Minecraft Axolotl - minden, amit tudni kell róluk

Imádnivaló kétéltűek, amiket vödörben hordozhatsz - mit nem lehet szeretni?

Minecraft Axolotl - minden, amit tudni kell róluk

Minecraft Axolotl - minden, amit tudni kell róluk

Imádnivaló kétéltűek, amiket vödörben hordozhatsz - mit nem lehet szeretni?

Milyen az új Minecraft Axolotl? Ha nem lennél tisztában a kétéltűekkel, az axolotl egy valódi kétéltű, amely barlangokban él. Az axolotlok egy hihetetlenül ritka szalamandrafaj, és valójában egy kritikusan veszélyeztetett faj. Mexikó völgyében őshonosak, különösen két tóban, amelyek közül az egyik már nem létezik, így remélhetőleg a Minecraftban való megjelenésük segíti az axolotl védelmét.

Ahogy a való életben is, a Minecraft Axolotl számos színváltozatban - rózsaszín, zöld és barna - létezik, és nevetségesen imádnivaló. Csak az új Lush Swamp biomban lehet velük találkozni, de rengeteg új mechanikával is rendelkeznek, amelyek más Minecraft mobokkal nem közösek. Az Axolotlban az a zseniális, hogy nagyon könnyen elkapható, mivel egy vödörbe felkaphatod és magaddal viheted. Lehet, hogy imádnivalóan néznek ki, de ezek olyan támadó kétéltűek, amelyeket az óceánon élő mobok ellen lehet bevetni a vödör kiürítésével a csata közepén.

Nemrég frissítés érkezett a Minecraft 1.17-es snapshot buildjéhez, amely megismerteti a játékosokat az imádnivaló kétéltűekkel, úgyhogy tartsatok velünk, és nézzünk végig mindent, amit a Minecraft Axolotlról tudunk, többek között azt, hogy hol találjátok meg, hogyan szelídíthetitek meg, és hogyan működnek harc közben.

HOGYAN LEHET AXOLOTLOKAT TALÁLNI A MINECRAFTBAN?

Ezek a mobok az új Lush Cave biomban találhatók, ami a közelgő Minecraft Caves and Cliffs frissítés része. A Lush barlangot úgy találhatod meg, hogy keresel egy új akácfát, majd a gyökerei mentén ásol, amíg meg nem találod az egyik élénk barlangot. Az axolotloknak öt fajtája létezik, a kékeslila egy ritka fajta. Emellett rózsaszín, kék, narancssárga és barna színben is előfordulnak.

Az axolotlokat trópusi halak etetésével szaporíthatod is. Egy Axolotl fajtát egy másikkal is szaporíthatsz, de jelenleg nincsenek egyedi színkombinációk. Azt sem tudjuk, hogy az Axolotlok etetési sorrendje befolyásolja-e a bébi Axolotl típusát.

MINECRAFT AXOLOTL VÖDÖR

Az első dolog, amire szükséged lesz, ha saját Axolotl sereget tervezel készíteni, az egy vödör. Ezeket az új teremtményeket úgy lehet elfogni és megszelídíteni - bizonyos értelemben -, hogy egyszerűen csak felkapod őket egy vödörbe.

A vödröt aztán kiürítheted a Minecraft-házadhoz közeli barlangban, hogy létrehozd a saját kis Axolotl-ökoszisztémádat, vagy szerezhetsz néhány Axolotl-vödröt, és magaddal viheted őket a következő Ocean Monument raidhez.

MINECRAFT AXOLOTL HARC

Ha egyszer kifogtál néhány Minecraft Axolotlt, amikor kiengeded őket a nyílt vízbe, csak úgy úszkálnak, megtizedelve minden halat és ellenséget a környéken. Ahhoz, hogy kövessenek, egy trópusi halat kell tartanod a kezedben (akár az off-, akár a fő kezedben).

Az axolotlok önmagukban nem nyújtanak túl sok nyers erőt, de egyszerre több vödröt is el tudsz ereszteni, így az ellenségeidnek nem lesz könnyű dolguk. 

Az egyik egyedi mechanika, amivel az Axolotl a Minecraftban büszkélkedhet, hogy képes "halottat játszani" - ez azt jelenti, hogy az ellenséges mobok nem támadják meg őket, így az axolotlnak van ideje regenerálódni és újra bekapcsolódni a harcba. Ha az utolsó találatot kapod egy olyan ellenségen, amely az egyik Axolotl-t "halottnak játszani" módba helyezte, akkor rövid ideig regenerálódni fogsz.

Mi a reakciód?

like
85
dislike
11
love
38
funny
10
angry
4
sad
5
wow
41