Hogyan szerezhetsz Minecraft izzó bogyókat a Minecraft 1.17-ben?

Hogyan használjuk a Minecraft izzó bogyókat és találjuk meg őket buja barlangok nélkül

Hogyan szerezhetsz Minecraft izzó bogyókat a Minecraft 1.17-ben?

A Minecraft glow berries egy új élelmiszerelem, ami a Minecraft 1.17-ben került bele. Ha rajongsz a kertészkedésért, vagy rókatenyésztő anyagot keresel, néhány izzó bogyó segíthet neked.

Sajnos a Minecraft izzó bogyók még mindig elég ritkák a Minecraft 1.17-ben. Egyelőre nem fogsz rájuk bukkanni barlangok felfedezése közben. Íme, hogyan találhatod meg ezeket az új gyümölcsöket, hogyan használhatod őket, és hogyan farmolhatod a világító bogyókat. 

Hogyan használhatod a Minecraft izzó bogyókat élelemhez és rókák tenyésztéséhez?

A Minecraft 1.17-ben a Minecraft izzó bogyók legkézenfekvőbb felhasználási módja az evés. Az édes bogyókhoz hasonlóan a világító bogyók is két éhségpontot állítanak vissza. Komposztként is felhasználhatóak. Ha izzó bogyókat használsz egy komposztálón, 30% esélyed van rá, hogy a komposzt szintje 1-gyel megemelkedjen. 

Tekintettel a jelenlegi ritkaságukra, egy kicsit pazarlás élelmiszerként vagy komposztként használni őket. A világító bogyók fényereje 14-es, így talán szórakoztatóbb lenne, ha díszes fényforrásként használnád őket. De talán a legjobb felhasználási módja a Minecraft 1.17-ben az izzó bogyóknak a rókák tenyésztése. Ha találsz legalább két kifejlett rókát, ha megeteted őket izzó bogyókkal, akkor egy rókabébit kapsz.

Hol találsz Minecraft izzó bogyókat az 1.17-es verzióban?

A Minecraft izzó bogyó természetes szaporodási helye egy "buja barlang" belsejében van. A buja barlang biom a Caves & Cliffs Minecraft 1.17 frissítés része, de csak a Caves & Cliffs Part 2-ben lesz elérhető. A Minecraft frissítésnek ez a második része várhatóan 2021 végén érkezik.

De ne aggódj, a Minecraft 1.17-ben még mindig találsz Minecraft izzó bogyókat. Csak nagyobb erőfeszítésbe kerül, mivel csak a bányaládákban találod meg őket. A bányakamrák bármelyik Overworld biomban generálódnak, de általában időbe telik, mire találsz egyet. Ha azonban megtaláltad, egy aknás láda 38,7%-os eséllyel tartalmaz legalább három izzó bogyót. 

Hogyan kell farmolni az izzó bogyókat a Minecraft 1.17-ben?

Amint a Minecraft 1.18 Caves & Cliffs megjelenik, a barlangi liánokon (1:9-es eséllyel) izzó bogyókat találsz. Ezután te magad is meg tudod majd farmolni őket. Addig is, a bányaládákból származó bogyókból és csontlisztből termeszthetsz magadnak izzó bogyókat. Csak helyezd el az izzó bogyókat, ahová csak akarod, amíg egy tömb alján van (ne feledd, hogy az izzó bogyók lógó növények). Ha szeretnéd, akár a sivatagi otthonodat is díszítheted velük. Amint az inda láthatóvá válik, használd a csontföldet az indán a világító bogyók szaporodásához.

Indítsunk bányászkutatást, és valósítsuk meg a buja izzó bogyókertet!

Mi a reakciód?

like
14
dislike
1
love
3
funny
0
angry
1
sad
0
wow
7