Hogyan készíthetsz screenshotot a Minecraftban?

Bár a Minecraft talán egy kis PC-exkluzív címként indult a klasszikus Java Editionnel, mára minden idők egyik legnépszerűbb játékává vált. Számos különböző platformot támogat, beleértve a konzolokat, a PC-t és még a mobilokat is.

Hogyan készíthetsz screenshotot a Minecraftban?

A Minecraft egyik legjobb része kétségtelenül a közösségi aspektusa. Nagyszerű szórakozás megosztani a buildeket és a játékbeli alkotásokat a barátokkal, sőt, akár nyilvános fórumokon, például a Reddit-en vagy a Discordon is.

A játék legtöbb platformján viszonylag könnyű screenshotot készíteni. Akik azonban nehezen boldogulnak, azoknak ez az útmutató pontosan elmagyarázza, hogyan lehet a lehető legegyszerűbben screenshotot készíteni a Minecraftban az összes fontosabb platformon.

A képernyőkép készítésének legjobb módja az egyes Minecraft platformokon

Java Edition játékosok számára


A Minecraft Java Editionje egy praktikus, beépített képernyőfotó eszközzel rendelkezik, amely rendkívül megkönnyíti a dolgodat. A képernyőkép készítéséhez a játékosoknak csak annyit kell tenniük, hogy megnyomják az F2 billentyűt.

Ezt követően a chatben egy üzenetnek kell felbukkannia, amely arról értesít, hogy a képernyőkép sikeresen elkészült. A képernyőkép ezután jellemzően a ".minecraft/screenshots" mappában található.

PC-s (Bedrock) játékosok számára


A Bedrock kiadáson azonban egy kicsit nehezebb screenshotot készíteni. Ehhez a játékosoknak valamilyen képernyőkép készítő eszközt kell használniuk. A Windows 10 saját beépített képernyőfotó eszközzel rendelkezik, amelyet a játékosok a képernyő nyomtatása gomb megnyomásával használhatnak.

A Mac-felhasználók számára a játékosok egyszerűen megnyomhatják a command + shift + 3 billentyűkombinációt, ez a teljes képernyőről készít egy screenshotot, amelyet a helyi asztalra ment.

Chromebookon a játékosok egyszerűen megnyomhatják a ctrl + F5 billentyűkombinációt (ez lehet az összes ablak megjelenítése gomb is). A képernyőkép a fájlok alkalmazáson belül kerül elmentésre.

Konzolos (Bedrock) játékosok számára


A PS4/PS5 rendszert használók egyszerűen megnyomhatják és lenyomva tarthatják a megosztás gombot, aminek meg kell nyitnia egy menüt, amelyben választható, hogy videoklipet vagy képernyőképet készítsenek.

Az Xbox rendszert használó játékosok egyszerűen megnyomhatják az elsődleges Xbox gombot kétszer gyors egymásutánban, majd nyomják meg az Y gombot. Ez egy képernyőképet fog készíteni, amelyet helyben elment.

Végül, de nem utolsósorban a Nintendo Switch rendszert használók egyszerűen megnyomhatják az erre a célra szolgáló képernyőkép gombot. Ennek a bal oldali kontrolleren kell lennie egy kis fekete gomb formájában a bal alsó részén.

Mobil (Bedrock/ Pocket Edition) játékosok számára

Szerencsére mobilon is könnyű screenshotot készíteni. Azok, akik iPhone-t használnak, egyszerűen megnyomhatják egyszerre a home gombot és a zár gombot, hogy képernyőképet készítsenek, amely a helyi fényképek közé kerül elmentésre.

Az Android-felhasználók a bekapcsológomb és az alsó hangerőgomb egyidejű megnyomásával készíthetnek screenshotot.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
1
wow
0