Az 5 leghasznosabb biom a Minecraftban 2022-től

A Minecraft az életciklusa során számos biomot hozzáadott, másokat pedig finomított, ami a világ nagyfokú változatosságához vezetett, amikor a játékosok számára elérhető különböző helyszínekről van szó.

Az 5 leghasznosabb biom a Minecraftban 2022-től

Mivel a Minecraftban ennyi különböző biom van, a játékosok egy kicsit túlterheltnek érezhetik magukat az új területek miatt. Nem lehet egyértelmű, hogy egyesek mennyire hasznosak az erőforrások, a mobok és a generált struktúrák tekintetében.

Szerencsére a Minecraft közösség és a Mojang bőséges mennyiségű információt tart fenn a biomok témájában, így a játékosok meghatározhatják, hogy mely biomok hasznosabbak, és melyeket lehet később felfedezni.

Melyek a legjobb Minecraft biomok 2022-ben?

5) Mély óceánok

A Minecraft standard óceánjainak egy változata, a Deep Oceans tele van különböző struktúrákkal, például hajóroncsokkal, víz alatti romokkal és a nagyon áhított óceáni műemlékekkel. Mivel ezek a műemlékek a Deep Ocean biomokon belül generálódnak, a játékosok olyan ritka anyagokat találhatnak, mint a prizmarin. Nem csak ez, de az óceáni műemlékek remek helyszínek a farmolásra, mivel az építmény őrzői és idősebb őrzői szilárd tapasztalat- és tárgyforrások, mint például a prismarin szilánkok és kristályok.

A mély óceánok veszélyesek lehetnek, de a jutalom megéri az erőfeszítést.

4) Dzsungelek

A dinnye és a kakaóbab nagyszerű forrásai, a dzsungel biomok bőségesek és tele vannak élettel. Bár a játékosok máshol is szerezhetnek olyan tárgyakat, mint a dinnye és a kakaóbab, a dzsungelekben a játékosok kedvükre szüretelhetnek, anélkül, hogy termeszteni kellene őket. A dzsungel fái és fái lehetővé teszik a nagyon magas fák létrehozását, rengeteg indával.

Egzotikus állatok, például papagájok, ocelotok és pandák kószálnak, ami érdekes háziállat kilátásokat kínál. A dzsungelpiramisok is létrejönnek ezekben a Minecraft-biomokban, lehetővé téve a játékosok számára, hogy feltérképezzék a mélységüket, elkerüljék a csapdáikat, és végül zsákmányt szerezzenek, amit hazavihetnek.

3) Köves csúcsok

A Minecraft 1.18 részeként viszonylag újdonságnak számító Stony Peaks talán sivárnak tűnik, mivel nem spawnolnak passzív mobokat, de van egy fontos előnyük. Ezeken a hegycsúcsokon elszórtan nagy mennyiségű felszíni ércet lehet bányászni.

Az ércek változóak, de tartalmaznak olyanokat, mint a smaragdok, így remek kiindulási hely a játékosok számára, akik korai játékban szeretnének ércekhez és magasabb minőségű szerszámokhoz és fegyverekhez jutni, amelyeket ezekből lehet készíteni. Lehet, hogy ezek az új biomok nem mindenki kedvencei, de tagadhatatlan, hogy hatalmas áldás lehet az ércre éhes bányászok számára.

2) End Highlands

Az egyik legjobb zsákmányforrás az egész Minecraftban, az End Highlands biomok az egyetlen biomok az Endben, amelyek olyan struktúrákat generálnak, mint az end városok és hajók. Kórófák is találhatók itt, és a shulkerek jelenléte is egy plusz.

Mivel az End hajók az Elytra egyetlen forrása a standard Minecraft túlélésben, ezek a biomok nagyon keresettek. Az End Highlands lehet, hogy egy elég késői biome, de nagyszerű zsákmány vár a játékosokra, akik biztonságosan navigálnak.

1) Nether Wastes

A Minecraft Nether dimenziójának leggyakrabban látott részei, a Nether Wastes hatalmas, elsősorban netherrack blokkokból álló helyszínek. Ezekben a biomokban azonban nether erődök építményei is találhatók, amelyekben a játék elsődleges történetének befejezéséhez és az ender sárkány főnökének legyőzéséhez szükséges, mindent eldöntő blaze mobok találhatók. A lángrudak és a por nélkül a játékosok képtelenek ender szemeket létrehozni, hogy megnyissák a portált az End dimenzióba.

Az End eléréséhez szükséges eszközök eléréséhez az ender-gyöngyök szintén elengedhetetlenek, a játékosok a játék elején és közepén a Nether Wastesben található piglinek köszönhetően hozzáférhetnek az ender-gyöngyökhöz. Ezek a mobok tudnak cserélni a játékosokkal, és ritkán cserélnek ender-gyöngyöket aranyrudakra. A lángoló rudak és ender gyöngyök jelenléte a Nether Wastes-en belül hihetetlenül létfontosságú biomává teszi a Minecraft rendszeres túlélő játékosai és a speedrunnerek számára egyaránt.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
3
love
3
funny
1
angry
1
sad
1
wow
2