A legjobb módja annak, hogy minden ércet megszerezz a Minecraftban (2022)

A Minecraft világában rengeteg érc keletkezik az Overworld és a Nether birodalomban. Ezek lényegében olyan szokatlan típusú kőzettömbök, amelyek bányászáskor bizonyos nyersanyagokat adnak, és rendkívül fontosak a játékosok számára, mivel több alapvető túlélési gyakorlathoz is szükség van bizonyos nyersanyagokra.

A legjobb módja annak, hogy minden ércet megszerezz a Minecraftban (2022)

Összesen 11 fajta érc létezik: Ezek mindegyike a világ különböző Y szintjein spawnol. Ha a játékosok ismerik az egyes ércgenerációk kedvenc helyét, akkor könnyedén megtalálhatják az összeset nagy mennyiségben.

A legjobb módszer minden érc megtalálására a Minecraftban (2022)
Szénérc

A szénércek a tengerszint felett gyakoriak, a legtöbbet a 96-os Y-szinten termelnek. Könnyen megtalálhatók egy köves dombon vagy hegyen.

Rézérc

A rézérc általában a 48-as Y-szinten termeli a legtöbbet. Ha azonban a játékosok elég szerencsések, bárhol találhatnak rézérc-ércvénákat az Y 48-as és a 0. szint között. Ezekből az ércekből halomszámra lehet nyers rezet nyerni.

Lapis Lazuli érc

E titokzatos és mágikus tárgyak érctömbjeit legjobban a 0. Y szinten találhatjátok meg. Azonban bárhol megtalálható az Y 64-es és -63-as szint között.

Vasérc

A vas minden szinten elég gyakori, de a legtöbbet a 232-es Y szinten termel. A terepek ritkán generálódnak ilyen magasságban; ezért a játékosok egyszerűen a legfelső hegyeket bányászhatják. Alternatívaként vasércvénákat is találhatnak az Y szint -8 és -58 között.

Vöröskő érc

A játékban a vöröskőércet a legkönnyebben a -58-as Y-szinten történő bányászattal lehet megszerezni. Ezek is Y 16-os szintig termelnek.

Gyémántérc

A gyémántércek leggyakrabban az Overworld legmélyebb részein, az Y -58-as szinten generálódnak. Ezért a legjobb módja a megszerzésüknek, ha ezen a szinten bányászunk.

Aranyérc

Az ércük megszerzéséhez a játékosoknak a -16-os Y szint környékén kell ásniuk minden biomban, kivéve a Badlandset, ahol ezek az ércek bármely szinten keletkeznek.

Smaragd érc

Leginkább a 232-es Y-szinten generálódnak, de ez alatt is megtalálhatóak. Mivel kifejezetten ércekről van szó, ezeket valamivel nehezebb megtalálni.

Nether-kvarc

A Nether Quartz a Nether birodalom bármely Y szintjén megtalálható, de a leggyakoribbak a 10. és 114. Y szint között.

Nether-arany

A Nether Gold ércek szintén megtalálhatók a pokol birodalmának bármely Y szintjén, de a leggyakoribbak a 15-ös Y szinten.

Ősi törmelék

Az Ancient Debris vitathatatlanul a legritkább érc a játékban. A 15-ös Y-szinten kívül alig terem Y-szinten.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0