Minecraft Méhek - minden, amit tudni kell róluk

Gyors útmutató a Méhekhez Minecraftban!

Minecraft Méhek - minden, amit tudni kell róluk

Áttekintés

Az 1.15 óta a Minecraft soha nem volt ugyanaz. A méhek hozzáadása önmagában is úttörő volt, de hogy egy egész frissítés a méhek köré épüljön, az már abszurd volt. Mégis megtörtént. Szóval, most, hogy végre visszatértél a Minecraftba, tudni akarsz majd ezekről a méhekről és a működésükről. A mai útmutatóban mindenről szó lesz, ami a méhekkel kapcsolatos. Hogyan működnek, mit lehet velük csinálni, és minden más. Lássunk hozzá!

Meglepő módon a méhek a méhfészkek közelében nyilvánulnak meg! Az említett méhcsaládokba is visszatérnek gyermekeikkel és barátaikkal, teleportálva a belsejükbe. A Méhfészkek három Méhvel generálódnak néhány biomban: Plains, Sunflower Plains, Flower Forest, Forest, Wooded Hills, Birch Forest, Tall Birch Forest, Birch Forest Hills, Tall Birch Hills. Mindegyikben 1-5% esély van arra, hogy minden egyes tölgy- és nyírfán egy-egy méhfészek keletkezik.

A Méhfészkeket bármilyen szerszámmal vagy kézzel törheted fel, a leggyorsabb módszer a fejsze. Bármelyik feltört Méhfészek az összes benne lévő Méheket dühös állapotban fogja spawnoltatni, majd megtámadnak téged.

A csemetékből nőtt tölgy vagy nyírfa, amely 2 tömbön belül van bármelyik virágtól ugyanazon az y-szinten, 5% esélye van arra, hogy a Méhfészekekben 1-3 méh legyen.


Méhek

A méhek repülő semleges mobok, amelyek méhfészkekben és méhkaptárakban élnek. Ha provokálva lesznek rajban támadnak, hogy "megcsípjék" a játékost és mérget okozzanak.

A méhek nem repülnek, hanem a denevérekhez vagy papagájokhoz hasonlóan néhány háztömbnyire a föld felett lebegnek. A méhek még dühösen is a Vezetőhöz tudnak kötődni. Általában akár 22 háztömbnyire is elutaznak a fészküktől/méhkaptáruktól, hogy beporozzanak egy virágot vagy megtámadjanak egy játékost.

A méhek minden olyan Fészekben/kaptárban menedéket keresnek, ahol van számukra hely, és kolóniákban élnek. Ha esik az eső vagy éjszaka van, a Méhek visszatérnek az otthonukba. Egy fészek vagy méhkaptár feltörése az összes méhet szabadon engedi, ami felbőszíti őket, hogy megtámadják az elkövetőt.

Beporzás

Egy méhfészeknek két tömbön belül kell spawnolnia vízszintesen vagy függőlegesen bármelyik virágtól ahhoz, hogy a benne lévő méhek elhagyják a fészket. A méhek a fészkük körül repülnek, virágokat és bogyóbokrokat keresve, amelyekről virágport gyűjtenek, miután harminc másodpercig zümmögő hangokat adnak ki az adott virág körül.

A virágporral rendelkező méhek beporozzák a búzát, a burgonyát, a sárgarépát, a céklát, a dinnye szárát, a tök szárát és a bogyós bokrokat, amelyek felett átrepülnek. Amikor ezek közül valamelyik beporzik, az továbblép a következő növekedési szakaszba. A virágport hordozó méhek textúrája megváltozik, és apró pöttyök jelennek meg a fenekén, ami vizuális jelző lehet a játékos számára. E folyamat után a Méh visszarepül a Fészekbe/kaptárba, hogy mézet készítsen. A Fészek/kaptár legfeljebb 5 töltet mézet képes tárolni. A textúra megváltozik, hogy jelezze, hogy a Fészek/kaptár tele van mézzel, és a méz is szivárog az aljáról.

Hogyan szerezhetsz mézet

Ha egy palackot használsz a Fészek/Kaptárra, amikor az megtelt, akkor ki tudod nyerni a mézet. A Fészek/kaptár alá egy üstöt is helyezhetsz, hogy felfogd a mézcseppeket.


Méhcsaládok

Ha szeretnéd, elkészítheted a méhfészek mesterséges változatát. A Méhkaptár 3 mézeskosárból és 6 tetszőleges fadeszkából készül.       

A méhsejtek megszerzéséhez nyírj meg egy olyan méhfészket vagy méhkaptárt, amelyben mind az 5 töltet tele van mézzel. Ez feldühíti a méheket, de kit érdekel? Bár a méhcsaládokat lehet készíteni, a méhfészkek a természetben is előfordulnak, és nem lehet őket készíteni.

Tenyésztés

A méhek követik a virágot tartó játékosokat, és ha a játékos megáll a mozgásban, a méhek átrepülnek és megpihennek a földön velük szemben. Ha a méhek virágot kapnak, szerelmi üzemmódba lépnek, és párba állnak, hogy kicsinyeket hozzanak létre. Ez némi tapasztalatot ad a játékosnak. A szaporodásnak öt perces kihűlési ideje van, és a kicsiknek húsz percbe telik, mire teljesen kifejlődnek.

Mi a reakciód?

like
88
dislike
7
love
17
funny
3
angry
4
sad
3
wow
37