Hogyan növelheted az FPS-t és csökkentheted a lagot a Minecraftban (2022)

A Minecraft grafikája rendkívül elavultnak tűnik a játék pixeles és tömbszerű kinézete miatt. A játék azonban rengeteg energiát igényel a futtatáshoz, ha több világdarabot tölt be. A játék szinte végtelen térképe miatt akár egy izmos készüléket is megterhelhet.

Hogyan növelheted az FPS-t és csökkentheted a lagot a Minecraftban (2022)

Szerencsére a rendkívül aktív Minecraft közösség rengeteg módszert talált ki az FPS növelésére és a lag csökkentésére. Mivel a játék elég régi, ezeket a módszereket már milliók próbálták ki. Ha a játékod lassan fut vagy néhány másodpercre lefagy, mielőtt betöltődne a világ, ezek a tippek és trükkök nagyban javítják az általános játékmenetet.

Növeld az FPS-t és csökkentsd a lagot a Minecraftban ezekkel a módszerekkel (2022)
Java kiadás
A Java Editionben többféle módon is növelheted a játék általános gördülékenységét. A régi verzió sokkal nagyobb rugalmassággal rendelkezik, amikor az alapbeállítások finomhangolásáról van szó.

Videóbeállítások finomhangolása

Az egyik alapvető módja annak, hogy több FPS-t és simaságot préseljünk ki a játékból, a videobeállítások finomhangolása. A szünet menüben egyszerűen átmehetsz ezekhez a beállításokhoz, és csökkenthetsz bizonyos grafikai beállításokat, amelyek megviselik a készülékedet.

Az olyan beállítások, mint a renderelési távolság, a sima világítás, az általános grafika stb. nagyban befolyásolhatják a játék FPS-ét. Ajánlott ezeket csökkenteni vagy kikapcsolni.

Telepítse az OptiFine vagy a Sodium

Néhány mod rendkívül hasznos az FPS növeléséhez és az általános simaság javításához. A két legjobb teljesítménymod az OptiFine és a Sodium. Mindkettő megváltoztatja a chunks renderelő és más játékmotorok működését, drasztikusan megdobva a képkockákat. Emellett számos további videobeállítással is játszhatsz velük, hogy még jobban csökkentsd a dadogást.

RAM-fogyasztás növelése

A Java Editionben még az egyes játékverziók RAM-fogyasztását is módosíthatod. Ezt a hivatalos indítóprogramban a 'Telepítések' fülre kattintva teheted meg. Itt bármelyik játékverziót szerkesztheti, és a 'Speciális' menüpontra kattinthat. Végül változtassa meg a kódban szereplő '-Xmx4G' számértéket. Ez a szám fogja meghatározni, hogy mennyi RAM-ot foglaljon el a játék.

Ez vitathatatlanul a legjobb módja az FPS növelésének a Java Editionben. Ezt a módosítást azonban saját felelősségedre kell elvégezned, mivel a játék kódjának bütykölése negatív következményekkel járhat.

Bedrock Edition

Sajnos a Bedrock Edition nem kínál speciális modokat vagy kódolási csípéseket az FPS növelésére. A játékmenet javításának egyetlen módja a játékbeli videobeállítások finomhangolása. Csökkentheted a renderelési távolságot, és kikapcsolhatod a grafikus intenzív beállításokat.

A játékkal kapcsolatos finomhangolásokon kívül győződj meg róla, hogy nincs más nehéz alkalmazás megnyitva, és semmi sem töltődik le a háttérben.

Mi a reakciód?

like
4
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
2