Tényellenőrzés: A Minecraft 1.19-es frissítésében megszelídítheted a békákat?

A Minecraft 1.19 a legújabb verzió, és jó néhány új funkciót vezetett be. A játékosok számára ez a frissítés nagyrészt sikeres volt. Az 1.18-as frissítés végül kissé alulmaradt, de az 1.19-es eddig elkerülte ezt a sorsot. Számos újítás még a rajongók kedvence lett, annak ellenére, hogy még olyan frissen került a játékba.

Tényellenőrzés: A Minecraft 1.19-es frissítésében megszelídítheted a békákat?

Az egyik ilyen újítás a békák. A békák az XP-n kívül semmit nem dobnak le, ha megölik őket, és nem igazán segítik a játékosokat semmilyen módon, mint más mobok. Ennek ellenére a kis mobok igen népszerűvé váltak.

Ők azok közé a mobok közé tartoznak, amelyek egyfajta háziállatok lehetnek. A farkasok és a macskák a legjobb példák erre, mert megszelídíthetők és irányíthatók. Ugyanez igaz a békákra is az 1.19-es frissítésben?

Tényellenőrzés: A békák megszelídítése új funkció a Minecraft 1.19-ben?


Sajnos nem, a békákat nem lehet megszelídíteni. A játékban jelenleg csak a farkasok, macskák, ocelotok (bizonyos mértékig), papagájok, lovak és szamarak szelídíthetők.

Ezeknek a moboknak a megszelídítési módszere eltérő. A farkasokat, macskákat, ocelotokat és papagájokat etetni kell valamivel. Eközben a lovak és a szamarak esetében addig kell ülni rajtuk, amíg meg nem szeretik a játékost.

A békák esetében egyik taktika sem működik. Kerülő úton azonban még mindig lehet őket háziállatként tartani.

Sok mobot, például rókákat, axolotlokat és másokat pórázra lehet kötni, és bárhová elvihetnek a játékosok. A békák is szerepelnek ezen a listán. Elég lassan mozognak, de a Minecraft játékosok pórázon tarthatják és magukkal hurcolhatják őket.

A legnagyobb kihívás ezzel kapcsolatban az, hogy meg kell szakítani a pórázt, mert a békák túl messzire mennek, vagy egy blokk (esetleg egy kaktusz) akadályozza őket.

Ha a békák ideális pozícióba kerültek, a pórázzal egy kerítésoszlophoz lehet őket rögzíteni, vagy egy gödörbe vagy más elkerített helyre lehet őket tenni.

Bár a békák kedvenc táplálékukkal való etetése nem szelídíti meg őket, mégis van hatása.

Ahhoz, hogy egy béka szerelmes üzemmódba kerüljön, egy nyálkagolyót kell megennie. Ezeket a tárgyakat nyálkák megölésével lehet megszerezni. Alternatívaként a pandák tüsszentése is eredményezhet nyálkagolyókat, de ez hihetetlenül ritka.

Alkalmanként kóborló kereskedőknél lehet a ritka tárgyat elcserélni, de ennek is elég kicsi az esélye. Miután a két béka megetette magát, szerelmi üzemmódba lépnek, és békaivadékot termelnek.

A békák a békaivadékot egy nyitott tömbre rakják, amely felett legalább egy tömbnyi hely van. Idővel, ami gyakran eléggé véletlenszerű, ebből a békaivadék blokkból ebihalak kelnek ki, amelyekből végül békák nőnek ki.

Az, hogy az ebihal hol nő fel (melyik biotípusban), meghatározza, hogy melyik béka lesz belőle. Jelenleg három különböző típusú béka létezik a Minecraftban: fehér, narancssárga és zöld béka. Mindegyik nőhet ki ebihalból.

A módszert a Minecraft 1.19-es frissítésében vezették be, és máris az egyik legdrágább módja lett bármilyen mob szaporításának. Sajnos nem szelídíti meg őket a klasszikus értelemben.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
2
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0