A víz 5 legjobb felhasználása a Minecraftban 2022-ben

Akárcsak a való életben, a Minecraftban is a víz az egyik legbőségesebb erőforrás. Az első hack, amit a játékosok általában megtanulnak a játékban, hogy két vízforrás blokkot helyezzenek egy kétszer két négyzet ellentétes oldalára, hogy végtelen vízforrást hozzanak létre.

A víz 5 legjobb felhasználása a Minecraftban 2022-ben

A víz Minecraftban való elterjedtsége miatt a játékosok rengeteg különböző módszert találtak arra, hogyan használhatják ki azt a maguk javára. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk az öt legjobb módot, ahogyan a játékosok a vizet felhasználhatják a túlélő világuk jobbá tételére az 1.19-es verzióban.

A Minecraft 1.19 legjobb felhasználási lehetőségei a vizes blokkok számára

5) Tárgyak szállítása

Az automatizált farmok létrehozásának egyik legfrusztrálóbb része a Minecraftban az általuk termelt tárgyakkal való foglalkozás. Sok farm számos tárgyat hoz létre, amelyek túlterhelhetik a játékosok egy- vagy kétládáit, amelyeket gyűjtőterületként használnak.

A víz kivételesen jól jön, mint megoldás erre a problémára is. A játékosok a víz és a jég segítségével a tárgyakat a farmról a kiterjedtebb raktárrendszerükbe mozgathatják. Ez különösen akkor hasznos, ha a játékosok rendelkeznek tárgyválogató rendszerrel, amely lehetővé teszi számukra, hogy a farmjuk tárgyait automatikusan kiválogassák és a megfelelő ládákba helyezzék.

4) Vízfelvonó

A vízzel kapcsolatos mechanikák elég váratlan kombinációja az, ahogyan a víz kölcsönhatásba lép a lélekhomokkal és a magma blokkokkal.

Feltéve, hogy a víz lefelé áramló víz helyett forrásblokkok, a lélekhomok buboréknyomot okoz a vízben, amely gyorsan felfelé löki a játékosokat. Emellett a játékosokat gyors ütemben húzza lefelé, ha a vízforrásblokkokat egy magmakocka fölé helyezik.

A játékosok kombinálhatják ezeket a mechanikákat két különböző vízoszlop, vagy egyetlen vízoszlop és egy blokkcserélő rendszer használatával, hogy megváltoztassák, merre mozog a játékos. Ezzel vízlifteket hozhatnak létre, vagy nagyon rövid idő alatt gyorsan mozgathatják a játékosokat függőleges távolságokban, bár van egy határ, hogy a játékosok milyen messzire mozoghatnak így az esetleges fulladás miatt.

3) Mobszállítás

Az áramló víz, ahogy az várható volt, képes entitásokat lökdösni és mozgatni. Ez a vizet felbecsülhetetlen értékű eszközzé teszi a Minecraft számos automatizált farmján belül, a mobokat a spawn területről magába a farmba tolja, és a mobokat a farmokon kívüli tárgygyűjtő területekre mozgatja.

Majdnem minden farm, ahol a játékosok valamilyen formában használhatják a vizet: a dungeon farmok a vizet és a vízliftet használják a mobok mozgatására a kill területre és a zuhanás okozta sebzésre. A vasfarmok vizet használnak, hogy a vasgólemeket a kill boxokba mozgatják, és még az általános mobfarmok is vizet használnak, hogy a mobokat a tárgygyűjtő területre tolják.

2) Terraformálás

A Minecraft egyik legnagyobb vonzereje, hogy mennyire testreszabható. Az egyetlen korlát, amit a játékosok építhetnek és létrehozhatnak, az a képzeletük és az, hogy hogyan tudják ötleteiket kockákká alakítani.

Ez az építési stílus különösen jól illik a természeti környezethez, a gyakori építmények nagy megabázisok, amelyek szépen megpihennek az egyéni terep közepén, legyen az hegy, domb vagy folyómeder. Ez teszi a víz egyik legjobb felhasználási módjává, kreatív értelemben véve, a terep alakításában és az egyedi folyók, tavak és vízesések hozzáadásában.

1) Macskakő és obszidián

A vízzel kapcsolatos egyik legismertebb mechanika a lávával való különböző interakciói. Ha a víz átfolyik egy lávaforrás blokkján, vagy kapcsolatba kerül vele, a láva obszidiánná alakul, ami segít az ender ládák vagy a Nether portálok elkészítésében.

Ha a víz folyóvízbe folyik, vagy ha a láva bármilyen módon a vízbe folyik, az eredmény nem obszidián, hanem macskakő lesz. Ez azt jelenti, hogy ha a játékos a vizet és a lávát egymástól távol helyezi el, végtelen mennyiségű macskakövet tud létrehozni, ami létfontosságú az olyan kihívásokat teljesítő játékosok számára, mint a skyblock, ahol az erőforrások minimálisak.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0