4 dolog, amit a játékosok talán nem tudnak a békákról a Minecraftban

Minden egyes Minecraft pillanatképpel a Java Edition és béta/előzetes a Bedrock Edition számára, a játékosok egyre közelebb kerülnek az 1.19-es frissítéshez. A várva várt frissítés lazán 2022-re van ütemezve, de minden egyes frissítés teszteli és bevezeti a tervezett funkciókat.

4 dolog, amit a játékosok talán nem tudnak a békákról a Minecraftban

A The Wild frissítés egyik főszereplője a békák. A békák egy vadonatúj mob lesz, amely már most is a rajongók kedvencévé vált. Íme néhány érdekesség a békákról, amit a játékosok talán nem tudnak.

Vicces tények a Minecraft békákról
4) A békák tudnak a vízen kívül élni, az ebihalak nem.

A békák képesek lesznek a vízben és a vízen kívül is élni. Biomjaikban valószínűleg mindkét területen töltenek majd időt. Sajnos az ebihalak ugyanerre nem képesek. A békák ebihalakból nőnek ki, de nem fognak, ha a vízen kívül töltenek időt.

A halakhoz hasonlóan a vízből való kilépés után rövid időn belül elpusztulnak. Még a haláluk előtt is ugyanolyan billegő animációt végeznek, bár nem dobnak el semmilyen táplálékot.

3) Ugróbéka

A békák majdnem háromszor olyan magasra tudnak majd ugrani, mint a játékosok (bár a játékosok valamivel magasabbra ugranak egy háztömbnél). Képesek lesznek három blokkot is átugrani, és összességében öt szívvel kevesebb sebzést fognak elszenvedni, mint a normál mobok.

2) A békák tenyésztése


A békákat, mint sok más mobot, lehet tenyészteni. Ami érdekes, hogy mivel tenyésztik őket; nyálkagolyókkal. A nyálkagolyók már most is az egyik legnehezebben megszerezhető tárgyak közé tartoznak a játékban, és most egy újabb fontos felhasználási lehetőségük lesz. Ha két felnőtt békát megetetsz eggyel, akkor szerelmi üzemmódba lépnek, és az egyikük teherbe esik.

A vemhes béka talál egy helyet, ahol tojást rakhat és eldobja a tojásokat. Ezekből a tojásokból végül ebihalak kelnek ki.

1) A békák különböző színűek lesznek

A béka színét, és így a viselkedését is az határozza majd meg, hogy az ebihal milyen bioszférában nőtt fel. Három egyedi szín létezik: narancssárga, zöld és fehér. A narancssárga békák lesznek a leggyakoribbak, mivel a legtöbb Minecraft biomban nőhetnek fel.

Mi a reakciód?

like
9
dislike
1
love
1
funny
0
angry
1
sad
1
wow
5