5 legjobb szerver segédprogram mod a Minecraft Java Editionhoz

A Minecraft hatalmas sikerének és népszerűségének egyik jelentős oka, hogy mind az egyjátékos, mind a többjátékos játékmódok elérhetők, így a játékosok élvezhetik a játékot, miközben egyedül töltenek egy kis időt, vagy csatlakozhatnak egy többjátékos szerverhez, és versenyezhetnek barátaikkal.

5 legjobb szerver segédprogram mod a Minecraft Java Editionhoz

Az általános szerverélmény javítása érdekében sok admin Minecraft modokat használ. Számos mod kifejezetten szerverekhez készült. A nagy szerverek általában rengeteg kiegészítővel és moddal vannak feltöltve. A modok használatával a szerver adminok fenntarthatják a szabályokat és a rendet, hogy megakadályozzák az anarchia szerver kimenetelét.

Ebben a cikkben felsoroltunk néhány nagyszerű modot Minecraft szerverekhez, amelyeket a játékosok használhatnak a szerver teljesítményének javítására, a békés környezet fenntartására és új funkciók hozzáadására.

A legjobb Minecraft szerver modok 2022-ben
5) Csomók

A tapasztalati pontok az egyik leggyakoribb, mégis értékes erőforrás. A játékosok ételek főzésével, ércek olvasztásával és mobok megölésével szerezhetik meg őket. A tapasztalati gömböket entitásként kezelik a játékban. Ha túl sokan spawnolnak együtt, a játékosok teljesítményproblémákkal szembesülnek.

Az XP-farmolás gyakori a Minecraft szervereken, de a szerver TPS-e lelassul, ha sok játékos farmol egyszerre. A Clumps egy kiváló mod az XP-gömbökkel kapcsolatos problémák megoldására.

4) Útkövek

A Minecraft szervereken a legtöbb játékos inkább egymástól távol építi a bázisát, mivel így elég szabad területet kapnak ahhoz, hogy azt építsenek, amit csak akarnak. Azonban a játékosoknak nagy távolságokat kell megtenniük, hogy találkozzanak egymással, hacsak nem rendelkeznek elytrával vagy nem építenek nether utazási utat.

A játékosok időt takaríthatnak meg az Útkövek mod használatával. Ez olyan elkészíthető teleport útpontokat ad a játékhoz, amelyeket a játékosok létrehozhatnak a bázisukon, így a többi játékos gyorsan teleportálhat hozzájuk.

3) AI-fejlesztések

A nagy játékosbázissal rendelkező Minecraft szervereken mindig rengeteg mob van betöltve. Az összes mob mozgásának figyelése nagy terhet ró a szerver teljesítményére. Az AI Improvements mod változtatásokat eszközöl a mob AI rendszerben és a spawn rate-ben, hogy csökkentse a szerver általános terhelését.

Az AI Improvements kiválóan működik az erősen moddolt szervereken, és erősen ajánlott a régi Minecraftot futtató szervereken, mivel a Mojang az újabb frissítésekben javította a mobok AI-ját. Ennek ellenére a játékosok a legújabb verziókban is használhatják a szerver teljesítményének növelésére.

2) FTB Essentials

Azok a játékosok, akik nagy MC szerverekhez csatlakoztak, az elérhető parancsok hosszú listáját láthatják. Az FTB Essentials egy kiváló mod a szervert első alkalommal menedzselő vagy létrehozó játékosok számára, és számos hasznos parancsot ad hozzá a szerver tagjai számára.

Az FTB Essentials olyan népszerű parancsokat tartalmaz, mint a warp, sethome és tpa. Emellett a következő cheat parancsokat is hozzáadja:

/heal - Meggyógyítja a játékost a teljes HP- és élelemsávra.
/fly - A repülés bekapcsolása
/invsee <player> - Lehetővé teszi más játékosok leltárának megtekintését és szerkesztését.
/nickfor <player> <név...> - Megváltoztatja egy másik játékos becenevét a chatben.
/mute - A játékos elnémítása/unmute - A játékos elnémításának feloldása
/teleport_last <player> - A játékos utolsó ismert helyére teleportál.

1) FTB darabok

A Minecraft szervereken való játék egyik fő problémája a szomorkodás. Szerencsére a szerveradminok modokat adhatnak hozzá, hogy segítsenek a játékosoknak megvédeni a bázisukat a chunks igénylésével. Amint egy chunkot igényeltek, a játékos a tulajdonosává válik. Más játékosok nem törhetnek fel blokkokat az igényelt chunkban, hacsak nincs rá engedélyük.

A játékosok a barátaikat is felvehetik szövetségesnek, így ők is módosíthatják az igényelt tömböket. Az FTB Chunks mod egy teleport rendszert és egy minitérképet is tartalmaz, hogy megkönnyítse a bázisok közötti utazást.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0