A Mojang kettévágja a Minecraft Caves & Cliffs-t, és a felét az év végéig elhalasztja

Nyáron érkezik egy frissítés, de az eredetileg tervezettnél kisebb léptékű lesz.

A Mojang kettévágja a Minecraft Caves & Cliffs-t, és a felét az év végéig elhalasztja

A nagy Minecraft Caves & Cliffs frissítés, amely a tervek szerint idén nyáron jelent volna meg, elhalasztásra került - legalábbis részben. Tekintettel a projekt léptékére, amely a Mojang szerint "a legambiciózusabb" frissítés a Minecrafthoz, amit valaha fejlesztett, úgy döntöttek, hogy két részre osztják a frissítést, és a második részt az ünnepekig visszatartják.

A Mojang szerint "jelentős technikai kihívások" vannak a frissítés megvalósításával kapcsolatban, amely többek között a világgenerálást olyan módon módosítja, amely hatással van a Minecraft összes barlangjára és hegyére - ami a stúdió szerint azt jelenti, hogy potenciálisan "pusztítást végezhet az aprólékosan elkészített világaidban", ha a dolgok komolyan elromlanak. 

"Ezzel a funkcióval teljesen átalakítjuk az Overworldöt, beleértve az építési magasságot is" - magyarázta a stúdió. "Nemcsak minden hatást figyelembe kell vennünk, amit ez a világra gyakorolhat, hanem azt is, hogyan befolyásolja majd a teljesítményt. Alapvetően az, hogy több cucc van a játékban, egyben lassítja is azt, és ezt szeretnénk elkerülni".

Maga a fejlesztőcsapat állapota is szempont: A stúdiónak eléggé össze kellene ropogtatnia magát ahhoz, hogy esélye legyen a teljes frissítés megjelenésére idén nyáron, és még akkor sincs rá garancia, hogy ez megtörténik. A Covid-19 világjárvány miatt otthonról dolgozó munkatársaknak még nagyobb kihívást jelent a kiadási célok elérése: "Mivel a munkafolyamatunk annyira összetett és együttműködő, mivel nincs lehetőségünk odamenni valakihez, és segítséget kérni, minden tovább tart" - áll a frissítésben.

A felosztás részleteit nem osztották meg, de a Mojang azt mondta, hogy a nyári frissítés a mostani elképzelések szerint "néhány aranyos és szórakoztató mobra, menő tárgyakra és új blokkokra fog összpontosítani". Mélyebb merítéseket arról, hogy mit fog tartalmazni, az elkövetkező hetekben osztanak meg.

"Nem volt könnyű döntés, és csalódottak is vagyunk, hogy néhány igazán izgalmas funkció csak később érkezik" - mondta a Mojang. "Mégis, ez a lehető legjobb döntés, hogy a csapatunk egészséges, boldog maradjon, és még sok éven át képes legyen fantasztikus frissítéseket szállítani."

Mi a reakciód?

like
2
dislike
1
love
0
funny
1
angry
0
sad
1
wow
0