Minecraft: A YouTube-on található videókat már milliárdszor nézték meg

Tíz évvel a Minecraft első megjelenése után a Mojang és a Microsoft lenyűgöző mérföldkőhöz érkezett a YouTube-on. A játék összes videóját már több mint egymilliárdszor nézték meg a platformon. A YouTube nemcsak sok számmal és statisztikával ünnepli ezt a sikert, hanem egy saját Minecraft zenei videót is megosztott.

Minecraft: A YouTube-on található videókat már milliárdszor nézték meg

Ebben a Starship "We Built This City" című dalának egy speciális Minecraft-verzióját írták át, amelyet a blokk-univerzum különböző karakterei adtak elő. Alig tíz óra alatt a klip máris elérte az 1,7 milliós nézettséget. Ezen kívül a YouTube logóját a weboldalon a Minecraft évfordulójához igazították.

Hogyan fejlődött a Minecraft a YouTube-on
A Minecraft első videói még 2010-ben jelentek meg a YouTube-on. Akkoriban a cím még az Early Access fázisban volt, és sok tartalomkészítő tette meg első lépéseit a játékban.

 2014-ben már elérték a 100 milliárdos nézettségi mérföldkövet. A Minecraft már nem csak a Let's Playkből állt. Speedrunnerek, modok és szerepjáték-projektek keverték a YouTube-szekciót. Csak az elmúlt három évben nőtt megint gigantikusan a cím. 2018 közepén a YouTube több mint 500 milliárd megtekintést számolt a Minecrafthoz - ez a szám idén megduplázódott.

Szórakoztató statisztikák a Minecraft mérföldkövéről
A YouTube az évfordulós oldalán vicces matematikai számításokat végzett. Ha például minden egyes videónézet egy 30 centiméteres blokk lenne, akkor a Napig és vissza is eljuthatna - és még mindig több mint 11 millió kilométernyi blokk állna a rendelkezésére.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0