5 egyedülálló biom, amit felfedezhetsz a Minecraftban (2022)

Egy átlagos Minecraft világban a játékosok több mint 60 biomot fedezhetnek fel, amelyek jól körülhatárolt területekkel és egyedi földrajzi jellemzőkkel rendelkeznek, mint például egyedi blokkok, mobok, fák, természetes terep, hőmérséklet és még sok más.

5 egyedülálló biom, amit felfedezhetsz a Minecraftban (2022)

Minden egyes frissítéssel tovább bővül a biomok listája, így még több területet fedezhetsz fel. Az 1.19-es frissítéssel két újabb biomot adtunk hozzá, amelyek teljesen különbözőek és a maguk módján egyediek. Ennélfogva nincs is jobb alkalom arra, hogy felfedezd őket és sok más területet a Minecraft világában.

Deep Dark, Mushroom Fields és 3 másik lenyűgöző biom, amit felfedezhetsz a Minecraftban (2022)
5) Gombamezők

Aki új a játékban, azt gondolná, hogy nincs olyan biom, ahol ne tudnának ellenséges mobok spawnolni. Azonban Overworld legritkább régiója, a "Mushroom Fields" nevű, ugyanezzel a tulajdonsággal rendelkezik. A játékosok teljes békének lesznek tanúi, ha megtalálják ezeket a ritka szigeteket, mivel egyetlen ellenséges mob sem fog ott spawnolni.

Ezen kívül a biomban nem lesznek fák és a normál tehenek mutáns formája, a 'Mooshrooms'. Bár a legtöbb játékos már tud erről a biomról, mégis lenyűgöző, ha valóban találsz egyet.

4) Soul Sand Valley

A Soul Sand Valley talán nem a legvonzóbb biom a veszélyességi szintje miatt, de a kísérteties Nether biomnak van néhány lenyűgöző tulajdonsága. Először is, sok lélek van csapdába esve ebben a bizonyos biomban; ezért a ghastok és csontvázak itt spawnolnak a legtöbbet, és egész blokkok állnak lelkekből.

A játékosok számos csontblokkokból álló mini-építményt is találnak, ami arra utal, hogy az ősi elveszett mobok régen ebben a kísérteties bioszférában laktak. Ezt a biomot érdemes felfedezniük az új játékosoknak, bár figyelniük kell az összes veszélyre.

3) Dús barlangok

A barlangok általában sötétek és zordak lehetnek, minden sarkon ellenséges mobokkal. Ez teljesen megváltozott a Lush Caves hozzáadásával, egy gyönyörű barlangi bioméval, amely kivilágított és zöldet hozott a föld alá. A biom az 1.18-as frissítéssel jelent meg, és azonnal a rajongók kedvencévé vált.

A rengeteg aranyos növényzet mellett Axolotlokat is szaporít, a legaranyosabb barátságos mobot az egész játékban.

2) Mangrove mocsár

Ez a sáros és zavaros biom szintén az 1.19-es frissítéssel került bele, és érdemes felfedezni. A békák ugrálnak az ebben a biomban keletkező új sárblokkok körül. Hosszú várakozás után a játékosok végre egy új erdőtípust kaptak a mangrovefákkal. A sűrű és párás mocsár növeli a játék "vad" aspektusát.

A játékosok a sárblokkokat és a mangrove rönköket rengeteg új építőelemmé alakíthatják át. Bár a bioszféra már néhány hónapja benne van a játékban, sokan talán még nem fedezték fel.

1) Deep Dark

Az 1.19-es frissítéssel bevezetett Deep Dark egy barlangi biom, amely az Overworld legmélyebb részein található. Furcsa vaskos tömbök kúsznak végig ennek a biomnak a falain és padlóján, hihetetlenül idegenszerű környezetet biztosítva.

Ezek a blokkok együttesen hozzák létre a Warden-t, a legnagyobb kihívást jelentő mobot az egész játékban. Ők minden entitás zajára és mozgására felfigyelnek, és könnyedén eltörölhetnek bárkit, aki az útjukba kerül. A Deep Dark biome ősi városokat is generál, amelyek a legjobb zsákmánytárgyak némelyikének adnak otthont, de a szörny megidézésére kész sculk blokkok őrzik őket.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1