Minecraft ametiszt: hogyan lehet ametiszt geodákat találni és távcsövet készíteni

Tippek az ametiszt geodák megtalálásához és a távcső készítéséhez szükséges hozzávalók.

Minecraft ametiszt: hogyan lehet ametiszt geodákat találni és távcsövet készíteni

Szeretnéd tudni, hogyan lehet ametiszteket bányászni és távcsövet készíteni a Minecraftban? Megérkezett a vadonatúj Minecraft 1.17-es frissítés, amely vadonatúj Minecraft mobokat és blokkokat hoz magával. Bár nem minden került be a frissítésbe, az egyik legfelkészültebb blokk, ami bekerült, az ametiszt - egy másik értékes drágakő, amely a gyémánthoz és a smaragdhoz hasonló. Az ametisztekből mindenféle tárgyat készíthetsz, de a nehézséget az jelenti, hogy egyáltalán találj egy ametiszt geodát.

Ezek olyan gömb alakú szerkezetek, amelyeket vagy a föld alatt (70-es vagy alacsonyabb szinten), vagy a tenger alatt találsz a fő overworldben. Azt, hogy találtál egyet, onnan tudod megállapítani, hogy sima bazaltot látsz. Miután csákánnyal átvágtad az első réteget, kalcitot találsz. Ez az egyetlen hely, ahol Minecraft kalcitot találhatsz, bár igazából csak díszítésre használják.

Miután átmentél ezen a rétegen, ametiszt tömböket és kristályokat találsz. Az ametiszt tömböket, rügyeket, fürtöket és kristályokat csak csákánnyal fogod tudni bányászni. Az ametiszt tömböket csak vasból vagy keményebb anyagokból készült csákányokkal lehet bányászni. Négy ametiszt szilánkot is össze tudsz kombinálni, hogy újra létrehozz egy ametiszttömböt.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK MINECRAFT TÁVCSÖVET

A távcső lényegében egy távcső. Segítségével nagyon messziről ráközelíthetsz egy fix pozícióra, bár a látómeződ hihetetlenül szűk. Emellett sokkal lassabban is mozogsz, miközben a távcsövön keresztül nézel.

A következőkre van szükséged egy Minecraft távcső elkészítéséhez:

Rézrúd x2
Ametiszt szilánk x1
A távcső elkészítéséhez a kézműves asztalnál tedd a szilánkot a felső sorba, a középső négyzetbe, majd a két rézrudat az alatta lévő középső oszlop két helyére.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SZÍNEZETT ÜVEGET A MINECRAFTBAN?


Szeretnél titokzatos külsőt kölcsönözni a Minecraft-építéseidnek? Az 1.17-es frissítéssel kiegészül a színezett üveg, amely - annak ellenére, hogy vizuálisan áttetsző - úgy viselkedik, mint egy átlátszatlan blokk, amely teljesen elzárja a fényt. A színezett üvegtömb eltörése esetén a többi üvegtömbbel ellentétben tárgyként eldobja azt, ha eltörik.

A következőkre van szükséged a Minecraft színezett üveg elkészítéséhez:

Ametiszt szilánk x4
Üvegtömb x1
A színezett üveg elkészítéséhez a kézműves asztalnál helyezd az üvegtömböt a középső négyzetbe, majd helyezz egy ametiszt szilánkot az üvegtömb fölé, alá és mindkét oldalára. Minden alkalommal, amikor ezt megteszed, két színezett szilánkot kapsz.

És ez minden, amit a Minecraft ametiszt geodákról tudnod kell. Valószínűleg többet szeretnél tudni a Minecraft rézről és arról, hogy hol találhatod meg, de ha már megvan mindkét hozzávaló, akkor mindened meglesz ahhoz, hogy elkészítsd a saját távcsövedet, amivel a nagyvilágba leshetsz.

Mi a reakciód?

like
40
dislike
2
love
8
funny
2
angry
0
sad
2
wow
11