Hol találsz Allay-t a Minecraft 1.19 frissítésben

Az Allays a Minecraft új, 1.19-es The Wild frissítésében hozzáadott legérdekesebb funkciók közé tartozik: az ősi városok, a Warden és a mangrove mocsarak. A legutóbbi mob-szavazás győztese, a repülő tündér vagy sprite-szerű lények mögött érdekes és potenciálisan igen hasznos mechanika áll.

Hol találsz Allay-t a Minecraft 1.19 frissítésben

Ahhoz azonban, hogy kihasználhassák ezeket az új Minecraft-mechanikákat, a játékosoknak be kell szerezniük az Allays-t. Ezek a lények nem tudnak természetesen spawnolni, ehelyett meg kell találni őket, ami frusztrálóvá teszi a megszerzésüket, ha a játékosok nem tudják, hol találják meg őket.

Az Allays helyének és funkcióinak felfedezése a Minecraft 1.19-ben

Hogyan szerezhetsz Allays-t

Mint korábban említettük, az Allays nem szaporodnak el természetesen sehol a világban, sem a többi dimenzióban. Csak két, egymással szorosan összefüggő helyen találhatók meg.

Az első ilyen hely a Pillager előőrsökben található. Míg az 1.19 előtt ezeken csak vasgólemeket tartalmazó ketrecek voltak, most már sötét tölgyfa ketrecek is vannak, amelyekben egy-három Allay van.

Ezek a ketrecek a legkedveltebb módja az allay-ok megszerzésének, mivel a Pillager Outpost nem olyan nehéz szerkezet, mint a többi szerkezet, amelyben megtalálhatók.

Ez a másik típusú építmény, amelyben a játékosok a Minecraft 1.19-ben Allay-ket találhatnak, az erdei kúriák. Ezek a Minecraft messze legritkább építményei, gyakran csak falusi kereskedéssel lehet megtalálni őket, mivel a kúriákat tartalmazó térképeket meg lehet vásárolni.

Az Allay-ok ezekben a hatalmas, sötét tölgyfából készült kúriákban található börtönökben találhatók. Minden börtöncellában egy-három Allay lehet a kúria börtönrészlegén belül.

Tervben van egy olyan, hamarosan megjelenő funkció is, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy Allay-okat duplikáljanak. Ez úgy fog történni, hogy az ember meghallgat egy zenedobozt. Ennek hatására táncoló animációba kezd. Ha az Allay egy ametisztet kap a tánc animáció alatt, akkor egy kis hang szólal meg, megjelenik egy szív, és megduplázódik. Ezután mindkét Allay 2,5-5 perces késleltetést kap, mielőtt újra duplikálódni tudna.

Mit csinál az Allay a Minecraftban

Az Allay egy érdekes mob. Amikor kap egy tárgyat, elkezdi követni a játékost, és a tárgy másolatai után kutat a földön. Ha talál, felveszi a tárgyat, és visszaadja a játékosnak.

Az Allay követési távolsága 64 háztömb a játékostól, még akkor is, ha a látótávolság megszakad. A keresési távolság 32 háztömb a játékos körül.

Az Allay igazi ereje és potenciálja azonban a többi képességében rejlik. Ha meghall egy jegyzettömböt, akkor 30 másodpercre ahhoz a jegyzettömbhöz rendelődik, tárgyakat gyűjt körülötte, és a játékos helyett a jegyzettömbnek adja a tárgyakat. Ez felhasználható arra, hogy tárgyválogató rendszert hozzunk létre a jegyzetblokkokkal és az Allay-okkal.

Érdemes megjegyezni, hogy ha az Allay-nek ólmot vagy névtáblát használnak, akkor nem kapják meg a tárgyat. Ezek a tárgyak a szokásos módon működnek, akár az Allay-t a leadhez csatolva, akár átnevezve.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
2