Vex vs Allay a Minecraftban: Mennyire különbözik a két mob?

A Minecraft mobjai a játék vonzerejének nagy részét teszik ki. Dinamikussá és folyamatosan változóvá teszik a játékot, és minden játékos élményét egyedien befolyásolják. A Minecraft világa gyakran kietlennek és magányosnak tűnhet, különösen, mivel több ezer blokkig húzódik, a mobok pedig társaságot és egyedi találkozásokat nyújtanak minden játékosnak. Ráadásul a Minecraft szelídítési mechanikája és a különböző mob viselkedési típusok valami különlegessé kerekíthetik az élményt.

Vex vs Allay a Minecraftban: Mennyire különbözik a két mob?

A Minecraft legizgalmasabb mobjai közé tartoznak a légi típusok. Mindegyik mob egyedi képességekkel rendelkezik, és míg egyesek megszelídíthetők, mások ellenségesek. A Vex és az Allay olyan légi mobok, amelyek ugyanúgy nézhetnek ki, de másképp viselkednek. Ez a cikk elmerül a kettő közötti különbségekben.

A Vex és az Allay gyakran díszítik a Minecraft egét.

Bár mindkét Minecraft mob különbözik egymástól, van néhány közös vonásuk. Vex és Allay egyaránt wisp-szerű megjelenésű és kis méretű. Méretük előnyhöz juttatja őket más mobokkal szemben, mivel mindkettő kis hitboxot biztosít minden olyan entitásnak, amely megpróbálja megtámadni őket. Azonban lényegében itt véget is érnek a hasonlóságok a kettő között.

Vex

A Vexek olyan ellenséges mobok, amelyek nem természetes módon spawnolnak. Ehelyett egy evoker idézi őket, amikor használja az idéző támadását. A támadást egy füsttel körülvett evokerként lehet azonosítani, amely egy mágikus hangot bocsát ki, amelyet sok játékos egy kürtre asszociálhat. Amikor a támadás megtörténik, három vexe spawnol az evoker közelében.

Ezek a kis mobok hihetetlenül gyorsak. Kardot hordoznak, és olyan mobokat támadnak, mint a falusiak, vándorló kereskedők, vasgólemek, játékosok, és lényegében minden olyan mob, amely megtámadja az evokert, vagy bármelyik mobot, amelyet egy illager megtámad.

Az egyik egyedi képesség, amivel a Vex rendelkezik, hogy képes átrepülni bármilyen blokkon, ami azt jelenti, hogy nem lehet elmenekülni előle, különösen kis területeken. Ilyen helyzetek valószínűleg előfordulnak, mivel csak két olyan terület van, ahol a Vexet megidézik. Az első egy erdei kúria, a második pedig egy falu egy rajtaütés során.

Ez a képesség azt is megakadályozza, hogy a játékosok falusi házakban vagy kúrián belüli szobákban bújjanak el. A Vex által okozott sebzés akkor is ugyanaz, ha fegyver nélkül támad. Támadás kezdeményezése közben a célpontjuk felé rohamoznak, miközben vörös színben izzanak.

Allay

Az Allay egy olyan mob, amelyet a Vexhez képest viszonylag nemrég adtak hozzá. A vexekkel ellentétben az Allay-ok vidám, barátságos és passzív mobok, akik rengeteg segítséget nyújtanak a játékosoknak. Elsődleges képességük, hogy összegyűjtik a játékosok által adott tárgyakat, és az adott tárgy elejtett változatait egy meghatározott helyre szállítják, vagy ugyanannak a játékosnak, vagy egy ismételten lejátszott, az allay hallótávolságán belül lévő jegyzettömbnek.

Az allay-ek két helyen spawnolnak az Overworldben. Az elsőt a Vexszel közösen használják: Woodland Mansions. Az allay-ek ezekben a nagy kúriákban a hozzájuk rendelt börtöncellákban bolyonghatnak. Minden cellában minimum egy, maximum három allay tartózkodik. Élénk kék színük miatt elég jól észrevehetők.

A második helyszín, ahol allays spawnolt fosztogató előőrsök. Minden előőrs legfeljebb három allayt képes spawnolni a sötét tölgyfából készült, speciálisan erre a célra kialakított ketrecekben. Az Allay-ok egyetlen halom tárgyat tarthatnak a leltárukban, eltekintve minden olyan tárgytól, amit esetleg egy játékostól kaptak.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0