1.7.6 pre-release

Az elmúlt hetekben ismét egy újabb csúcsot tudhat magáénak a játék, ugyanis elérte az Xbox360 Edition a 12 milliós eladott példányszámot. A Mojang ünnepel, de nem tétlenkedik, mert el is érkezett hozzánk a következő (1.7.6) frissítés pre-release változata.

Az előnézeti verziót a szokásos módon, a launchertből tudjátok telepíteni, a hozzá tartozó szerver fájlt pedig innen tölthetitek le.

A frissítés legfőbb újdonsága, hogy a Mojang mostantól támogatja a névváltoztatást, így nem kell mindig a felhasználónevünkkel megjelennünk a szervereken, hanem egyedi névvel is játszhatunk. A főbb tudnivalók az új rendszerről:

  • A játékosok egy ID alapján és a nem a választott nevükkel lesznek azonosítva.
  • A választott névtől függetlenül egy játékos ugyanúgy bannolva marad, vagy épp érvényes rá a whitelist, ahogy az inventoryja, petje és mindene megmarad.
  • A választott nevek egyediek, így más játékos nem lophatja el azt, csak ha megváltoztatjuk.
  • A modoknak alkalmazkodni kell az új rendszerhez, de ez nem jelenthet nagy bonyodalmat a mod fejlesztőknek.
  • A névváltás majd akkor lép széles körben érvénybe, amikor a játékosok nagyja már 1.8-as verziószámot fog használni. Emellett lesznek korlátozások, hogy ne változtathassunk nevet minden 5 percben.
  • A névváltás az 1.7.5-ös verzióval nem lesz kompatibilis.

Bár még várnunk kell erre a sokak állal régóta követelt funkcióra egy keveset, de megéri a várakozást és a Mojang törekszik arra, hogy a lehető legszínvonalasabban valósítsák meg. Addig is nézegessétek a Realms oldalát:

Minecraft Realms

Írhatsz hozzászólást, vagy visszalinkelheted a saját oldaladról.

Szólj hozzá

Kérjük jelentkezz be a hozzászóláshoz.