Hogyan készítsünk 2x2 dugattyús ajtót a Minecraftban?

A Minecraftban a 2x2 dugattyús ajtó egy olyan ajtótípus, amelyet két dugattyú nyit és zár. Ez a fajta ajtó hasznos arra, hogy a mobokat és a játékosokat távol tartsd az otthonodtól vagy a bázisodtól. Is pont a játékos magasságában van, de képes távol tartani néhány mobot, amelyek magasabbak, mint 2 blokk magasak.

Hogyan készítsünk 2x2 dugattyús ajtót a Minecraftban?

Emellett gyorsan kinyílik, így a játékosok átrohanhatnak rajta, és távol tarthatják a közelgő veszélyt. Ráadásul nagyon jól néz ki, és nem túl nehéz elkészíteni.

Íme, hogyan készíthetnek a játékosok 2x2 dugattyús ajtót a Minecraftban.

Így készíthetnek a játékosok 2x2 dugattyús ajtót a Minecraftban

Mielőtt a játékosok belekezdenének egy 2x2 dugattyús ajtó készítésébe, először ki kell választaniuk azt a területet, ahová meg akarják építeni. Meg kell győződniük arról, hogy elegendő helyük van az építkezéshez, és helyet kell biztosítaniuk maguknak az ajtó létrehozásához.

Szerencsére ez nem túl nagy terület, 2x3 tömbnél ül. Íme, mire lesz szüksége a játékosoknak ahhoz, hogy elkezdhessék.

Anyagok egy 2x2 dugattyús ajtó építéséhez a Minecraftban

Egy 2x2 dugattyús ajtó létrehozásához a Minecraftban a játékosoknak a következő anyagokra lesz szükségük:

Vöröskőpor, négy ragadós dugattyú, két vöröskő fáklya, négy nyomólap, és nyolc szabadon választott blokk a kerethez.

Miután a játékosok összegyűjtötték az összes szükséges hozzávalót, itt az ideje, hogy elkezdjék megépíteni ezt a rendkívül biztonságos és menő kinézetű ajtót.

1. lépés: Az alap kiásása

Először is a játékosoknak ki kell ásniuk egy két tömb széles és három tömb magas, két tömb mélyre nyúló gödröt. Ezután a három tömb közepétől mindkét oldalon ássatok ki két tömböt (még mindig két tömb mélyen). Ha jól csináltátok, ez úgy fog kinézni, mint egy "+" jel.

2. lépés: A vöröskő elhelyezése
Ezután a játékosok a lyuk mindkét "szárnyán" kiásnak egy-egy tömböt, mindkét oldalon a legtávolabbi tömbnél. Ezután helyezzétek el a vöröskő fáklyát a lyuk belsejében. Fedjétek le a vöröskő fáklyát egy, a játékosok által választott tömbtel.

Ezután fogjátok a vöröskőport, és helyezzétek a lyuk belsejében lévő minden egyes tömbre, beleértve a vöröskőfáklyákat takaró tömbök tetejét is.

3. lépés: A lyuk befedése
Most, hogy a játékosok már a vöröskő a helyükön van, le kell fedniük a lyukat az általuk választott blokkokkal. Ezután a játékosoknak a vöröskőporos blokkok közelében lévő blokkokra két egymás felé fordított ragadós dugattyút kell rakniuk.

Végül a játékosoknak ezután a ragacsos dugattyúk ragacsos elülső részére kell helyezniük azokat a blokkokat, amelyekből az ajtót szeretnék. Ha jól csinálták, az ajtó ekkor bezáródik.

4. lépés: A 2x2 dugattyús ajtó aktiválása
Miután az ajtót megfelelően elhelyeztük, itt az ideje aktiválni. A játékosoknak most nyomólapokat kell elhelyezniük közvetlenül az ajtóblokkok elé mindkét oldalon. Ha így járnak el, az ajtónak most mindkét oldalról ki kell nyílnia.

Egy kis idővel és erőfeszítéssel a játékosok elkészíthetnek egy 2x2 dugattyús ajtót a Minecraftban. Ez a projekt remek módja annak, hogy némi extra biztonságot adjanak otthonuknak, és nem túl nehéz megcsinálni.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
0