeztem bele, de később még tartottam Colos-al a kapcsolatot.

Még mielőtt elkezdte a szerver hostingolást, amiről majd később fogok említést tenni, VPS és Domain viszonteladással foglalkozott. Igazán szégyellem, de ti javatokra forduljon, hogy elmondjam:
6,000Ft-ért vettem tőle egy olyan VPS szervert, amin elmondása szerint a Minecraft szerver 48 slottal egy szem lag nélkül elfut. Miután meggyőződtünk az állítás igazságáról egy referencia szerveren, ami tökéletesen működött, megkaptam a szervert, és épp akkor volt is egy olyan ismerősöm aki értett ezekhez a dolgokhoz. Az ő segítségével megpróbáltuk üzem alá helyezni, de nem sikerült. A Minecraft szervernek nem tudom mi az a minimális RAM, ami alatt el sem indul, de ez a szerverben nem volt meg, pedig én 1GB-t rendeltem bele, ami valószínűleg bőven elég, ha nem is 48slothoz, de ahhoz, hogy elinduljon, simán elégnek kéne, hogy legyen. Ennek ellenére a szerver azzal a hibaüzenettel indult, hogy “NINCS ELÉG RAM”. Amikor reklamáltam colosnál, azt mondta, hogy ő megadta azt az 1Gb RAM-ot, csak hogy éppen ennek nagy része virtuális memóriaként áll rendelkezésünkre,de ha gondolom kikapcsolja, és az árán vehetek pl. domaint. Én bele is mentem ebbe, de mivel a domain jóval olcsóbb mint 6,000Ft így 1 hónapra még meghagytam a VPS-t webtárhelynek. A domaint szépen elkezdtem csinálgatni az akkori szerveremhez és szépen is alakult addig, amíg egy nap arra lettem figyelmes, hogy nem az én általam feltöltött tartalom jelenik meg rajta, hanem a Colos kliensének weboldalára irányított át.

csekk

A szerver hosting

Valószínű, hogy közületek sokan találkoztatok Colos22 szerver hostingjával. Ugyebár azt ígéri, hogy nagyon olcsó, laggmentes és tele van extrákkal. Na mitől lehet egy szerver olcsó és laggmentes? Miért olcsóbb az a szerver, mint máshol egy ugyan olyan? Én és szerintem még egy páran tisztában vagyunk ezzel: Ami után nem adóznak, az olcsóbb, ami után nem adóznak az illegális. Vegyük példának a Cl*ns.hu-t. Nekem már nagyon rég óta tőlük van szerverem, különösebb bajom nincs, nem laggol, segítenek, ha nem megy valami, de egy 24Slotos szerver majdnem 5000Ft. Ez azért van, mert ők egy bejelentett, adózó kft, van róla papírjuk és teljesen legálisan csinálják. Mielőtt ezt a posztot megírtam ki akartam linkelni Colos22 hostingját, de mire lettem figyelmes? Megszűnt és a skel*ton.hu vette át a szervereket. Valószínűleg valaki feljelentette, vagy csak tisztába volt vele, hogy sokan tudják mit csinál és még mielőtt buci sorsára jut leállt vele. Titokzatos módon jóba van a sk*leton.hu tulajdonosával…

A Kliens

Colos22 jelenleg is árulja a kliensét amit rengeteg, többnyire az átverésről semmit sem tudó felhasználó használ. A következőkkel indokolja meg, hogy miért érdemes az ő általa “készített” klienst használni:

 • Mert tudsz feltölteni skin-t
 • Mert minden 500. regisztrált felhasználó kap INGYEN egy köpenyt! :)
 • Mert van hozzá szerverfájl és ha bekapcsolod az online mode-ot akkor csak ezzel a klienssel lehet feljönni és akkor nem kell authme és xauth plugin.
 • Folyamatos frissítések és újdonságok vannak a kliensbe.
 • És ezt teljesen INGYEN!

