Hogyan készítsünk és használjunk vésett könyvespolcokat a Minecraftban 22w42a snapshot

Megjelent az első Java Edition snapshot a Minecraft 1.20-hoz. Technikailag 1.19.3-as verziónak hívják, de ez mindenképpen egy lépés a következő nagy frissítés felé. A Minecraft Live 2022-en a Mojang több új funkciót is bemutatott, amelyeket a következő frissítésben terveznek megvalósítani.

Hogyan készítsünk és használjunk vésett könyvespolcokat a Minecraftban 22w42a snapshot

Ezek kísérleti funkcióként szerepelnek ebben a snapshotban, így bárki, aki megkapja a snapshotban, hozzáférhet hozzájuk. A snapshotban tevék, bambusz tárgyak, lógó táblák és vésett könyvespolcok szerepelnek.

A vésett könyvespolcok egy dekoratív blokk, amely vöröskőhöz, valamint egy kis tárolásra is használható. Itt van, hogyan készítsd el és használd őket.

Minecraft vésett könyvespolc: Így szerezd meg és használd a legújabb kísérleti tárgyat
A vésett könyvespolcok a könyvespolcok egy alternatív formája, amely a díszítésen túl más célt is szolgál. Íme, mire van szükséged a készítésükhöz:

Hat deszka (mind ugyanabból a fából, de bármilyen típusú lehet).
Három fadeszka

A vésett könyvespolcokhoz azért nem kellenek könyvek a készítési receptben, mint a pulpitushoz vagy a normál könyvespolchoz, mert nem tartalmaznak eleve könyveket.

Elvarázsolt könyveket, könyvet és tollakat, rendes könyveket és írott könyveket a játékosok később helyezhetnek el. Egy-egy vésett könyvespolc legfeljebb hat ilyen típusú könyvet képes befogadni.

A vöröskő-összehasonlítók képesek érzékelni a könyvespolcra utoljára elhelyezett vagy onnan eltávolított könyvet, így rövid időre aktiválható velük valami vöröskővel kapcsolatos dolog, feltéve, hogy megfelelően van csatlakoztatva.

Ez egy titkos ajtó kinyitásának vagy egy vöröskő lámpa fényforrásának vezérlésének okos módja lehet. A legutóbbi frissítésben a Sculk volt a legújabb redstone funkció, és úgy tűnik, hogy ennek a frissítésnek a funkciója a cizellált könyvespolcok lesznek.

Jelenleg csak ennyi használható belőlük. Feltételezhető, hogy a jövőben más lesz, hiszen a Mojang jelenleg próbálja meghatározni, hogy mi működik és mi nem. A közösségi visszajelzések értékesnek számítanak ebben a folyamatban, és a vésett könyvespolc, amit a játékosok a hivatalos 1.20-as frissítéssel kapnak meg, a most elérhetőnek egy továbbfejlesztett változata lesz.

A Minecraft játékosoknak, akik ki akarják próbálni a vésett könyvespolcot (vagy bármely más kísérleti funkciót), le kell tölteniük a snapshotot, és engedélyezniük kell a kísérleti funkciókat. Itt van, hogyan kell ezt megtenni:

  • Nyisd meg a Minecraft Java Edition Launcher-t az eszközödön.
  • Menj az Installációk fülre.
  • Kattints a snapshot engedélyezése lehetőségre. Ezután a legújabb snapshot, ami ebben az esetben a 22w44a, települ.
  • Navigálj vissza a játék Play részébe.
  • Hozzon létre egy új világot. Ez lehet Survival vagy Creative.
  • A Világbeállításokban engedélyezze a Kísérleti funkciókat.
  • Nyisd meg a világot.

A snapshotok nem részei a teljes játéknak, ezért előfordulhatnak problémák. Gyakran vannak hibáik, és előfordul, hogy megsérülnek a mentési fájlok. A probléma elkerülése érdekében mindenképpen készítsen biztonsági mentést a meglévő játékfájlokról, amelyeket nem akar elveszíteni.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0