Hogyan készíts és használd a vályogtéglákat a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Minecraft The Wild frissítésében számos új funkció mellett két új biom is bekerült a The Wild frissítésbe a Mangrove Swamp biom és a Deep Dark biom formájában. Az előbbi a békáknak, a mangrove fáknak és a vályogtégláknak ad otthont, míg az utóbbi a Wardennek, a Sculk blokkoknak és az ősi városoknak ad otthont.

Hogyan készíts és használd a vályogtéglákat a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Mangrove mocsár egy sokkal könnyebben és biztonságosabban látogatható új biom. Kezdetnek a föld felett generál, míg a Deep Darks nem lehet 0 Y szint felett, így nehéz megtalálni őket. A mangrove mocsarak a felszínen is láthatók, és nagyon feltűnőek.

Ami megkülönbözteti őket a vadon növő fáik és a talajt átható iszaptömbök miatt. A talaj nagy része inkább sárból, mint fűből áll. A sarat elsősorban építésre használják, de nem alap formájában. Íme, hogyan lehet ezekből a tömbökből vályogtéglákat készíteni, és mire lehet felhasználni őket.

A teljes Minecraft 1.19-es útmutató a vályogtéglákról

Kezdetnek a Minecraft játékosoknak be kell szerezniük némi sarat. Ezt kétféleképpen lehet megtenni.

Az első módszer a sár begyűjtése, amely csak a mangrove mocsarakban szaporodik természetes módon. Mindegyik biomában bőségesen van sár, és akár kézzel is összetörhető, hogy eldobja a tárgyat. Az ásó az előnyös eszköz, és valóban gyorsabbá teszi a farmolási folyamatot, de a kézzel történő bányászat is remekül működik.

A második módszerhez egy vizes palackot kell sárra, durva földre vagy gyökeres földtömbökre önteni. Ezáltal sárrá válik. Ez fárasztó és nehézkes, így a mangrove mocsár megtalálása a jobb megoldás.

Ekkor a sárból csak egy receptet lehet készíteni, ami a csomagolt sár. Ha egy iszaptömböt egy búzával kombinálsz, tömör iszap lesz belőle. Ez az első lépés az iszaptéglák megszerzéséhez.

A következő lépés az, hogy a csomagolt iszapból vályogtéglát készítsünk, ami jelenleg az egyetlen olyan recept, ahol a csomagolt iszapot használják.

Négy blokk csomagolt sárból lehet Minecraft sár téglákat készíteni, amelyekből aztán különböző sár tégla építőelemeket lehet készíteni. Ezek a következők:

  • Táblák
  • Lépcsők
  • Falak

Jelenleg ezek a tárgyak csak az építkezéshez hasznosak. A Minecraft 1.19.1 frissítés óta nincs más céljuk.

Azonban rengeteg ügyes módja van a felhasználásuknak. A Minecraft játékosok a kőtéglák vagy más blokkok alternatívájaként használhatják ezeket, és nem véletlenül. Ezek a legújabb és legegyedibb építőkockák, amelyek a játékba kerültek.

Az 1.19-es frissítést követően kiválóan építhető egy ház, amelyben az új mangrovefa- és vályogtéglákból álló blokkok találhatók.

A vályogtéglák hatékonyan használhatók padlóelemként is számos házban. Annak ellenére, hogy a lapáttal való ösvénykészítés lehetősége ellenére ezek a blokkok is kiváló ösvényeket alkotnak.

Ráadásul a Sártéglák nem tűnnek olyan piszkosnak, mint a vályogtömbök, és nem is olyan piszkosak, mint a csomagolt sár. Emiatt kiváló építőkockák, amelyek nem teszik a házat olyan csúnyán kinézővé, mint egy földház.

Mi a reakciód?

like
0
dislike
1
love
1
funny
0
angry
1
sad
0
wow
1