A leghasznosabb dolgok a Minecraftban

A Minecraft játék során mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogy milyen tárgyakat tart a leghasznosabbnak. Íme csak néhány dolog, amit én a Minecraft utazásom során a leghasznosabbnak találtam.

A leghasznosabb dolgok a Minecraftban

Kézműves asztal

Kezdjük valami nélkülözhetetlen dologgal! A játékban a legtöbb tárgy elkészítéséhez szükség van egy crafting asztalra. Kétségtelen, hogy a Minecraftban nem lehet fejlődni a kézműves asztal nélkül, ezért a LEGHASZNOSABB blokknak tartják a Minecraftban. Ez a 3 x 3 rács a megmentőd! Szerszámok? Fegyverek? Páncélok? Nem probléma! A kézművesasztal minden törekvésedre kiterjed.

Ágy

Az ágyra az éjszakai alváshoz van szükség, hogy elkerüld a veszélyes mobokat, például a zombikat, csontvázakat és fantomokat. Ez egyben az újraszületési pontod is, ha meghalsz. Ha nem egy ágyon állítod be a re-spawn pontot, akkor ott fogsz újraszületni, ahol a világ betöltésekor először elindultál. A legtöbb ember szereti, ha van egy kiindulópontja, ahová aludni megy, és ott fog kikötni, ha olyan dolgok történnek, amelyek korai halálához vezetnek (a hardcore módot nem számítva). Mások szeretnek járkálni egy ággyal, és menet közben aludni, vagy megváltoztatni a re-spawn pontjukat, ha tudják, hogy közel kell lenniük valamihez, ha esetleg meghalnának. Például az Ender Dragon elleni harcban a játékos az ágyát a végkapuhoz közel helyezheti el, hogy ha meghal, gyorsan vissza tudjon térni. Ne feledd, hogy ne törd össze az ágyadat, mert az tönkreteszi az újraszületési pontodat.

Fáklyák

Éjszaka vagy bányászat közben nagyon sötét lesz, így természetesen a fáklyák nagyon jól beválnak a terület megvilágítására. Így nem járkálsz úgy, hogy nem tudod kiszúrni a mögötted sétáló zombit. A fáklyák megállítják a mobok spawnolását a területen 7 háztömbig, ez azt jelenti, hogy a fáklyákat 15 háztömbnyire is szétszórhatod egymástól, és a terület teljesen ki lesz világítva. Ha még a játék elején vagy, és még nem találkoztál szénnel a fáklyák készítéséhez, van egy módja a faszén előállításának, ami ugyanígy működik. Egyszerűen használj egy kemencét; tedd bele a fadeszkákat tüzelőanyagként, és égess el egy fahasábot, hogy szenet készíts.

Cobblestone

A ghostok nem tudják felrobbantani a macskakövet, ezért is olyan jó építőelem, amikor a Netherben utazol. Ez az egyik legkönnyebben beszerezhető robbanásálló blokk, így hasznos a nether portál védelmére, hogy ne pusztuljon el, és ne tudj visszatérni a túlvilágra.  Ez is csak egy nagyszerű építőkocka, és lehetővé teszi, hogy kőszerszámokat készíts, amelyekkel vasat gyűjthetsz.

Gyémántok!

A legkívánatosabb és második legtartósabb érc a játékban, a netherit a legtartósabb. A gyémántok tökéletesek szerszámokhoz és páncélokhoz. Ritkák, és mindig keressük őket. A gyémántok 12. szinten vagy annál alacsonyabb szinten spawnolnak, próbálj meg egy elvarázsolt szerencsecsákányt használni, hogy a legtöbbet hozd ki belőlük. Egy 3 szerencsés csákány akár 4 gyémántot is szerezhetsz egy ércből! A gyémántok segítségével ritka és szórakoztató tárgyakat is készíthetsz a játékban, például egy varázstáblát és egy zenegépet.

Varázstábla

Könyvek, szerszámok és páncélok elvarázsolására szolgál, hogy buffokat adjon neked. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a varázstábládból, 15 könyvespolcra lesz szükséged körülötte; ezzel a varázstábla 30-as szintű lesz, ami azt jelenti, hogy magasabb szintű varázslatokat kaphatsz, mint például az Unbreaking III (3), ami a maximális szintje ennek a varázslatnak. A varázslatokat könyvekre helyezheted, hogy később szerszámokra, fegyverekre és páncélokra használhasd őket egy üllő segítségével, vagy a varázslatot közvetlenül a varázstáblán keresztül helyezheted a tárgyra. A varázslatok nem ingyenesek; a cseréhez tapasztalati pontokra és Lapis Lazulira van szükség.

