Hogyan találhatsz végvárosokat a Minecraftban

Ahhoz, hogy megtalálj egy End Cityt a Minecraftban, értsd meg, hogy egy 20 darabos vonalhálózaton generálódnak, és kígyózó mintázatban vagy a rácsvonalak mentén fedezd fel őket, így növelve az esélyeidet, hogy a kiindulási pontodhoz közelebb is találsz egyet, és biztosítva, hogy többet is találsz, ha már megtaláltad az elsőt.

Hogyan találhatsz végvárosokat a Minecraftban

Mindannyian ismerjük a frusztrációt, amikor meg kell találnunk az első End Cityt a Minecraftban. Óriási üres helyeken való bizonytalan áthidalás, egy rossz lépés választ el a biztos pusztulástól, sokkal könnyebb lenne egy elytrával, de sajnos ezt kell tenned ahhoz, hogy egyáltalán megkapd az elytrát! Néhány játékosnak nagyon elkeserítő történetei vannak arról, hogy több ezer háztömböt utaztak egyenes vonalban egy End Cityt keresve, de soha nem találtak egyet sem. Hogyan kerülheted el ezt a sorsot, és hogyan találhatsz egyet hamarabb?

A végvárosok egy rácson generálódnak

Nos, az egyik fontos dolog, amit a végvárosok generálásáról tudni kell, hogy valójában egy rácson generálódnak. Ez azt jelenti, hogy ha nem tudod, hogy a rácshoz igazodsz-e, az End Cityt keresve egyenes vonalban utazni valójában nagyon rossz ötlet!

Képzelj el egy rácsot a Minecraft világod End dimenziójában, amely a blokkrácshoz igazodik, de a vonalak 20 darab (vagy 320 blokk) távolságra vannak egymástól. A Végvárosok csak ennek a rácsnak a sarkaiban fognak létrejönni, plusz egy 0 és 8 chunk (vagy 0 és 128 blokk) közötti eltolással.

Ez például azt jelenti, hogy ha egy egyenes vonalban sétálsz úgy, hogy az X vagy Z koordinátád 0 és 128 vagy 320 és 448 között van, akkor egy végvárost fogsz találni! Ha azonban egyenes vonalban sétálsz, és az X- vagy Z-koordinátáid 128 és 320 között vannak, akkor szó szerint soha nem fogsz végvárosba érni.

Grafikon, amely magenta színnel mutatja azokat a lehetséges helyszíneket, ahol a végvárosok generálnak. A magenta színnel nem jelölt területeken soha nem lesz végváros! A középen lévő fekete kör a központi végsziget (a sárkányharccal) és a külső végszigetek közötti 1000 tömbnyi üres terület.

Grafikon, amely magenta színnel mutatja azokat a lehetséges helyszíneket, ahol a végvárosok generálnak. A magenta színnel nem jelölt területeken soha nem lesz végváros! A középen lévő fekete kör a központi végsziget (a sárkányharccal) és a külső végszigetek közötti 1000 blokkos üres terület.

Bár ne feledje, hogy bár a játék megpróbál végvárosokat generálni ezeken a helyeken, ez nem biztos, hogy sikerülni fog, ha a terep nem megfelelő, ezért győződjön meg róla, hogy a rácsvonalak mentén halad.

Mi van, ha kikapcsoltam a koordinátáimat?

Lehet, hogy néhányan nem szeretnétek koordinátákkal játszani, ami teljesen jogos, mivel csalásnak tekinthető. Mit tehetsz tehát, hogy ebben az esetben növeld az esélyeidet, hogy megtaláld a végvárost?

Nos, mivel megállapítottuk, hogy egyenes vonalban sétálni rossz ötlet, ha nem tudod, hol van a rács, próbálj inkább kígyózó mintában felfedezni! Íme egy tipp, próbálj meg egy üres térképet vinni a végére, és egy kis papírt, hogy nagyítsd ki egy térképészeti vagy kézműves asztalnál, amint kinyitod. Ahelyett, hogy vakon, egyenes vonalban sétálnál, próbáld meg kitölteni a térképet! Ez nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy találsz egy Végvárost, mivel alaposabban fogsz keresgélni. Ennek további előnye az egyenes vonalban való gyaloglással szemben, hogy a végén olyan várost találsz, amelyik közelebb van a kiindulási pontodhoz, ami kevesebb visszautazást jelent, miután kifosztottad!

Találtam egy End Cityt, de nincs hajó/elytra :(

Bár ez bosszantó lehet, fontos, hogy ne bosszankodj és maradj elszánt! Mivel tudjuk, hogy a Végvárosok egy rácson generálódnak, és te egy Végvárosban vagy, ezt kihasználhatod, és egyszerűen egyenes vonalban utazhatsz a blokkrács mentén. Mivel egy vonalban vagy azzal a ráccsal, amelyen a végvárosok generálódnak, garantáltan több végvárost fogsz találni, ha ezen a vonalon haladsz tovább!

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0