Ez első ránézésre szép és jó, de természetesen nem ez a teljes igazság. Először is vegyük tisztába, hogy ezzel ő Notch és Jeb munkáját teljesen megalázza, szinte ellopta a játékukat. Évek alatt Notch a semmiből írta meg saját két kezével ezt a szinte tökéletes játékot, természetesen nem azért, hogy aztán jöjjön egy Colos22 és ellopja az egész termést. Lehet, hogy nem kér érte pénzt, meg mindenféle extrákkal kecsegtet, de szinte ingyen kiadja bárki személyes adatait, és ezt a dolgot is teljesen illegálisan csinálja.
Mellesleg olyan akciókkal szeretné a vásárlást még csábítóbbá tenni, hogy kapsz 2000Ft-ért elektromos kapát a szerveredre, meg Paintball puskát. Most őszintén, kinek kell a szerverére elektromos kapa?

Ha rám hallgattok minél hamarabb letörlitek a kliensét. Aki otthon van Android téren talán ismeri a Carrier IQ nevű programot, aki nem annak leírom a lényegét: Ez egy olyan alkalmazás ami a telefonon sunyiba fut és minden leütött karaktert lement majd elküldi egy internetes adatbázisra.
És ez kliens ugyan abban a nyelvben, Java-ban íródott. Nem azt mondom, hogy ellopja vele a Facebook jelszavad és privát beszélgetéseidet, de mit vársz egy olyas valakitől aki olyan dolgokat tesz amiről fent írtam? Gondold meg kétszer, hogy tovább használod-e a Nagy magyar Minecraft klienst!
(Mellesleg a Minecraftban van magyar nyelv is már, ha csak ezért használtad akkor inkább játssz törttel, azt Notch hivatalosan sem ellenzi!)


(A blog nyitásakor) írtam egy posztot Colos22-ről és az ő klienséről. Nagyon sok kommentet kaptam, sokan egyetértettek a feltevéseimmel, de voltak akik kételkedtek. Mivel a bejegyzés nézettsége súrolta a 3000-et Colos22 megijedt, hogy talán visszaesik a kliense népszerűsége.

Bizonyíték

Bizonyíték

A képek szerint én nem-et mondtam mindenre, de aztán gondolván, hogy mindenkinek jár egy 2. esély mégis sikerült megegyeznem vele. Az előző posztban leírtakért kárpótlásképp egy VPS-t (Virtuális Privát Szervert) adott volna, 5 hónapra, 8Gb memóriával. Ezt a szervert a sk*leton.hu szolgáltatta volna, az ő gépükről futott. Meg is kaptam a szervert ISMÉT, de a történet új fejezete itt kezdődik…

Az első figyelmeztető posztomra felfigyelvén egy Kr*vinskiy nevezetű úriember felkeresett, hogy neki is sok borsot tört az orra alá Colos22. Többek között elmondása szerint egy perc alatt 32,000 levelet kapott Colos22-től, minek köszönhetően az E-mail fiókja kifagyott. Elmondta még azt is, hogy egy viszonylag népszerű szerver tulajdonosa, 30,000Ft értékben vett tőle szervert, de azt sosem kapta meg.

Na de térjünk vissza a kárpótlás szerverhez. Kr*vinskiy-val egész jóba lettünk a beszélgetés során, és az ő felvetésével elhatároztunk, hogy toborzunk pár embert akik segítségével megállítjuk Colos-t. Sajnos az a tervünk valamilyen módon Colos-hoz is eljutott, és nem tudni milyen módon, de feltörte Kravinskiy Skype fiókját. Ezt követően a nevében a következőket írta: “Szedd le a posztot Colos-ról” “Én is kaptam tőle VPS-t”.

