A jegesmedvék használhatatlanok a Minecraft 1.19-es frissítésében?

A jegesmedvék az egyik legkevésbé interaktív mob a Minecraft 1.19-ben. Bár a hatalmas homokozós játékban számos mob van, akikkel a játékosok interakcióba léphetnek és harcolhatnak, hogy megszerezzék a legértékesebb és legritkább zsákmányt, vannak olyanok is, amelyek kizárólag a környezet javítására vannak jelen. A jegesmedvék talán nem jelentenek nagy hasznot a játékosok számára, de feldobják a biomokat azzal, hogy élettel telibbé teszik azokat.

A jegesmedvék használhatatlanok a Minecraft 1.19-es frissítésében?

Van egy különleges kategóriája a moboknak, amit "környezeti moboknak" hívnak a Minecraft 1.19-ben. Ezek a mobok bármilyen tárgyat vagy XP-t ejthetnek, de kizárólag azért vannak jelen, hogy életet leheljenek a világba, és szebbé tegyék azt. A jegesmedvék valahol a kettő között helyezkednek el, mivel ugyan dobnak tárgyakat, de közvetlenül nem hasznosak a játékosok számára.

Minden, amit a jegesmedvékről tudni kell a Minecraft 1.19-es frissítésében

Spawnolása

Ezek a nagy fehér állatok mindenféle hideg biomban spawnolnak, mint például havas síkságokon, jégtüskékben, befagyott óceánokban és mélyen befagyott óceánokban. A Bedrock Editionben ezek a mobok befagyott folyókon, havas lejtőkön, csipkés hegycsúcsokon és fagyott csúcsbiomokban is spawnolnak. Általában kétfős csoportokban spawnolnak, ahol a második jegesmedve egy kölyök.

Mivel ezek a biomok alig spájzolnak más mobokat, a jegesmedvék élővé teszik ezeket a területeket. Ez az egyik fő oka annak, hogy ott vannak a játékban.

Mob droppok

Mint fentebb említettük, ezek a mobok alig hasznosak, mivel halálukkor nem dobnak jelentős zsákmányt. Amikor egy felnőtt jegesmedvét megölünk, csak 1-3 XP pontot, némi nyers tőkehalat vagy lazacot dobnak. Ha egy jegesmedvebocsot ölünk meg, nem dob semmit.

A mobok egyik fő jellemzője a játékban a dropjaik. Tehát ebből a szempontból a jegesmedvék eléggé haszontalanok a játékosok számára, mivel a nyers tőkehalat vagy lazacot könnyen meg lehet szerezni halak megölésével, és más mobok sokkal több XP pontot ejtenek, mint a jegesmedvék.

Semleges viselkedés

Sok olyan mob van a játékban, amely nem segít a játékosoknak, de háziállatként remekül tartható. Sajnos a jegesmedvék semleges természete miatt nem a legjobb háziállatok a játékosok számára.

Ezek a mobok többnyire passzívak, és nem támadnak azonnal a játékosra. Azonban ha a kölykeikkel vannak, vagy ha megtámadják őket, elkezdik üldözni a játékosokat és megtámadják őket. Ha egy kölyköt megtámadnak, akkor a közelben lévő több jegesmedve együttesen ellenségessé válik a játékossal szemben. A nehézségi szinttől függően minimum 3 HP és maximum 8 HP kárt okoznak.

Összefoglalva, ezek a mobok nem túl hasznosak a játékosok számára közvetlenül. Azonban, ha a hideg biomok fokozásáról van szó, megállják a helyüket a játékban. Remélhetőleg a Mojang több funkciót tud hozzáadni ezekhez a mobokhoz, hogy hasznosabbá váljon a velük való interakció.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

IP: play.balkercraft.eu


IP: play.balkercraft.eu


IP: play.balkercraft.eu