5 legjobb Minecraft bányászati szint az ércekhez az 1.21-ben

A Minecraft 1.21-es frissítése már megjelent a Java és a Bedrock platformokon is. A rajongók visszatérnek világaikba és újakat hoznak létre, hogy élvezhessék az update új tartalmait. A játékosoknak azonban rengeteg erőforrásra lesz szükségük, beleértve a vasat, aranyat, gyémántokat, redstone-port és őskori törmeléket a kovácsolás céljából. De hol találhatók ezeknek az erőforrásoknak az ércei?

5 legjobb Minecraft bányászati szint az ércekhez az 1.21-ben

A jó hír az, hogy az érc eloszlása nem változott a Minecraft Tricky Trials frissítésében. A bányászati szintek, amelyek jól működtek a játékosoknak a közelmúlt frissítéseiben, még mindig jól működnek az 1.21-es verzióban is.

Ennek ellenére nem árt újra áttekinteni néhány, az értékes ércek bányászására alkalmas legjobb szintet.

5 legjobb Minecraft 1.21 bányászati szint

1) Y=-63 (Gyémánt érc)

A gyémánt érc annál könnyebben található, minél mélyebbre ás le a játékos

A gyémántérc blokkokhoz mélyre kell ásni a Minecraftban. A gyémántérc képződése egyre jobban fokozódik, ahogy lejjebb és lejjebb haladunk, így a Y=-63 szint kiváló helyzetben van a gyémántércbányászáshoz, mivel ez a legmélyebb pont, ameddig a játékosok lemehetnek anélkül, hogy a fenékkőblokkokat feltörnék és beléphetnének az Üres térbe.

Néha a Y=-63 nem mindig könnyen elérhető. A gyémántkeresésnél azonban a szabály az, hogy olyan mélyre kell ásni, amennyire csak lehetséges, még akkor is, ha a játékosok nem tudják elérni játékviláguk legalsó rétegeit a felszíni terepformáció miatt.

2) Y=14 (Vas érc)

A vasérc töménysége magas egy kis körben a Minecraft bányászati szintjein

Bár a vasérc az egyik leggyakrabban található érc, ennek ellenére hajlamos nagyobb koncentrációban lerakódni a Minecraft bányászati szintjeinek egy kis körében. Pontosabban a Y=12 és Y=16 közötti sávban található a vasércek tekintélyes mennyisége, a Y=14-en van a képződés csúcspontja. A játékosok máshol is találhatnak vasércet, de a Y=14-en valószínűleg a legjobb esélyük van rá.

Minden játékvilág magjának képződése más és más. Ha a Y=14 végül nem működik olyan jól, mint várták, amíg a játékosok a Y=14 néhány szintjén belül maradnak, jó helyzetben lesznek a bőséges vasérc megtalálására.

3) Y=-18 (Arany érc)

Az arany érc meglehetősen gyakori a Minecraftban, de egyes területeken magasabb a koncentrációja

Az arany érc egy kicsit elterjedtebb, mint a többi érc. De azért vannak olyan Minecraft bányászati szintek, ahol bővebben található. Ez az 1.21-es világokban körülbelül a Y=-18 szinten történik, ahol az alapvető aranykő és a mélykő aranykő göcsei egybeesnek. Az arany máshol is megtalálható (beleértve a Y=8-at az alapvető aranykő göcsöknél), de a Y=-18-on összpontosul a legjobban.

Az arany nyilvánvalóan farmolással is beszerezhető. Ha azonban a játékosok elhatározták, hogy bányásszák, akkor oda kell menniük, ahol az aranykő gömbjei a leggyakrabban fordulnak elő.

4) Y=-59 (Redstone érc)

A redstone érc rendszerint bőven képződik az alacsony szinteken a Minecraftban

Bár a redstone érc a negatív szintek elérése előtt is megtalálható, sokkal nagyobb mennyiségben képződik, ahogy a játékosok lejjebb ereszkednek, különösen, miután elérték a mélykő rétegeket. Ez némileg hasonlít a gyémánt érc képződésére.

A redstone érc azonban egy kicsivel magasabban éri el a legmagasabb koncentrációját, mint a gyémántérc. Pontosabban a játékosok a Y=-59 közelében kutathatnak az optimális eredményekért.

A bányászás lehet, hogy nem az egyetlen mód a redstone por begyűjtésére, de kiváló módszer egy jókora mennyiség felhalmozására anélkül, hogy farmot kellene építeni.

5) Y=16 (Őskori törmelék)

Az őskori törmelék ritka, de érdemes vadászni rá

Az őskori törmelék lehet a legritkább érc, de van néhány megbízhatóbb módja is a megtalálásának. Az egyes tömbökben képződő őskori töredék fürtjei alapján a játékosok különböző Minecraft bányászati szinteken találhatják meg ezt a ritka blokkot. A Y=16 és a közeli szintek azonban a játékosok legjobb esélyét jelentik az őskori törmelék megtalálására, és bár nehéz odajutni, kielégítő eredményeket nyújtanak majd.

Az őskori törmeléket azzal a szándékkal képezték, hogy ne legyen kitéve a szabad levegőnek. A játékosoknak egy tartós, Hatékonysággal bűvölt csákányt vagy némi TNT-t kell magukkal vinniük a bányászati robbantáshoz, hogy áttörhessék a blokkrétegeket és rábukkanhassanak azokra a ravaszul elrejtett őskori törmelék blokkokra.

Mi a reakciód?

like
8
dislike
0
love
2
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1