7 funkció, amit először ki kell próbálnod a Minecraft 1.21 frissítésében

A Minecraft 1.21, más néven a Tricky Trials, meglepően sok új tartalmat hozott magával. Ide tartozik egy nagy szerkezet a próbatermekben, több mob, rengeteg új státuszhatás, esztétikai lehetőségek és festmények. És ez csak a jéghegy csúcsa. Ennyi új tartalom mellett nehéz lehet eldönteni, mire érdemes elsőként koncentrálni egy új világban. Alább részletezve találod azt a hét funkciót, amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod bármely új Tricky Trials túlélővilágban.

7 funkció, amit először ki kell próbálnod a Minecraft 1.21 frissítésében

Az első 7 funkció, amit ki kell próbálnod a Minecraft 1.21-ben

1) Kereskedés a falusiakkal

Példa egy próbaterem térképre, amit kereskedés útján szereztünk

A falusi kereskedőcsarnok felállítása az egyik legjobb dolog, amit egy túlélővilág kezdetekor tehetsz. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de a falusiakkal való kereskedés gyorsan hozzáférést biztosíthat pazar felszerelésekhez, mint például gyémánt szerszámok, fegyverek és páncélok. Az 1.21 óta azonban a kereskedés egyenesen egy próbateremhez is elvezetheti a játékosokat.

Van egy új kereskedés a kartográfus falusinál, konkrétan a vándorszinten, egy közeli próbateremhez vezető kutató térképért. Ez a kereskedés azonban nem garantált, helyette előfordulhat egy másik kutató térkép is, például egy rejtélyes minecraft-i faházhoz vagy egy veszélyes óceáni emlékműhöz.

2) Próbatermek

A próbatermek kétségkívül az 1.21 legjobb és legragyogóbb új funkciói

A próbatermek vitathatatlanul az 1.21 legnagyobb újdonságai. A frissítés új funkcióinak nagy része ezeknek a veszélyes szerkezeteknek a réz- és tuffkő falain belül található. Ezeken a réz- és tuffkő falakon szerepelnek az összes új réz- és tuffkő blokk, amiket a frissítés hozott.

A próbatermek próbakeltetőket is tartalmaznak. Ez egy új keltetőtípus, ami fényszinttől függetlenül hozza létre a mobokat. Ha a játékos legyőz néhány hullám mobokat, a keltető zsákmányt okád és hűtési időszakba lép. Ez a zsákmány tartalmazza a Minecraft-i ládakinyitásához szükséges próbakulcsokat. A ládák pazar zsákmányt rejtenek, mint például megbűvölt könyveket, gyémántokat és akár szigonyokat is.

A frissítés mindkét új mobja is megtalálható a próbatermekben. Így még jobbak arra, hogy lássuk, mit tartogat az update, mivel a játékosoknak nem kell elrejtett mocsarat keresniük a mocsárlakók miatt. A szellőmobokat kizárólag a próbatermekben találjuk.

3) Felújított rossz ómen

Egy játékos iszik egy ominózus üvegből, hogy rossz ómenhez jusson

A rossz ómen is felújításon esett át az 1.21-es Minecraft-frissítésben. A rájdparancsnokok és ládák ominózus üvegeket dobhatnak, amik bevezetik ezt a hatást, ha megisszuk őket. Ráadásul már nem indítanak maguk rájdokat. Ehelyett most alaphatás, amiből más hatásokká alakulhat. A két új hatás, amivé a rossz ómen átalakulhat az 1.21-ben, a rájdómen és a próbaómen.

A rájdómen lényegében úgy működik, mint a régi rossz ómen. Ha egy játékos rossz ómennel lép be egy faluba, az átváltozik rájdómenné. Egy rövid várakozási idő után egy rájd jelenik meg és megtámadja a falut.

A próbaómen a másik új státuszhatás, amivé a rossz ómen alakulhat. A rossz ómen próbaómenné változik, amikor egy próbakeltető rossz ómennel rendelkező játékost észlel. Ez ominózus keltetőkké változtatja a próbakeltetőket és beindít egy ominózus minecraft-eseményt. Ha a játékosok legyőzik a nehezebb mobokat, megszerezhetik az ominózus ládák kinyitásához szükséges ominózus kulcsokat.

