Top 5 dolog, amit meg kell tenned, hogy túléld az első napodat a Minecraftban (2022)

A Minecraft a világ legnépszerűbb játéka. Egész YouTube-karrierek forognak a játék körül, és 100 millióval több példányt adtak el belőle, mint minden idők következő legkelendőbb játékából, szinte elképzelhetetlen, hogy valaki ne játszott volna már vele.

Top 5 dolog, amit meg kell tenned, hogy túléld az első napodat a Minecraftban (2022)

A Minecraft azonban eléggé ijesztő játék lehet az új játékosok számára, mivel a játékban kevés a segítség. Az alábbiakban részletesen bemutatunk néhány támpontot arra vonatkozóan, hogyan biztosíthatják az új játékosok túlélését az első napon egy új világban.

Az 5 legjobb dolog, amit a játékosok tehetnek, hogy túléljék az első Minecraft napjukat
5) Szerezz fát

A fa a legfontosabb nyersanyag a játékosok számára egy új világ első perceiben. Szükség van rá a játék összes alapeleméhez, beleértve a kézműves asztalokat, ládákat, a játék összes eszközének elkészítéséhez szükséges botokat, sőt még a pajzsokat is.

Tekintve, hogy a fa mennyire fontos a játék számos létfontosságú tárgyához, a játékosoknak az első napon elég sok időt kell tölteniük a fák kivágásával, mivel az összes fát szinte garantáltan fel fogják használni.

4) Készíts néhány alapvető szerszámot

Miután a játékos szerzett némi fát és készített egy kézművesasztalt, az első dolog, amit tennie kell, hogy készít egy fa csákányt. Ezután bányászhatnak némi macskakövet, és azonnal fejleszthetik egy kőcsákányra. De ezzel a kővel a játékosoknak legalább egy kőbaltát és egy kardot is el kell készíteniük.

Egy kőcsákány, egy kőbalta és egy kőkard birtokában a játékosok már rendelkeznek az alapvető szerszámaikkal. Gyorsabban tudnak majd fát bányászni és domboldali bázist kiásni, ha így akarják megvédeni magukat a korai játékban.

3) Építs egy kis menedéket

Ha a játékosnak van egy tisztességes fa- és néhány alapvető kőfelszerelése, akkor elkezdhet aggódni a bázisáért, ami biztonságban tartja a játék ellenséges csőcselékkel teli éjszakáin át.

Az első éjszakai bázis kialakításához többféle megközelítés létezik. Van egy alap földkunyhó, egy domboldalon lévő bázis, amit a játékosok kiásnak, vagy akár egy kis alap fából készült bázis. Bármelyik mellett is dönt a játékos, gondoskodnia kell arról, hogy megfelelően ki legyen világítva. Ezt megtehetik szénbányászattal vagy rönkök elégetésével egy kemencében, hogy szenet hozzanak létre.

2) Pajzs készítése

Ha a játékos talál egy falut vagy könnyen hozzáférhető vasércet, akkor gyorsan össze kell kombinálnia némi fával, hogy pajzsot készítsen. A pajzsok felbecsülhetetlen értékű nyersanyagot jelentenek, és nagyszerű módja annak, hogy megvédjék a játékost a Minecraftban található számos fenyegetés bármelyikétől.

A pajzsok olyan tárgyak, amelyeket a játékosok a szabad kezükbe helyezhetnek. A pajzs ezután felhúzódik, amikor jobb egérgombbal kattintanak vagy az interakció gombot használják. Ez enyhíti a pajzs irányából érkező sebzést.

Ez megvédheti a játékosokat olyan dolgoktól, mint a csontvázlövések vagy a zombitámadások. Még a csúszómászók robbanásaitól is megvédi a játékosokat, amelyek általában hatalmas sebzést okoznak a játékosoknak.

1) Keress falvakat

A falvak messze a legjobb struktúrák, amelyeket a játékosok az első egy-két napban találhatnak. Ha egy játékos a falvak spawnolására alkalmas biomok bármelyikében vagy annak közelében spawnolt, amelyek közé tartoznak a sivatagok, síkságok, rétek, szavannák, havas taigák, havas síkságok, napraforgó síkságok és tajga biomok, akkor mindenképpen nézzen körül, hogy van-e a közelben falu.

A játékosok hatalmas mennyiségű élelmet szerezhetnek tőlük, és olyan dolgokat is, mint a vaspáncél és a szerszámok (ha van kovács). Emellett a játékosok elkezdhetnek falusiakat tenyészteni, és létrehozhatnak egy falusi kereskedőterületet, hogy nagy mennyiségű nyersanyaghoz jussanak.

Mi a reakciód?

like
0
dislike
1
love
0
funny
0
angry
0
sad
2
wow
0