Gondoltam duplán jó, mindketten kárpótolva lettünk, persze ekkor még nem tudtam, hogy Colos ír a Kravinskiy nevében! VPS szerver üzemeltetésről nincs sok tapasztalatom, így segítséget kértem Kravinskiy-től. Nem akartam kiadni a jelszót, de Colos azt mondta, hogy adjam ki neki nyugodtan, megbízható. Miután végül is beadtam a derekam és leírtam Skypeon a hozzáférési adatokat, kilépett. Ne felejtsük el, hogy még mindig Colos-ról van szó! Igazat megvallva végül is Colos nem hülye… Visszalépett és azt mondta, hogy ha szerkesztő lehet a blogon akkor vissza adja a VPS-t. Ez nem volt feltűnő, mivel Kr*vinskiy-val már ezelőtt is beszéltük, hogy esetleg szerkesztő lehetne. Gondoltam van nekem is eszem, tudtam, hogy aki a blogon szerkesztő, nem pedig rendszergazda, az csak posztot írni tud semmi mást. Így meg is kapta a jogokat. Ekkor vissza kaptam a szervert, de a kliens amivel vezérelni lehet ezt a szervert, rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy ha ketten vannak belépve és az egyik fél megváltoztatja a jelszót akkor még a másik vissza tudja változtatni, így amikor töröltem a szerkesztők közül, visszaváltoztatta a jelszót. Ekkor még mindig nem tudtam, hogy igazából Colos-ról van szó. Írtam is neki, hogy valahogy szerezze vissza a szervert, vagy a poszt visszakerül kiegészítéssel, de azt mondta, hogy nem érdekli, nem tudja visszaadni. Ekkor elhatároztam, hogy többé SOHA, és ezt így mindenki előtt megfogadva SOHA nem dőlök be neki és a posztot is visszaraktam. Amikor már éppen publikáltam volna vissza, megláttam, hogy jött egy levelem. Ez volt a kulcspillanat, ugyanis a levél tartalma:

“Szia,
Kr*vinskiy vagyok és Colos22 -nek sikerült feltörnie mindenem, még a Skypeom is, ezért amit ír nem én írom.
Kérlek a cikk mindenképpen legyen kint az oldalon ez miatt:

Tisztelt bíróság,
a mai napon (2012.06.07) feljelentést szeretnék Önök elé benyújtani M*ti György úr ellen.
A vádjaim:
– Adócsalás
– Spam küldés (nem kis mennyiségben)
– Lopás
Természetesen nem egyedül vagyok, hanem további 15 ember van, aki ezt már régóta megszerette volna csinálni, csak nem egyedül.
Amennyiben sikerült időpontot találni nekem, kérem írjanak erre az emailra és egyeztetek valamilyen módon a vádolt személlyel is.
Esetleg utóiratként odaírnám, hogy több mint havi 170.000 HUF -ról van szó, ami adócsalásnak számít.

A vád további adatai:
Email címe: v*host@gmail.com
Lakhelye: Budapest (kerület illetve a többi adat nem ismert, de bankszámla megvan)

Tisztelettel:
Kr*vinskiy Márk
Utóirat Colos22-nek: A kedvedért utánanéztem és ezért min. 3 év bírságot lehet kapni. Ha szeretnél valamit mondani, akkor engedj fel ts3-ra. Nevem: Kr*vinskiy
1 napod van!

Köszönöm, Márk

Most mindenki azt gondolja, hogy biztos ezt is Colos írja, de nem. Colos amikor szerkesztő, vagyis rendszergazda szeretett volna lenni a csatlakozáshoz ezt az E-mail címet adta meg: kr*v.ebs@gmail.com
A mostani levél pedig erről jött: support@jat*khost.hu

Eddig nem akartam a blogot fenyegetésre, vagy a rossz viszonyaim megerősítésére használni, de Colos kiharcolta.


E-mail spam, avagy nem adja fel!

Folytatódik a végtelen történet, Colos22 kártékony tevékenységekről szóló, immáron poszt sorozat. Épp a Colos22 kliensének weboldalát néztem, és feltűnt egy Team Speak 3 csatlakozási hivatkozás a sarokban. Fel is mentem a szerverre és láttam, hogy Kr*vinskiy is épp Colos-al beszél, pont az E-mail floodos ügyükről. Ahogy hallottam a beszélgetésükből, Colos22 azt állította, hogy ő semmiféle floodot nem küldött Kr*vinskiy-nek. Egy idő után valamelyest becsatlakoztam a beszélgetésbe, de Colos22 “talpnyalói” rögtön rám ugrottak. Talán ez a beszélgetés inspirálta őt a következő cselekedetére:

Flood

Jelenleg is kapom a felugró ablakokat, hogy jött egy új levelem… Igazából ez is csak azt erősíti, hogy Colos22 próbál tenni az ellen, hogy a dolgai köztudottá váljanak.

