Mik az a Minecraft Realms és hogyan hozhatsz létre egyet

Minden, amit a Minecraft Realms-hoz való csatlakozásról tudni kell.

Mik az a Minecraft Realms és hogyan hozhatsz létre egyet

Nem vagy biztos benne, hogy mi az a Minecraft Realms és többet szeretnél tudni róluk? A legjobb helyen jársz. Ha szeretnél túllépni az alkalmi érdeklődésen a blokképítő játék iránt, jó eséllyel utánanéztél már, hogyan indíthatsz saját szervert magadnak és barátaidnak. Ezért érdemes kipróbálnod a Minecraft Realms-t. Ez egy egyszerű módot ad arra, hogy minden gond nélkül meghívj embereket a saját privát Minecraft világodba.

Legfeljebb tíz embernek van hely a birodalmadban, és nem kell aggódnod a biztonság miatt, mivel ezek csak rád és az általad meghívott emberekre tartoznak. A Minecraft Realms előfizetést igényel, de csak a Realms létrehozó játékosnak lesz rá szüksége - a barátok ingyen csatlakozhatnak, feltéve persze, hogy rendelkeznek a játékkal. Remek lehetőség, ha biztonságos környezetet keresel a fiatalabb játékosok számára az építkezéshez és felfedezéshez. A keresztjáték is engedélyezett, bár nem a Java és a Bedrock kiadások között.

Az egyetlen igazi hátránya, hogy a legjobb Minecraft modok nem használhatók a Minecraft Realms-szal. Viszont ezek 24/7 online vannak, ami azt jelenti, hogy a házigazdának nem kell ott lennie ahhoz, hogy mások is csatlakozhassanak. Ha tehát mindent tudni szeretnél a Minecraft Realms-ról és arról, hogyan hozhatsz létre egyet, olvass tovább az alábbiakban.

Minecraft Realms: Mennyibe kerül? 
A Minecraft Realms-nak két változata van, amelyek lényegében egy alapváltozat és egy deluxe csomag. Ahogy az várható volt, a drágább változat több előnnyel jár.

Először is, az alapváltozat havonta 3,99 $ / 3,29 £-ba kerül, és ez lehetővé teszi, hogy létrehozz egy birodalmat maximum két játékosnak plusz neked, amely folyamatosan online marad. Mivel gördülő havi előfizetésről van szó, bármikor abbahagyhatod, ha nem igazán használod ki a szükséges mértékben. A Mojang 30 napos ingyenes próbaverziót kínál azoknak, akik először ki akarják próbálni az előfizetést. 

Mi az a Realms Plus?
A drágább változat, a Realms Plus 7,99 $ / 6,69 £-ba kerül, és legfeljebb 10 játékosnak és neked ad lehetőséget. Ez a verzió ingyenes hozzáférést biztosít több mint 50 piactéri csomaghoz is, amelyek minijátékokat, pályákat és skineket tartalmaznak. A Realms Plus 30 napos ingyenes próbaverzióját is megkapod, tehát gyakorlatilag egy hónap ingyenességgel jár.

A Minecraft Realms beállítása
Miután eldöntötted, hogy melyik Realms előfizetést szeretnéd, ideje elkezdeni a beállítást. Ezt úgy teheted meg, hogy megnyitod a játékot (természetesen), majd a Play, Create New, végül a New Realm gombra kattintasz. Innentől kezdve létrehozhatod a birodalmat, mint bármi mást a Minecraftban, és annyi időt veszel igénybe, amennyit csak akarsz, hogy tökéletesítsd a kis világodat.

Ha kész, akkor el kell nevezned a birodalmat, és ki kell választanod a birodalom méretét. Ezután egy meghívó linkkel meghívhatod a játékosokat, hogy csatlakozzanak. Ha később több játékost szeretnél meghívni, a meghívó linket a Játékos beállítások menüben találod.

Hogyan cserélheted le a világodat a Minecraft Realms-ban?
A világ cseréje a Minecraft Realmsban szó szerint olyan egyszerű, mint egy gombnyomás. Melyik gombot? Természetesen a "Világ kicserélése" gombot a Realms menüben. Ezzel aztán feltölthetsz egy korábban letöltött világot. Ehelyett megnyomhatod a Realms Backup gombot is, ami előhívja az összes korábbi biztonsági mentésedet, és lehetőséget ad a visszaállításukra. Ez a lista időbélyegekkel is rendelkezik, így elég kényelmes és könnyen navigálható.

Van egy Realm visszaállítása gomb is, amellyel a semmiből hozhatsz létre egy új birodalmat a jelenlegi helyett.

Mi a különbség a Realms és egy szerver között?
Mint a legtöbb dolog az életben, a nagy különbség a pénz. Ahogy fentebb említettük, a Minecraft Realms pénzbe kerül. A szerverek nem. Egy másik különbség, hogy a Realms mindig online lesz, akár a készítője az, akár nem, de a Realms szigorúbb korlátokat szab arra vonatkozóan, hogy hányan vehetnek részt benne.

És ez minden, amit a Minecraft Realms-ról tudni kell. Mostantól bármikor, amikor a Minecraftról beszélsz, a Realm-edben lehetsz.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
2