Az 5 legjobb rejtett bázisötlet a Minecraft számára 2022-ben

Bár a Minecraftban mindig jó ötlet, ha van egy otthoni bázisod, néhány játékos talán szeretné, ha a sajátját távol tartanád a kíváncsi szemek elől.

Az 5 legjobb rejtett bázisötlet a Minecraft számára 2022-ben

Előfordulhat, hogy a játékosok el akarják kerülni a többjátékos szerveren a griefert. Máskor pedig egyszerűen csak a bázisukra szeretnének menni, hogy nyugodtan végezhessék a dolgukat.

Bármi is legyen a helyzet, a játékosok valószínűleg kíváncsiak arra, hogyan rejtsék el a bázisukat. Szerencsére a Minecraft közösség rengeteg taktikát és módszert dolgozott ki erre. A földalatti bázisoktól kezdve a tengerbe mélyen vagy magasan az égbe merített bázisokig a játékosoknak rengeteg tervezetet kell számításba venniük.

Számtalan olyan dizájn van, amit érdemes megvizsgálni, de talán nem árt, ha megnézünk néhány nevesebb példát.

A Labirintus és 4 másik kiváló Minecraft bázis dizájn, amely biztosítja, hogy a játékosok rejtve maradjanak

1) Láva medence bázis

Hacsak a Minecraft játékosoknak nincs szükségük lávára egy építkezéshez vagy más céllal, akkor általában távol maradnak a lávagödröktől.

A játékosok ezt a tényt előnyükre fordíthatják, ha létrehoznak egy legalább két tömb széles és két tömb hosszú kis árkot, mielőtt hat tömböt lefelé ásnak. Ezután a gödör szélessége mentén három és öt tömb mélységben táblákat helyezhetnek el, a középső sorba vízforrásblokkokat, a felső táblaréteg fölé pedig lávát.

Ezáltal a játékosok áthaladhatnak a láván, és azonnal elolthatják magukat az alatta tartott vízzel. Ezután biztonságban, a kíváncsi szemek elől elzárva érhetnek le a bázisukra.

A játékosok még mélyebbre is építhetik a bázisukat a lávaajtó mögött, hogy a gyanútlan bányászok ne botoljanak bele.

2) A labirintus

A földalatti bázisok jól használhatóak rejtett bázisokként, de gyakran elég hamar felfedezik őket. A jobb dizájn érdekében azonban a játékosok labirintusszerű útvesztővel egészíthetik ki.

A bázishoz vezető (akár vízszintesen, akár függőlegesen) kanyargós átjárók létrehozásával a bázist megtalálni próbáló játékosok frusztráltak lehetnek, és továbbállhatnak.

A még jobb eredmények érdekében a játékosok megpróbálhatnak több átjárót csapdába ejteni olyan dolgokkal, mint a nyilak és a láva. Azonban biztosnak kell lenniük abban, hogy tudják, melyik útvonal vezet a bázisukhoz, különben maguk is eltévedhetnek.

3) Víz alatti otthon

Sok Minecraft világ rendelkezik hatalmas óceánokkal, miért ne használhatnánk ki ezeket a saját előnyünkre?

Egy meghatározott terület lecsapolásával és a víz alatti építkezés megkezdésével a játékosok egy mélytengeri bázist hozhatnak létre, amely jelentősen biztonságban marad a betolakodóktól. Ha találnak egy nagy és mély óceánt az építkezésükhöz, az megakadályozza, hogy a közeli csónakosok és úszók könnyen megtalálják azt.

Ha a játékosok a külső világítást alacsonyan tartják, akkor egy nagyon jól elrejtett bázis receptje lesz meg.

Sok bázistípushoz képest nehezebb lehet megépíteni, de a játékosok nem vitatkozhatnak a végeredménnyel.

4) Kútbázis

Egy kompakt és rejtett Minecraft bázishoz csak egy falut kell megnézni. Ezek az építmények kis kutakkal rendelkeznek, amelyeknek jellemzően nincs sok hasznuk azon túl, hogy vizet merítenek egy vödörbe. Mivel ez a helyzet, a játékosok a kutat fedezékként használhatják, és létrehozhatnak alatta egy titkos bázist.

Nem túl gyakran fordul elő, hogy a Minecraft játékosok úgy döntenek, hogy megmártóznak egy kútban, így az ember újonnan létrehozott bázisának viszonylag biztonságban kell lennie a behatolástól. A nagyobb biztonság érdekében azonban a játékosoknak érdemes megfontolniuk, hogy a kútba merülés után további csapdákat vagy időhúzási módszereket helyezzenek el, hogy elriasszák a betolakodókat.

5) Hegyi dugattyús ajtó bázis

Egy kis vöröskő-gépezet segítségével a Minecraft játékosok létrehozhatnak egy bázist egy méretes hegy belsejében. Maga a vöröskő szerkezet olyan szabványos vagy olyan összetett lehet, amilyet csak akarunk. A komplexitás azonban segíthet a Minecraft játékosoknak az ellenfelek távoltartásában, különösen, ha parancsnoki blokkok állnak rendelkezésre.

Ettől függetlenül a játékosok a kőtömbök mozgatására szolgáló ragadós dugattyúk segítségével elrejthetik a bejáratukat úgy, hogy az egy hegy hétköznapi oldalának tűnik.

Ha a játékosok ezt a bázist egy nagy hegyre építik, akkor rengeteg helyük lesz, amivel dolgozhatnak, miután elkészült a bejáratuk.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
1
wow
3