A mutató jelenleg: 521 beérkezett levél :)


Sértem a jogait!

Ahogy telt múlt az idő, megint csak helyet kapott Colos22 a blogomon, és mivel ekkorra már sikerült tennem az E-mail szemét ellen, nem tudott szinte semmiképpen védekezni, így megpróbálta meggyőzni a hülyeségéről a blog üzemeltetőjét, a Google-t… Amint meghallottam, hatalmasat nevettem rajta, hogyan gondolhatta, hogy egy Google kaliberű vállalat törődni fog egy ilyen piti kis bűnözővel, mondanom sem kell, sikertelen volt a próbálkozása, de még mindig nem akarta annyiba hagyni és bepróbálkozott a domaint szolgáltató vállalatnál, a sz*rverem.hu-nál is.

Domain levél

Nem is tudom ki sérti a jogokat…

Minecraft copyright
Lófasz rizzsel

Szóval végeredményében Colos ismételten besült :)


Kártérítés

Immáron 3. alkalommal kaptam kártérítésről ajánlatokat Colos-tól, de mivel megígértem, hogy nem dőlök be neki többet, figyelmen kívül hagytam a VPS, Domain és hasonló számomra ingyenes szolgáltatásokról érkező ajánlatait, egészen addig, amíg egy PayPal visszautalásról nem kezdett el beszélni. Itt már elkezdett érdekelni a dolog, mivel egy utalással nagyon nem tudna átverni, ha megkapom az összeget leveszem a posztot, ha nem akkor nem.
A pontos megegyezés valahogy úgy szólt, hogy ha elküldi a pénzt és letörli az engem sérelmező videót (erről a következő fejezetben), akkor törlöm a róla szóló posztokat. Nagy meglepődésemre végül megérkezett az ígért összeg (6.000Ft), majd nem sokkal rá töröltem a posztot a blogomról, de ő nem távolította el a YouTube csatornájáról az említett videót, állítása szerint azért, mert feltörték a felhasználóját…
Gondoltam már így is jól jártam, a pénzem visszakaptam hát legyen, hiszek neki annyira nem izgatott az a videó.

 Kártérítés

Amikor ezek történtek én már egy jó ideje nem jártam a Minecraft világában és úgy döntöttem, eladom az addig használt karakterem. Volt rá elég sok érdeklődő, de a többsége az utolsó pillanatban visszamondta az üzletet mindenféle okokra hivatkozva. Ezek között volt egy bizonyos illető, akivel olyan 2 hétnyi beszélgetés után eljutottunk odáig, hogy holnap már küldené a karakter árát. Nagyon megörültem, hogy végre sikerült megszabadulnom tőle, ám mikor másnap megkérdeztem, hogy sikerült-e a befizetés azt mondta, hogy:

Beszélgetés Facebookon

Itt pedig elhatároztam, hogy a történet még koránt sem zárult le. Attól hogy én kártalanítva lettem még Colos ugyanúgy megpróbál keresztbe tenni nekem, arról nem is beszélve, hogy én csak egy vagyok a sok közül, akiket átvert és sokak azóta sem kaptak semmiféle térítést.


