Minecraft: Ez a közösség 1:1-ben újraalkotja Németországot

A Föld méretarányos újjáépítése: A Minecraft-játékosok a "Build the Earth" (Építsd a Földet) keretében ezt tűzték ki célul. A projekt iránt Németországban is nagy az érdeklődés.

Minecraft: Ez a közösség 1:1-ben újraalkotja Németországot

A brüsszeli Atomiumtól a Roxforton át a kölni dómig: a Minecraftban a játékosok számos épület lenyűgöző másolatán dolgoznak. Hogy a való világból vagy a népszerű rajongói univerzumokból származnak-e, az mellékes. Néhányan azonban fontosnak tartják, hogy a másolat a lehető legjobban megfeleljen a méretarányoknak.

A Minecraft-rajongók világszerte összefogtak: ez áll a "Build the Earth" mögött.
Egy különösen ambiciózus projektet dolgoznak ki jelenleg "Build the Earth" (BTE) munkacímmel - és a név mindent elárul. "A küldetésünk az, hogy 1:1 méretarányban rekonstruáljuk a teljes Földet a Minecraftban. Egy blokk a Minecraftban körülbelül egy méternek felel meg a való világban, így ez a projekt teljes mértékben lemásolja a mi szülőbolygónk méretét" - írja a BTE csapata a hivatalos weboldalon. A Föld másolatának ötletét elsősorban a Youtuber Pippen FT hozta nyilvánosságra, aki 2020-ban egy videóval kezdeményezte a projektet.

Összesen 4392 aktív építési projekt van világszerte, amelyek együttesen mintegy 6452 négyzetkilométert tesznek ki (2021. október 25-én). Egy interaktív térképen az érdeklődők a jelölések segítségével pontosan láthatják, hogy az egyes projekteken hol dolgoznak. Ha jobban ráközelít, akkor láthatja a még szabad területeket is.

Minecraft Németország: Az egyik legnagyobb regionális csapat itt építkezik.

Németország is szorgalmasan építkezik: Saját információi szerint a Build the Earth Germany jelenleg mintegy 800 építőt tömörít, és a hozzá tartozó Discord szerverhez eddig mintegy 16 500 tag csatlakozott - ezzel "a nemzetközi Build the Earth projekt egyik legnagyobb regionális építőcsapata".

Akár Heidelberg, Schwerin vagy Düsseldorf: a szereplők, akik többlépcsős folyamatban csatlakozhatnak a projekthez, blokkról blokkra fejlesztik Németország építési tájképét. Azok, akik szeretnének a csapat részévé válni, használhatják a játék 1.8-1.16-os verzióit (Java vagy Bedrock), de a modpack az 1.12.2-es verzióra van optimalizálva.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0