Minecraft bannerek: Minecraft pajzsok létrehozása és testreszabása

Készülj fel a csatára azzal, hogy megtanulod, hogyan készítsd el és szabd testre pajzsodat a Minecraftban a bannerekkel.

Minecraft bannerek: Minecraft pajzsok létrehozása és testreszabása

Szeretnéd megtanulni, hogyan készítsd el és szabd testre a Minecraft pajzsokat? A pajzsok a pixeles harcot segítő, korszerű védelmi eszközök, amelyeket a karddal való blokkolás helyett használnak. A Minecraft pajzsok nem fejleszthetők, így egy méretben használhatóak, de testre szabhatók egy Minecraft banner segítségével.

A Minecraft pajzsok teljesen semmissé tesznek minden szemből érkező, legfeljebb négy sebzést okozó támadást, a pajzs pedig a támadás erősségével megegyező kárt szenved, ha a bejövő támadás meghaladja ezt az értéket. A Minecraft pajzsok használhatóak egyes bejövő támadások hárítására, beleértve a nyilakat, amelyek visszapattannak és kárt okoznak a kilövő ellenségnek, illetve a közelharcban az ellenséget hátrafelé lökik.

A pajzzsal való blokkolással minden, távolsági támadáson keresztül érkező, nem kárt okozó hatás, például ha egy nyílvessző felgyújtja vagy megmérgezi a játékost, megakadályozható. A közelharci támadásokból vagy lövedékekből származó lökéshullámok negligálódnak, kivéve a robbanásokat, amelyek egy blokkra vagy kevesebbre csökkennek. Tudd meg, hogyan készítsd el, szabd testre és varázsold el a pajzsodat a Minecraftban ezekkel a praktikus tippekkel.

MINECRAFT PAJZS RECEPT


Ha a semmiből szeretnél pajzsot készíteni, a következő hét összetevőre lesz szükséged a Minecraft pajzs recepthez:

6x fadeszka
1x vasrúd
Rendezd el a hat fadeszkát Y alakban a kézműves rácson, majd helyezd a vasrudat a felső nyílásba. Ha sérült pajzsod van, azt vagy egy üllővel, vagy két sérült pajzs kombinálásával javíthatod meg a kézműves rácson.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A MINECRAFT PAJZSOKAT
Az újonnan készített Minecraft-pajzsodat az ellenség és a többi játékos elleni védekezésre használod. A pajzsodnak a legjobb helye az off-hand slotban van, és miután felszerelted, a Java Editionben a jobb klikk funkcióval gyorsan elérheted, vagy a Bedrock Editionben guggolva blokkolhatod a bejövő támadásokat, azonban a mozgásod sebessége jelentősen csökken, ha guggolsz.

A pajzs gyenge pontja a baltás támadás - az ütés hatására a pajzs öt másodpercre deaktiválódik, így kiszolgáltatottá válsz a bejövő támadásoknak. A Minecraftban a pajzsoddal a következő támadásokat tudod blokkolni:

Közelharci támadások
Nyilak (átütő varázslat nélkül)
Tűzgolyók
Tridentek
Hógolyók
Tövisek
Robbanások
TNT (nem saját magad vagy vöröskő mechanizmus által meggyújtva)
Nem mágikus lövedékek
Őrző/idősebb őrző lézerek
Az újonnan készített Minecraft-pajzsoddal képes vagy kivédeni az ellenséges Minecraft-mobok közelharci támadásait, megakadályozni a távolsági sebzést, és gyorsan helyreállni a varázslatok használatával vagy a pajzsod megjavításával. De tudtad, hogy fel is díszítheted?

HOGYAN HASZNÁLD A MINECRAFT BANNEREKET
A Minecraftban a bannereket személyre szabott pajzsok készítéséhez használhatod. A Minecraft bannereket gyapjúból készítik, és a gyapjú színe befolyásolja a bannered kialakítását. A bannert a pajzsra a crafting rácsban, egymás mellé helyezheted a 3×3-as rácsban, úgy, hogy a pajzs közvetlenül középen, a banner pedig balra legyen.