Lopom a Minecraft karaktereket

Gondolom a szöveg olvasói közül sokakhoz eljutott ez a videó, miszerint lopom a Minecraft karaktereket. Megpróbálok a lehető legmeggyőzőbb lenni, elemezzük először a videót:

A videó címében az áll, hogy “JohnScott lopja az eredetis Minecraft os felhasználókat. NÉZD MEG!” Ezek szerint én EREDETI Minecraft felhasználóKAT lopok, pedig a videóban látható beszélgetésben csak a Colos22 lastlogin fájlját próbálom elkunyerálni, ami testvérek között is nem több, mint EGY darab, nem is felhasználó, hanem LASTLOGIN fájl! Természetesen a videóban sehol sem látható, hogy már sikerült-e ellopnom valaki lastlogin fájlját, vagy hogy egyáltalán a Colos lastlogin fájlját sikerült-e megszereznem…

De ezek után gondolom sokakat érdekel, hogy valóban én szerepelek-e a videóban és ha igen, miért volt nekem szükségem Colos lastlogin fájljára?

Ezekre válaszul: Igen, én szerepelek a videóban. Colos lastlogin fájlát pedig azért kértem el, mert:
Mielőtt ez a videó készült volna, éppen pár ismerősömmel beszélgettünk Skypeon, akik azon nevettek, hogy egy ismerősük nem hitte el, hogy egy mezei számítógéppel vissza tudják fejteni a Minecraft felhasználója jelszavát a lastlogin fájlból, de nekik sikerült. Erre gondoltam, hátha ezzel Colos sincs tisztába, megpróbáljuk megszerezni a felhasználóját legyen valami fegyverünk ellene. Fontos tudni, hogy ez jóval a kártérítésem előtt történt!
Szóval írtam Colos-nak, hogy nincs-e kedve elküldeni nekem a lastlogin fájlt, bár ahogy a beszélgetésből is látszik, nem voltam valami túlzottan meggyőző, én se gondoltam komolyan, hogy ő ideadná nekem.
Röviden ennyi a történet…


Konkurencia elhárítása

Ebben a videóban látni, hogy a Colos féle kliensnek vannak olyan részei, ami nem éppen a játékélmény növelésére, inkább a konkurencia elcsitítására vannak. Ezalatt azt értem, hogy míg mi szépen játszogatunk, addig ez a program leblokkolja a rivális oldalakat, mint például: CoolCraft, HerbyTv, LazuritCraft…


HErBY és Colos22

Aki esetleg nem értené a videót: HErBY legújabb Minecraft szervere a Coolcraft. Mivel Peti eléggé ismert a Minecraftosok között is, így a szervere elég nagy népszerűségnek örvend már a nyitás óta. Ez természetesen sok konkurens szervernek nem tetszik, köztük Colos22-nek sem. HErBY elmondása szerint Coloska úgy próbálta javára fordítani a szervert, hogy először segítséget ajánlott annak konfigurálása és moderálása terén. Mikor negatív választ kapott a felajánlására megtámadta a szervert feltételezhetően egy DDoS csomaggal, amit már nálam is bevetett párszor, és sok helyről kaptunk olyan történeteket, hogy TeamSpeak szervereket és hasonlókat fagyasztott ki ezzel a módszerrel.
Na de viszont a CoolCraft adminjai sem hülyék, sikerült védekezniük a támadás ellen és Colos harmadik próbálkozásként próbálta elhitetni velük, hogy a szerver weboldala sérti az Ő jogait, amiről fentebb már írtam ezt-azt.


Összefoglalás

Colos22 bepiszkolja Notch munkáját, fillérekért árulja a kliensére regisztráltak adatait (pl. jelszó), illegális hostingot futtat(ott) és lopott domainen kezdte az egészet.
Jogsértéssel vádol másokat, holott ő a legnagyobb jogsértő a magyar Minecraft közösségben. Lopással vádol másokat, pedig ő lopta el a Minecraftot, rengeteg ember pénzét és jó hírnevét.
Sokféleképpen próbálja meg likvidálni a konkurenciát, de vannak nála okosabb emberek is, bármennyire fáj ezt elhinni számára.
Más tisztességes cégek neveivel él vissza, hogy saját illegális hostingja hírnevét növelje.

Te mit szólnál hozzá, ha évek alatt éjjelt s nappal dolgoznál egy teljesen új technikájú projekten, nagyon sikeres lenne és valaki csak azért, hogy ő is pénzt keressen valahonnan inkább ellopja a te műved minthogy lesétálna a munkaügyi hivatalba egy állásért?
Gondolom nem örülnél neki…

Írhatsz hozzászólást, vagy visszalinkelheted a saját oldaladról.