Csomagolt jég és egy hajó

A csomagolt jég lerakása és a rajta való átkelés csónakkal az egyik leggyorsabb módja az utazásnak a Minecraftban. Időbe telik megépíteni a pályát, amit használsz, de így sokkal gyorsabban jutsz el A pontból B pontba és vissza. Ez mind nagyon hasznos, ha nincs hozzáférésed elytra és tűzijátékhoz. Ha a csőcselék a jégpályádon spawnol, az teljesen megállíthatja a gyors hajóutadat. Egy jó módja annak, hogy elkerüld a mobok spawnolását a jégpályádon, ha fáklyákat helyezel el körülötte, a jégtáblák szintén megakadályozzák a mobok spawnolását. A fáklya szabály nem vonatkozik a Pigmenekre, így ha a netherben építesz jégutakat, akkor még mindig spawnolhatnak az utadba.

Shulker doboz

Ez egy kézműves tárgy. A Shulkerek ellenséges csőcselékének héjából készül, amely The End városok között The Endben található. Könnyen felismerheted őket a lila héjukról és a hangos "köpködő" hangjukról. Ezekkel a csőcselékekkel nehéz lehet elbánni, mivel irányított lövedékeikkel eltalálhatnak téged. Blokkolhatsz pajzzsal, vagy karddal ütheted őket, de ha valamelyik eltalál, elkezdesz felfelé lebegni. Ha a hatás kifut, és túl magasan vagy, a halálba zuhanhatsz. Győződj meg róla, hogy van nálad néhány lassan zuhanó varázsital, hogy elkerüld a kockázatot. Ha sikerül megölnöd a Shulkert, akkor Shulker kagylókat dobhatnak le, ezzel tudsz egy Shulker dobozt készíteni. Egyszerűen helyezz el 1 Shulker héjat a kézművesasztal rácsának felső és alsó részére, középen egy ládával. A Shulker ládák hasznosak, mivel úgy tárolják a tárgyakat, mint a közönséges ládák, kivéve, hogy ha összetöröd őket, a tárgyak nem fognak kiömleni. Ehelyett fel tudod venni a Shulker ládát, és amikor legközelebb leteszed, hogy használd, az összes tárgy, amit korábban beletettél, még mindig ott lesz. Ez egy nagyszerű eszköz a tárgyak szállítására. Egy Shulker-dobozban 27 tárgyhely van, a zsebeidben is 27 hely van, ami azt jelenti, hogy akár 729 rakás tárgyat is tarthatsz magadnál, nem számítva azt, ami a forró sávodban vagy a szabad kezedben van. Csak a stílusjegyek és talán egyfajta szervezés miatt a Shulker-dobozok különböző színekre is festhetők.


Falusiak

Bármennyire is idegesítőek a falusiak, az 1.14-es frissítés óta szakmákat kaptak, ami hasznosabbá teszi őket, mivel a szakmájuk értékes. Különösen a könyvtárosok, akik elvarázsolt könyvekkel tudnak kereskedni. Ahhoz, hogy könyvtáros villalakót kapj, szükséged van egy pulpitusra. Onnan meg tudod változtatni a varázsolt könyvet, amivel kereskednek, egyszerűen úgy, hogy eltöröd a pulpitust, hogy a falusi elfelejtse a munkáját, majd újra leteszed, hogy a kereskedelmi tárgy megváltozzon, ezt annyiszor megteheted, ahányszor csak akarod. Az egyetlen dolog, amit meg kell jegyezni, hogy ahogy később lesz a nap folyamán a falusi nem akarja majd a szakmáját cserélni, de folytathatod ugyanezt a dolgot másnap, amikor elfelejtik a munkájukat. Ez nagyon hasznos, mivel ha egy bizonyos varázskönyvet keresel, mint például a Mending. Addig cserélgetheted a falusiak szakmáját, amíg meg nem találod, ez eltarthat egy ideig. Ha egyszer kereskedsz velük, a kereskedés zárolódik, ami azt jelenti, hogy bármikor visszatérhetsz, hogy ugyanarra a tárgyra cserélj. Védd meg a falusiakat! Az ellenséges mobok könnyen megölik őket, ezért próbálj meg éjszaka távol maradni a falutól, vagy győződj meg róla, hogy mindig alszol, amikor sötét van.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
1
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0