Miért lesz hamarosan szükséged Microsoft-fiókra a Minecrafthoz

2021-től kezdve a Microsoft-fiók kötelező lesz a Minecraft bármelyik verziójához. Elmagyarázzuk, hogyan történt a változás.

Miért lesz hamarosan szükséged Microsoft-fiókra a Minecrafthoz

A különböző Minecraft-verziók a jövőben csak Microsoft-fiókkal lesznek játszhatók - különösen a sokak által előnyben részesített Java-kiadás, derül ki egy hivatalos blogbejegyzésből. A Mojang-fiókról egy új Microsoft-fiókra való áttérés kötelező, magyarázzák a fejlesztők.

Változás a Java kiadásban

A rajongók szkeptikusak: A Redditen sok játékos aggodalmát fejezi ki, és fél a Microsoft-fiókra való váltással járó különböző korlátozásoktól. Egyes játékosok még attól is félnek, hogy elveszítik a teljes fiókinformációjukat.
 Sok Minecraft modot Java nyelven írtak/írnak, és ezért nem szerepelnek a Windows 10-es verzióban.
A rajongók szkeptikusak: A Redditen sok játékos aggodalmát fejezi ki, és fél a Microsoft-fiókra való váltással járó különböző korlátozásoktól. Egyes játékok még attól is félnek, hogy elveszítik a teljes fiókinformációjukat.

A Mojang közleményében igyekszik eloszlatni a félelmeket, és azt ígéri, hogy a költözés miatt nem lesznek korlátozások: a régi Java felhasználónév megmarad, és a modolás lehetősége is megmarad.

A meglévő skinek automatikusan átveszik a játékot, és a Java szervereken lehet majd játszani a barátaiddal, még akkor is, ha a játék verziója eltérő. A hosszútávú játékosok egy díszes köpenyt is kapnak, amellyel feldobhatják karakterüket.

Miért történik ez a változás?

A svéd fejlesztők közleményükben kitérnek azokra az előnyökre, amelyeket a Microsoft-fiókra való áttérés hoz magával. Különösen a biztonság szempontjából akarnak frissíteni a változással, de a játékmenet szempontjából is új lehetőségek alapját teremtik meg.

Mindenekelőtt a játékosok hozzáférhetnek a kétfaktoros hitelesítéshez, ami még biztonságosabbá teszi a saját fiókjukat, és sokkal nehezebbé teszi, hogy bárki más használja azt. Ezenkívül lehetőség lesz a csevegések és meghívások blokkolására is.

Szintén újdonság, hogy a Minecraft PC-s játékaidat egyetlen Minecraft-fiókhoz kötheted. Így a Minecraft és a Minecraft Dungeons egyetlen fiókhoz kapcsolódik. A fejlesztők a blogbejegyzésükben arra is utalnak, hogy további játékcímek következhetnek. Erről jelenleg nincs további információ.

Mikor és hogyan változtathatom meg a fiókomat?

Azok számára, akiknek már van Java vagy Mojang fiókjuk, 2021 elején fog elindulni a költöztetés. Ha mégis szeretnéd hamarosan beszerezni a Java kiadást, akkor csak Microsoft-fiók regisztrációjára lesz lehetőséged.

A meglévő Mojang-fiókok átköltöztetése a játékosok nagy száma miatt lépcsőzetes lesz: Kapni fogsz egy e-mailt, amelyben részletesen elmagyarázzák a folyamatot. Mivel a költözés lépcsőzetes lesz, előfordulhat, hogy a barátaid hamarabb megkapják az e-mailt, mint te. A költözéssel kapcsolatos kérdésekre választ ad ez a részletes GYIK.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
1
funny
1
angry
3
sad
5
wow
1