11 Hozzászólás ehhez “Anti-Colos”

 1. DragonGamer szerint:

  Kapja be az a kurva, hogy key-loggert tesz a kliensbe!
  Mikor én szerver számítógépről léptem fel lelopta a gépről a 21 szerver ősszes fájlját! Még jó, hogy volt róla biztonsági mentés a NAS-on!
  De a fájlaimat felhasználta saját javárt!
  A jó édes ku***va anyukáját!

 2. Mateotis szerint:

  @Eustace

  Szerintem a lényeg a kliens illegalitása. Amikor a Minecraft menüjében TISZTÁN ki van írva a jobb alsó sarokba, hogy “Copyright 2013 Mojang, Do not distribute!”. Tehát a Mojang nem engedélyezte az eredeti kliens bárminemű változtatását és “piacra dobását”, még ha ingyen van is.

  Erre jön Colos és a kérést semmibe véve előáll a Hu-Minecraft klienssel, ami az eredeti megváltoztatott verziója. És kérdem én, mi a fene annyira jó ebben a Hu-Minecraftban?! 90%-át annyival is el tudod érni, hogy magyarra állítod a Minecraft nyelvét…

  Meg a legutóbbi eset… Csak azért módosítja a hosts fájlt, hogy a konkurenciát letiltsa, korlátozza?! Ez szerinted helyénvaló?

 3. glerikud szerint:

  Természetesen lehet azt is mondani, hogy a videókat meghamisították. Lényegtelen. A cikk elsődleges célja nem az, hogy Colos-t felgyújtsuk, hanem az, hogy az internet efféle veszélyeire figyelmeztesse a Magyar Minecraft közösséget.

 4. glerikud szerint:

  Ez mind szép és jó, viszont nem lesz a szívem középpontjában Colos22 továbbra sem: Aki azzal vádol másokat, hogy sértik az ő szerzői jogait, miközben illegális klienst tesz elérhetővé (most akár népszerű, akár nem) az ezzel vajon mit bizonyít?

 5. Eustace szerint:

  Íme egy kis idézet a hu-minecraft.net-ről:

  Ezennel zárom a Herby ügyet

  Ezennel zárom a Herby ügyet.
  Ugyanis jobban utána nézünk a HU-Minecraft updater szerveren és John Scott videó feltöltése előtt egy proxy IP címről kiadtak egy HU-Minecraft-os frissítést.
  Ez azért furcsa hogy John Scott videó feltöltése elött pár órával kiadtak egy frissítést proxy IP címmel.
  Mivel a launcherem forráskódja megtalálható a szerveren így nem volt nehéz átírni és kiadni vele egy frissítést amibe benne vannak olyan dolgok amit nem én írtam bele.
  Tegnapi napon a razzia után kiadtam egy frissítést amiben már nem található meg ez a blokkoló tartalom.
  Köszönöm hogy elolvastad.
  Kérlek oszd meg!

