7 dolog, amit talán nem tudsz a 2022-es Minecraft mobokról

A Minecraft ellenséges és passzív mobok gyűjteménye a játék megjelenése óta csak jelentősen bővült, és még több van kilátásban.

7 dolog, amit talán nem tudsz a 2022-es Minecraft mobokról

Bár a Minecraftban a mobok általában eléggé egyszerű módon működnek, néha vannak apró árnyalatok bizonyos moboknál. A játékban minden egyes entitás megtartja a saját, szkriptelt viselkedését, és a Mojang fejlesztői által meghatározott paraméterek alapján lép kölcsönhatásba a környezetével.

Ez érdekes kis titkokat rejthet a mobokkal kapcsolatban, amelyekről néhány játékos talán nem is tud. A mobokkal kapcsolatban nem kevés érdekesség van, amit érdemes tudni.

Minecraft: 7 érdekes mob tény, amiről a játékosok talán lemaradtak

7) Az eredeti kúszó textúra a levél és a disznó textúrák keveréke volt.

Amikor a kúszónövényt eredetileg létrehozták és tesztelték a Minecraftban, a zöld textúrája egészen más volt, mint amilyen végül lett. Az eredeti kúszómászó textúra a levéltömbök textúráit kombinálta a disznó mobok textúráinak zöldre színezett, megnyújtott változatával.

A játékosok által most kedvelt creeper kinézetéhez képest ez a megjelenés sokkal szokatlanabb volt. Létezik néhány mod, amely visszaállítja a kúszónövényt erre a textúrára, de a kúszónövény jelenlegi kinézetéhez szokott játékosok ezt visszataszítónak találhatják.

6) THX XAPHOBIA a zombi disznóember textúrákról

Amikor a zombis malacembereket (ma már zombifikált malacemberekként azonosítják őket) eredetileg implementálták a Minecraftba, a művész Xaphobia renderelte a mob kezdeti textúráit. A textúrafrissítés (Java Edition 1.14 és Bedrock Edition 1.10) előtt a zombi malacember rendelkezett egy rejtett kiáltással a textúráján belül.

A textúra két nem használt területén, amelyeket a játék motorja nem tudott renderelni, egy kis szöveg található, amelyen a "THX XAPHOBIA" felirat olvasható, a művésznek a mobon végzett munkája iránti elismerése jeléül.

5) Dinnerbone és Grumm

A Minecraft-tól kezdve: Java Edition 1.16-os verziójának frissítése óta a játékosok névtáblákat használhatnak, amivel érdekes hatást érhetnek el. Ha egy mobot "Dinnerbone"-nak vagy "Grumm"-nak nevezel el, a mob fejjel lefelé fog fordulni. Ez még a játékosokra is alkalmazható, kihasználva a "köpeny megjelenítése" opciót a bőrük beállításaiban.

Ez a Bedrock Editionben is elvégezhető azon játékosok esetében, akik helyi fiókot használnak az online játékszolgáltatásukhoz kapcsolódó fiók helyett. A helyi fiók két azonos névvel való elnevezésével akár a játékosok is fejjel lefelé is megjeleníthetők.

4) Jeb_ szivárványos bárány

Egy másik szórakoztató névtörő trükk a Minecraftban, a birkák szivárványszínűvé változtatására van mód. Ha a "jeb_" nevet alkalmazzuk bármelyik birkára névtáblán vagy parancsokon keresztül, a birka azonnal szivárványos birkává változik.

Ezek a birkák ahelyett, hogy egyszínűek lennének, folyamatosan változtatják a színüket a lehetséges lehetőségek teljes spektrumán keresztül. Ha egy szivárványbirkát megnyírnak, a gyapjútömböt ugyanolyan színűre fogja dobni, mint amilyen színű volt, mielőtt szivárványbirkává vált.

3) Johnny az Illager/Zoglin

Úgy tűnik, hogy a Mojang fejlesztői rajongtak Stanley Kubrick Ragyogás című filmjéért, mivel a film egyik sorát használták fel egy érdekes húsvéti tojás létrehozásához.

A film egyik kritikus pillanatában, a harmadik felvonásban Jack Torrance (akit Jack Nicholson alakít) megpróbálja elkapni és megölni feleségét és fiát. Egy baltával betör egy ajtót, és azt kiabálja: "Itt van Johnny!", mielőtt bemegy a fürdőszobába, ahol felesége, Wendy rejtőzött. A sort Nicholson ad-libbelte, és nyilvánvalóan maga is utalás volt, konkrétan a Johnny Carson Show-ra.

Ha a Minecraft játékosok egy illager vagy zoglin nevet adnak Johnny névre, a csőcselék mindent megtámad a közelben, kivéve a saját fajtáját és a ghastokat. Az illagerek még fejszét is használnak, akárcsak Jack Torrance.

2) A falusiak gyászolják a veszteségeiket

Bár a Minecraft falusiak látszólag meglehetősen hidegen hagyják a körülöttük zajló eseményeket, valójában szomorúságot mutatnak, és gyászolják más falusiak halálát vagy más szörnyű eseményeket.

Ha egy falustársukat megölik vagy az egyik házukat lerombolják, a falusiak 60 másodpercig tartó gyászmódba lépnek. Ez idő alatt a falusi túlságosan levert lesz ahhoz, hogy szerelmi üzemmódba lépjen és szaporodjon. Bár ez általában nem okoz konfliktusokat a falusiak szaporításával, a játékosoknak tisztában kell lenniük vele, ha falusiak megölését vagy otthonuk lerombolását fontolgatják.

1) A kék axolotlok a Pokemon Mudkipen alapulnak.

Az axolotlok a Minecraft egyik legnépszerűbb legújabb mob kiegészítései, de van egy érdekes tény a kék változatukról. A többi axolotl színnel ellentétben a kék axolotlok egy valós változaton alapulnak. Egy DarkIceFlame nevű Reddit-felhasználó javaslatának köszönhetően azonban a kék axolotlok Nintendo-specifikus referenciaként kerültek be a játékba.

Mivel a Minecraft a Super Smash Bros. Ultimate-be nagyjából akkoriban került be a Minecraft Caves & Cliffs frissítésébe, amikor az axolotlok, DarkIceFlame azt javasolta, hogy a kék axolotlokat a Pokemon Mudkipre való utalásként implementálják.

A Mudkip szintén az axolotlokon alapul, és miután a Reddit-en és a Minecraft közösségben nagy volt a felhajtás, a kék axolotlok bekerültek. Ha a játékosok egymás mellé rakják őket a Pokemon-játékokban szereplő Mudkip színvilágával, a hasonlóság félreérthetetlen.

Mi a reakciód?

like
5
dislike
1
love
0
funny
2
angry
1
sad
0
wow
3