Amit a Minecraft játékosoknak tudniuk kell a Wardenről

Eredetileg a Minecraft Caves & Cliffs frissítése alatt kellett volna megjelennie, de a Warden mobot eltolták, hogy a The Wild frissítés alatt érkezzen meg.

Amit a Minecraft játékosoknak tudniuk kell a Wardenről

A Warden egy erős boss-szerű mob, amely néhány igazán egyedi mechanikával rendelkezik, és a Minecraftba érkezik a hazai biomjával, a Deep Darkkal együtt.

Vak lényként a Warden nem látja a célpontjait. Ehelyett éles hallására és arra a képességére hagyatkozik, hogy megérzi a mélysötét terület nagy részét borító vaskos anyagon keresztül érkező rezgéseket.

Kevés olyan mob lepte el a közösséget, mint a Warden, és érdemes utánanézni, mit lehet tudni a lényről.


A Minecraft legárnyékosabb biome-jének fenyegető védelmezője, a Warden hihetetlenül erős és tartós. A legtöbb esetben akkor idézik meg, ha a játékosok túl sok sculk shrieker blokkot váltottak ki a Deep Darkban, amelyek harsány sikoltozó hangokat adnak ki, ha megzavarják őket. Ha elég sok sikoltozót zavarnak meg, az őrző felemelkedik a földről, hogy megoldja a helyzetet.

Mivel nem képes látni, a Wardennek a rezgések érzékelésére, a hallására és arra a képességére kell hagyatkoznia, hogy kiszagolja a játékosokat vagy a mobokat. Ha 60 másodperc elteltével semmit sem érzékel, visszamegy a földbe, és elhagyja a helyszínt. Ellenkező esetben a környéken bóklászik, és megpróbál mindent megvizsgálni, amit gyanúsnak talál.

Amikor rezgést érzékel a Minecraftban, a Warden szarvszerű kinövései világítanak és a sculk érzékelő blokkokhoz hasonlóan mozognak. Ha mégis észlel egy játékost, a menekülés ajánlott, mivel a boss-szerű csőcselék elég erős ahhoz, hogy a játékosokat néhány találat alatt megölje, még akkor is, ha teljesen fel vannak páncélozva, minőségi felszereléssel.

A Warden egyetlen csapással 16 szívnyi sebzést képes okozni, és még a játékosokat is képes megakadályozni abban, hogy pillaring stratégiát alkalmazzanak. A lény ugyanolyan mozgási sebességgel rendelkezik, mint egy sétáló játékos. Összesen 250 szívnyi életerővel rendelkezik, így hihetetlenül nehéz legyőzni hagyományos eszközökkel. Sok játékos számára, aki a Wardennel szembekerül, a legjobb megoldás az, ha elsprintel és elrejtőzik, amíg az érdeklődését el nem veszíti.

Az egyik leghasznosabb tipp a Minecraft játékosok számára, akik megpróbálják elkerülni a Warden-t, hogy figyeljék a szívverés hangját, amit a mob kibocsát. A Warden mellkasában lévő mag gyorsabban és hangosabban dobog, ahogy közeledik a célpontjához, és egyre agresszívebben keresi azt.

Ha a játékosok azt remélik, hogy el tudják kerülni a Warden-t, el kell kerülniük, hogy megzavarják a közelben lévő sculk shriekeket, és a lehető legkevesebb zajt és mozgást kell csapniuk. Megvárhatják azt is, amíg a lény baljós szívdobogása elhalkul, miközben máshol keresgél.

Mi a reakciód?

like
7
dislike
1
love
1
funny
1
angry
0
sad
1
wow
2