Hogyan építs egy mangrove fa farmot a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Mojang az 1.19-es frissítéssel új mangrovefákat adott a Minecrafthoz. Ezek az új mangrove mocsár biom részét képezik, amely rengeteg új blokkot és tárgyat is hoz. Az újfajta biom új életet lehel a játékba, és fokozza annak "vad" aspektusát.

Hogyan építs egy mangrove fa farmot a Minecraft 1.19 frissítésben?

A játékosok már nagyon régóta türelmetlenül várták, hogy egy új fafajta kerüljön a játékba. A Minecraft 1.19-ben megjelent új mangrovefákkal a játékosok mangrovefát kapnak, amelyet mindenféle különböző tárgyakká alakíthatnak át.

Ezek feltűnő piros színűek, és így bővítik a változatosságot. Szerencsére van mód arra, hogy ezeket a fákat megműveljük, és rengeteg új blokkot kapjunk, amelyekkel együtt járnak. A farmot azonban elég bonyolult felépíteni.

A mangrovefák farmolásának lépései a Minecraft 1.19-es frissítésében
1) A mangrovefa generátor létrehozása

Először is a játékosoknak találniuk kell egy megfelelő helyet a bázisuk felépítéséhez. Sok vöröskőtömbre van szükségük, mint például megfigyelők, ragadós dugattyúk, normál dugattyúk stb. Lényegében egy fa generátort fognak építeni, amely megcsontozza a szaporítóanyagot és fát növeszt.

A szerkezet egyik darabja automatikusan elhelyezi a szaporítót, a másik pedig csontlisztet adagol bele. Ez gyors egymásutánban növeszti a mangrovefát.

2) Több repülő gép építése a mangrove fatörzsek tolására.

Amint a fa generátor elkészült, a játékosok elkezdhetnek egy magas tornyot építeni több repülő gépből, amelyek együttesen tolják a generált mangrovefa rönköket a TNT duper területére. Ehhez sok vöröskő szakértelemre lesz szükség, mivel több blokkot, például mézet, nyálkát, megfigyelőt, jegyzettömböt stb. kell tökéletesen elhelyezni ahhoz, hogy működjön.

Ez a szerkentyű előre fogja tolni a mangrove rönköket, és visszaállítja magát, hogy még egyszer tolja.

3) Egy TNT duper építése

Miután mind a fa generátor, mind a repülő gép megépült, a játékosok végül mindkét szerkentyű fölé megépíthetnek egy TNT dupert, és ennek megfelelően kell elhelyezni, hogy a TNT csak oda hulljon, ahová a mangrove fatörzseket tolják. Ez megakadályozza, hogy bármelyik másik szerkentyű felrobbanjon.

4) Gyűjtőterület építése

A játékosoknak a TNT duper területe alatt közvetlenül a TNT duper területe alatt víznek kell áramolnia, hogy a fáról leejtett tárgyak lefolyjanak és ládákba gyűjtsék őket a hoppers segítségével. A gyűjtő vízterületnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy még a robbanás miatt szétszóródott tárgyak is összegyűljenek.

5) Szaporítóanyag-generátor és gyűjtő építése

A főépítés mellett a játékosoknak egy szaporítóanyag-generátort is meg kell építeniük. Mivel csak levéltömbökön nőnek, a játékosoknak két csontlisztadagolóval ellátott szerkezetet kell készíteniük a termesztésükhöz.

Végül pedig egy vöröskő órát készíthetnek egy megfigyelővel és egy dugattyúval, amely folyamatosan, rendszeres időközönként megtöri a propagulumot. A játékosoknak manuálisan kell csontlisztet adagolniuk, és a szaporítóanyagot a főfarmra szállítaniuk.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0