  John Scottnak megint viszket a picsája

  És továbbá folytatódnak a konkurenciai harcok!
  Ez csupán csak arról szól, hogy a konkurenciát ki kell nyírni. (Természetesen ez a Magyar ember felfogása, ez ellen semmi kétség nincs.)
  És ez esetben persze, hogy Colos22 került elő, hiszen ha sikerül pár embernek összefognia és kiütnie a “sok mindenki által” szeretett HU-Minecraft-ot akkor azzal más Klines csoportok, nagyon sok “aktív” játékost nyernének.
  Én magam (Laca) nem tudok sokat erről a John Scott nevű internetes emberről, csak annyit, hogy anno bepróbálkozott azzal, hogy Colos-t egy olyan sértő cikkel és hamisított videókkal alázza meg, amivel maga a HU-Minecraft sok rajongót (ha szabad így fogalmaznom) elveszít.
  Na most, ez a cikk Magyarországon nagyon elterjedt lett és ha bárki Colos22 nevét emlegeti akkor egyből a karakter illetve az E-Mail címek lopása kerül előtérbe.
  Én csak annyit kérek, hogy gondoljátok át picit azt, hogy egy ember akinek nem tetszik az, hogy a HU-Minecraft hihetetlen népszerűvé lett, trágár, személyi jogokat sértő, gyalázatos, szánalmas cikkeket és videókat oszt meg a neten arra várva, hogy sok ember álljon ki az ő (John Scott) véleménye mellet.
  Röviden összefoglalva ez a kis cikkem lényege, hogy gondoljátok át a dolgot mielőtt Colos22-t ocsároljátok.
  Be kell látnunk, hogy a HU-Minecraft-nak nagyon sok játékosa van, ami szerintem nem is gond, hiszen össze gyüjti a Magyar Minecraftos közösséget, és szerintem ez így a helyén való.
  Ez másoknak nem tetszik és ők akarják átvenni ennek az egész dolognak a vezetését azzal, hogy tönkre teszik a Magyar Minecraft Közösséget.
  Nem utolsó sorban arra kérnélek titeket, hogy gondolkozzatok el azon, hogy egy videót, amiben az van, hogy két ember beszélget, akár Skypen akár MSN-en, nem-e lehet hamisítani. (?!)
  Erről ennyit….
  Köszi szépen, hogy elolvastad ezt a kis levelemet, oszd meg, hogy a sok tudatlan emberhez is eljusson és gondolkozzanak el azon, hogy mi ennek az egésznek a lényege.

 6. glerikud szerint:

  Ha így folytatja a végén megharagszik rá a Mojang is.

 7. Mateotis szerint:

  Akár Notch is beperelhetné. :)

 8. Tacumoto Tacumoto szerint:

  Remélem végre valaki elkapja ezt a faszt. Remélem becsukják valami börtönbe és kitágítják a segglyukát. Nem hogy törvénytelen, de még személyes jogokat is sért ezzel a kliensmódosítással, illetve a személyes adatok pénzért árulásával. Nem hogy mindenkit átver, de olyan mértékben lenézi az embereket. Egyszer felvettem vele a kapcsolatot skype-on, azt akartam volna megtudni, hogy hogyan lehetne online servert hostolni. Erre ő azt válaszolta hogy nem lehet, csak ha bérelek. Én mondtam neki, hogy nem akarok bérelni, és ez a mondatom után már nem írt vissza. Pedig utána elkezdtem keresgélni google-be, és nemsokkal később megtaláltam a no-ip-t. Ingyenes, egyszerű, azóta is remekül fut vele a szerverem, de ez a gyökér nem tudta volna ezt nekem mondani, ő csak a szar szervereit akarta volna rámsózni. Miután tudta, hogy nem tud belőlem hasznot húzni, le se szart. Ha találkoznék vele élőbe, letépném a fejét, és beleszarnék. Letépném a pofáját, és megetetném vele. Bocs a rengeteg káromkodás miatt, de ez az ember kihozta belőlem az álatot. Tényleg valamit kezdeni kéne vele.

 9. Mateotis szerint:

  Tökéletesen egyetértek.

 10. XeroX szerint:

  Remélem végre megszűnik ez a szar, a legutóbbi Herby-s eset után még jobban undorodom ettől az embertől. Én már keresem a módot hogy letiltsam a kliensét a szerverünkön, remélhetőleg a 80-120 játékos letölti majd a tiszta, módosítatlan tört kliens-t…
  Továbbá reménykedek hogy végre megszorongatják a tökeit a rendőrök,
  ugyanis 100% hogy az ilyen, a felhasználó tudta nélküli tiltások
  nem törvényesek…

 11. Mateotis szerint:

  Többször is olvastam már ezt a történetet, de még mindig nem hiszem el.

  Ez komolyan besz*rás, amit Colos művel… És az a poén, hogy senki sem tudja leállítani.

Szólj hozzá

Kérjük jelentkezz be a hozzászóláshoz.