A Minecraft harci átdolgozásának 8c snapshotjában a pajzsodhoz csatolt banner feljavítja azt is, öt helyett tíz abszorpciót ad hozzá, és megnöveli a visszalökés-ellenállást.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK MINECRAFT BANNEREKET

A Minecraftban a bannerek készítése egyszerű, bár számtalan dizájn közül választhatsz, ami egy kicsit trükkössé teszi a dolgot. Először is, szükséged lesz rengeteg gyapjúra és egy botra. Menj be a kézművesasztal képernyőjére, és rendezd el a darabokat úgy, hogy a bot az alsó középső résbe kerüljön, a felső hat helyet pedig mind gyapjú foglalja el.

A dizájn kiválasztásához készítened kell egy szövőszéket, interakcióba lépned vele, a bal felső nyílásba helyezned a lobogót, a jobb felső nyílásba pedig az esetleges festékanyagokat, aminek hatására megjelenik a lehetséges dizájnok menüje. Alternatívaként használhatod a kézművesasztalt is, és addig rendezheted a festékanyagokat a banner körül, amíg meg nem találod a számodra megfelelő mintát.

MINECRAFT BANNER MINTÁK
Rengeteg Minecraft banner minta létezik, az egyszerű téglaháttértől kezdve a koponyás és keresztcsontos mintákig, és még össze is párosíthatod a kettőt. A legtöbb mintát és dizájnt könnyű kitalálni úgy, hogy egyszerűen elrendezed a festékeket a banner körül különböző mennyiségben és pozíciókban, de itt van néhány összetettebb bannerminta:

Téglaminták: kombinálja a téglatömböt és a transzparenst.
Színes téglaépítmény minta: kombinálja a téglatömböt, a festéket és a transzparenst.
Furcsa szegély: kombinálja a festéket, az indát és a bannert.
Kúszómászó arc: kombináld a kúszómászó fejet és a bannert (a festék opcionális).
Koponya és keresztcsontok: kombinálja a Wither-fejet és a bannert.
Virág: kombinálja az ökörszem-százszorszépet és a bannert.
Mojang logó: kombinálj egy elvarázsolt aranyalmát és egy bannert.
Ne feledd, hogy bármelyik dizájnt kombinálhatod, ha egyszerűen egy új dizájnnal feded le a bannered tetejét, vagyis keverheted a szegélyeket, színeket és logókat.

MINECRAFT BANNER BETŰK
Ha igazán kreatív leszel, akkor akár betűket is készíthetsz a Minecraft bannerekhez. Bár a korlátozott hely miatt nehéz minden betűt meggyőzően létrehozni, de a legtöbb lehetséges, így ha a kezdőbetűdet szeretnéd a pajzsodon, ez mindenképpen megvalósítható. Bár ne feledd, hogy ezekhez a mintákhoz sok erőforrásra lesz szükséged. Nézd meg a fenti videót, amely gyorsan és hatékonyan mutatja be az egyes betűk elkészítését.

HOGYAN KELL ELVARÁZSOLNI A MINECRAFT PAJZSOKAT
Lehetőség van pajzsok elvarázsolására a Minecraftban egy Minecraft üllő vagy varázstábla segítségével. A következő Minecraft varázslatokat alkalmazhatod a pajzsodra.

Ha a pajzsodra való Minecraft bűbájok készítésén kívül más módon is szeretnéd használni a kézműves rácsot, a Minecraft főzésről és a főzőállvány használatáról szóló útmutatónkban minden olyan bájitalt megtalálsz, amire szükséged van a harcra való felkészüléshez.

Mi a reakciód?

like
10
dislike
3
love
2
funny
1
angry
6
sad
1
wow
5