Hogyan készítsünk Minecraft tűzijátékot

Mutass be egy látványos bemutatót vagy okozz káoszt a Minecraft tűzijáték rakétákkal

Hogyan készítsünk Minecraft tűzijátékot

Hogyan készíthetsz tűzijátékot a Minecraftban? Akár a barátaiddal ünnepelsz egy sikeres bányászati expedíció után, akár az Elytra segítségével repíted magad az égbe, miközben a föld felett szárnyalsz, vagy komoly stíluspontokat adsz a nyílpuskás harcodhoz, a Minecraft tűzijátékok használata hihetetlenül szórakoztató. Azért sem kell aggódnod, hogy a Minecraft háziállataid megijednek, bár a sistergés és a robbanások hangja emlékeztethet a katasztrofális kúszónövényekkel való találkozásokra.

A Minecraft tűzijátékok nem hagyják romokban a Minecraft kastélyodat, bár minden útjukba kerülő lényt megrongálnak, ezért óvatosan - vagy vakmerő odaadással - használd őket; a Minecraft mégiscsak egy sandbox játék. Az alap tűzijáték-rakéta nem sok mindent tud, de a tűzijáték-csillagok és festékek használatával lenyűgöző látványt hozhatsz létre, hogy mindenkit lenyűgözz a Minecraft-szervereden - és a számos elérhető kombinációval 10,8 duovigintillió lehetséges egyedi tűzijátékot hozhatsz létre.

Nem kell erőforrásokat elhasználnod a kísérletezésre; itt vagyunk, hogy elmagyarázzuk, pontosan mit csinálnak az egyes tűzijáték-összetevők, így elkészítheted azokat a robbanó rakétákat, amelyekről mindig is álmodtál.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK MINECRAFT TŰZIJÁTÉKOT
Egy tűzijáték rakéta elkészítéséhez - minimum - egy papírra és egy puskaporra van szükséged. Legfeljebb két további puskaporral növelheted a rakéta repülési időtartamát - ennyivel fog felszállni.

Ha azonban szeretnéd azokat a szép robbanási effekteket, akkor szükséged lesz egy tűzijátékcsillagra is. A tűzijátékcsillag létrehozása az, ahol testre szabhatod a tűzijátékod robbanását. A tűzijátékcsillag elkészítéséhez kombináld a lőport legfeljebb nyolc színezékkel, hogy beállítsd a robbanás színét. Emellett izzókövet is adhatsz hozzá a csillogó hatás létrehozásához, és/vagy gyémántot, hogy a robbanás után nyomvonalas hatást érj el. Mindkét hatást hozzáadhatod ugyanahhoz a csillaghoz.

A tűzijáték-robbanás alakját is testre szabhatod. Egy tűztöltet hozzáadásával egy nagy, gömb alakú robbanás jön létre; egy aranyrög egy csillag alakú robbanást hoz létre; egy bármilyen típusú fej egy kúszóarc alakú robbanást hoz létre, egy toll pedig egy robbanás alakú robbanást hoz létre. Ezek közül az alakmódosítók közül azonban csak egyet használhatsz a tűzijátékcsillagodban.

Miután létrehoztad a csillagodat, a csillagot bármilyen festékkel kombinálva további "színre fakadás" hatást adhatsz hozzá.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK MINECRAFT TŰZIJÁTÉKOT
Most, hogy már megvan a tűzijátékod, talán azon gondolkodsz, hogyan gyújtsd be őket, hogy a végső show-t hozza létre. Ha tűzijátékot használsz egy tömbön, az automatikusan elsül - ha tehát pontosabb időzítést szeretnél, és biztonságos távolságból szeretnéd beindítani a tűzijátékot, akkor a tűzijátékokat adagolókba kell tenned, és vöröskővel kell aktiválnod őket. A tűzijátékok a kilövés irányába fognak lőni, de átlós röppályát is létrehozhatsz, ha áramló vízen keresztül lövöd ki őket.

MINECRAFT TŰZIJÁTÉKOK HASZNÁLATA ELYTRÁVAL
A tűzijátékok fantasztikus módja annak, hogy az Elytra használatakor az égbolton keresztül hajtsd magad - ha repülés közben használsz egyet, akkor az irányba lendít, amerre nézel. A lökés időtartama attól függően változik, hogy mennyi lőport használtak a rakéta elkészítéséhez.

Döntő fontosságú, hogy a tűzijáték csillagot hagyd ki, amikor tűzijátékot készítesz erre a célra, mivel az általuk keltett robbanáshatás kárt okoz benned. Aú! Amíg nem kevered össze a rakétáidat, addig boldogan száguldozhatsz az égen, és felfedezheted a Minecraft magod távoli tájait. Csak győződj meg róla, hogy elég tűzijátékot csomagoltál a visszaútra.

Ez minden, amire szükséged van ahhoz, hogy elkezdhess légi művészetet létrehozni a Minecraft tűzijátékokkal - miért ne néznéd meg a Minecraft árnyékolókról és a Minecraft textúracsomagokról szóló útmutatónkat, hogy még lenyűgözőbbé tedd a műsorodat? Ha pedig Minecraft építési ötleteket keresel, nálunk minden inspirációt megtalálsz, amire csak szükséged lehet.

Mi a reakciód?

like
12
dislike
3
love
0
funny
1
angry
3
sad
2
wow
6