Az ominózus ládák a rendes ládák ritkább változatai, amik a próbatermek legjobb zsákmányait rejtik. Ide tartoznak a buzogánnyal kapcsolatos megbűvölt könyvek és a buzogány elkészítéséhez szükséges nehézmag is.

4) A buzogányfegyver

A buzogány az 1.21 egyik legszórakoztatóbb új funkciója

A Minecraft-buzzogányfegyver, mint említettük, szélrúdból és nehézmagból készül. Ennek a fegyvernek néhány nagyszerű és egyedi haszna van. Először is, a buzogány teljesen megszünteti a leeséskárt, amennyiben a hordozója lesújtással talál el egy célpontot a lezuhanás közben. Ezen kívül plusz kárt okoz, ami az eséstől függ. Ez a lesújtótámadás taszítóhatással is jár, eltávolítva a többi ellenséges mobokat is.

Az 1.21 több új buzogánnymegbűvöléssel is szolgál, ami még jobbá teszi. A sűrűség növeli azt az ütemet, ahogyan a leesésmérték kárt okoz, a résnyitó pedig csökkenti a páncélok hatékonyságát a buzogánytámadásokkal szemben. A szélroham pedig lehetővé teszi, hogy a játékosok visszaugorjanak a levegőbe egy sikeres lesújtás után. Ez egy rendkívül szórakoztató és érdekes harci stílus, ami miatt érdemes a buzogányra korán sort keríteni.

5) Szélgránátok

Egy szélgránát, ami kinyitja a réz ajtókat és csapdákat is

Egy másik tárgy, amit a játékosok szinte biztosan megszereznek a próbatermekből, a szélgránát. Ezek rendes és ominózus ládákból egyaránt előkerülhetnek, de szélrúdból is elkészíthetők, amit a szélmobók dobnak el. Ha a játékos eldobja őket, gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mintha egy mob dobta volna: kevés kárt okoznak, de ellökheti a célpontot.

Érdekesség, hogy ezek bizonyos redstone-komponensekkel is kölcsönhatásba léphetnek. Ide tartoznak a karnyi-és konnektorok, ajtók, csapdák és gombok működtetése. Ez azt jelenti, hogy a szélgránátok otthonra lelhetnek néhány niche redstone-építményben, valamint a PvP-szerverek játékosainak a hotbarján.

6) A krafter

A krafter blokkot könnyen felismerni a rávésett kovácsolórácson

A Minecraft forradalmi krafter blokkja egy másik dolog, amit a játékosoknak mindenképp ki kell próbálniuk. Ezek az új redstone-komponensek képesek tárgyakat bemenetként fogadni és automatikusan összekovácsolni őket összetettebb tárgyakká. Más szavakkal a krafter bevezette a sok modból jól ismert automatizált kovácsolást az alap játékba.

A tárgyakat a krafter felső bal sarkától kezdve kell behelyezni a kovácsolórácsba lefelé és jobbra haladva. Ezt fontos észben tartani a tápláló sínrendszer megtervezésekor.

7) Új festmények

Az 1.21 összes új festménye

Egy másik nagyon fontos dolog, amit ki kell próbálni az 1.21-ben, a 20 új festmény. 5 darab Sarah Boeving művésze munkája, a többi 15-öt pedig Kristoffer Zetterstrand festette. Zetterstrand egyébként ugyanaz a művész, aki a játék eredeti festményeit is készítette, de az összes új tökéletesen illik hozzájuk. Mindegyikük furcsa módon békés, mégis más világokat idéz.

A legjobb módja, hogy gyorsan hozzájussunk az összes 20 festményhez, ha elkészítünk egy kisebb faültetvényt és gyapjúfarmot. Ez elegendő pálcát és gyapjút kell, hogy biztosítson az összes 20 festmény egyetlen bázison történő felhasználásához.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
7