Hogyan juthatsz el a Netherbe a Minecraftban 2022-ben?

Ez egy barátságtalan és egyenesen veszélyes hely, de a Nether egy szükséges helyszín, amit át kell járni, ha a Minecraft játékosok le akarják győzni az ender sárkányt és be akarják fejezni a túlélő mód történetét.

Hogyan juthatsz el a Netherbe a Minecraftban 2022-ben?

Az első Minecraft-játékosok számára magába a dimenzióba való belépés trükkös lehet. A folyamat azonban meglehetősen egyszerű, és ha a játékosok egyszer tudják, hogyan kell csinálni, valószínűleg soha nem fogják elfelejteni.

Egy kis obszidián, kovakő és acél segítségével a játékosok gyorsan felállíthatják a veszélyes dimenzióba vezető portált. Mielőtt azonban belépnénk a Netherbe, mindig fel kell tölteni a fegyvereket, páncélokat, gyógyító tárgyakat és élelmet, mivel a Netherben való elpusztulás jelentősen megnehezíti a dolgokat.

Minecraft: Nether-portál létrehozása 2022-ben

Ahhoz, hogy portált hozzanak létre a Netherbe, a Minecraft játékosoknak obszidiántömbökből kell majd építeniük egyet, mielőtt a portált meggyújtják egy tűzforrással, például tűzkővel és acéllal. A lehető legkisebb kerethez egy Nether-portálhoz tíz obszidiántömbre lesz szükség.

Mivel ezeket a tömböket nehéz lehet a természetben megtalálni, a játékosok bölcsen teszik, ha a tömbök létrehozásához inkább egy vödör vizet öntenek egy lávatömegre. Ezeket aztán a játékos saját belátása szerint bányászhatja ki egy gyémántcsákánnyal.

Amint a Minecraft játékosok legalább 10 darab obszidiánnal rendelkeznek, elkezdhetik a portál keretének elkészítését. Egy minimális méretű portálhoz a keretet felül és alul két blokk szélességűre, oldalt pedig három blokk magasságúra kell építeni, sarokdarabokra nincs szükség.

A 4x5 a minimális méret egy Nether-portálhoz, de a játékosok akár 23x23-as méretben is építhetnek, ha van elég obszidiánjuk.

A keret elkészítése után már csak egy lángot kell meggyújtani a portál határain belül. Ez könnyen megtehető a portál keretének belsejében lévő tűzkő és acél segítségével, bár más tűzforrások, például tűztöltetek is működhetnek.

Néhány Minecraft-játékosnak még lávával is sikerült kinyitnia egy Nether-portált. Ettől függetlenül a portálnak el kell távolítania a lángot, és lila energiával kell megtöltenie a keret belsejét. Innen a játékosoknak csak annyit kell tenniük, hogy néhány másodpercig a portálon belül állnak, és máris a Netherbe kerülnek.

A saját portál készítése mellett a romos Nether-portálok természetes módon is létrejönnek a túlvilágon. Bár általában töröttek a keretük mentén, a legtöbb romos portál rendelkezik elegendő obszidiánnal ahhoz, hogy újjá lehessen őket formálni.

Ezeknek a portáloknak a kerete is gyakran részben síró obszidiántömbökből áll, amelyeket gyakran kell majd rendes obszidiánra cserélni, mivel a Minecraftban nem lehet belőlük portálkeretet készíteni.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1