5 legjobb technikai funkció a Minecraft 1.21 frissítésben

A Minecraft 1.21, más néven Tricky Trials (Trükkös Próbák) végre megérkezett. Számtalan játékos élvezi a tartalmát, de vannak olyan funkciók, amelyek nem annyira láthatóak, mint mások. A rajongók tudnak a próbakamrákról, a szellőről, a buzogányról és még sok másról, de vannak olyan technikai változtatások a frissítésben, amelyek esetleg elkerülhették a figyelmüket. A parancsokhoz új célzó szelektorok bevezetésétől kezdve addig, hogy a meglovagolható entitások képesek áthaladni a Nether portálokon, a Minecraft 1.21 számos technikai funkciója megéri, hogy tudj róluk. Tekintve ezt az információt, nem árt megvizsgálni a Trükkös Próbák frissítés néhány legjobb technikai funkcióját.

5 legjobb technikai funkció a Minecraft 1.21 frissítésben

A Minecraft 1.21 öt legjobb technikai funkciója

1) A Java kiadás csónakjai/tutajai képesek kapcsolódni kötélhez

A csónakokat és tutajokat végre rá lehet kötni kötélre a Minecraft 1.21-ben

Bár ez a funkció már jelen volt a Minecraft Bedrock kiadásában, a Java kiadás játékosai végre képesek lesznek kötelet csatolni a csónakokhoz és tutajokhoz, megkönnyítve a mozgatásukat (különösen vízen kívül).

A falusiak szállítása csónakkal például sokkal egyszerűbb folyamat, köszönhetően annak, hogy a játékosok egyszerűen csak betehetnek egy falusi lakost egy csónakba, majd húzhatják azt kötéllel. Ez egy apró kiegészítés a nagy egészhez képest, de úgy tűnik, a Java kiadás rajongói nem lesznek elégedetlenek ezzel a funkcióval.

2) A varázslatok, festmények és zenei lemezek adat-vezéreltek

A Minecraft 1.21 több aspektusa mostantól kizárólag adatcsomagok által irányítható

Ez a funkció lehet az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott a Minecraft 1.21-ben, de hatalmas nyereség azoknak a játékosoknak, akik szeretik testreszabni a játékot. A festmények, varázslatok és zenei lemezek mostantól adat-vezéreltek és a megfelelő adatcsomagokhoz kötöttek, lehetővé téve a játékosoknak, hogy szerkesszék a meglévő vanilla adatcsomagot a festmények, varázslatok és zenei lemezek értékeinek megváltoztatásához. Ez lehetővé teszi a játékosoknak, hogy egyedi festményeket, egyedi varázslatokat és egyedi zenéket vezessenek be anélkül, hogy új adatcsomagot kellene létrehozniuk.

Az új adatcsomagok természetesen továbbra is tökéletesen működnek. Azonban a játékosok most már szerkeszthetik az alapjáték adatcsomagját, hogy kedvük szerint módosítsák a játékmenet különböző részeit.

3) Az entitásokat meg lehet lovagolni a nether portálokon keresztül

A meglovagolható entitásokat, mint például a lovakat és csillékeket, át lehet lovagolni a nether portálokon a Minecraft 1.21-ben

A Minecraft rajongók most már átvihetik néhány kedvenc közlekedési módjukat a nether portálokon. Az 1.21-es frissítés lehetővé teszi, hogy a meglovagolható entitásokat, beleértve a csilléket, csónakokat, lovakat, szamarakat, öszvéreket, disznókat és még sok mást, egyenesen átlovagolhassák a nether portálon. A játékosok végre megalkothatják álmaik Overworld-Nether csille hálózatát, vagy lóháton támadhatnak meg egy nether erődöt.Valószínűleg még több alkalmazás is van, amit ez a funkció bevezethet.

Valószínűleg csak idő kérdése, mikor fedezik fel a játékosok ezeket, és hoznak létre ennek eredményeként néhány hihetetlen építményt.

4) Egy új parancs szelektor, az @n néven

A Minecraft parancsok mostantól kiválaszthatják a végrehajtóhoz legközelebbi entitást az @n szelektor segítségével

A Minecraft parancsokban használt parancs szelektorok (mint az @a, @s, @e, stb.) új módot kaptak az entitások célzására az 1.21-es frissítésben.

Konkrétan ez az @n célzó szelektor formájában jelenik meg, amely a parancsot a játékoshoz/blokkhoz legközelebbi entitáson hajtja végre, amely kiadta azt. Ez lehetővé teszi az összességében finomabb parancs célzást. Például, ha egy parancsblokk a /give parancsot futtatná, hogy fegyvereket, páncélokat vagy eszközöket adjon a játékosoknak, az @n célzó jelölőt lehetne használni a parancs végrehajtására a blokkhoz legközelebbi játékoson, ami valószínűleg az lenne, aki először aktiválta azt.

5) A boszorkányok vörös kőpor dobása megnövekedett

A boszorkányok életképesebb forrásai lettek a vörös kőpornak

Bár a vörös kőpor bányászata továbbra is remek módja az erőforrás megszerzésének, az 1.21-es frissítés a boszorkányokat is életképesebb forrássá tette a vörös kőpor tekintetében. A boszorkányok most már garantáltan négy-nyolc vörös kőport dobnak haláluknál, így a boszorkány farmok összességében sokkal megbízhatóbb módjai lettek a por gyűjtésének.

Egy jól megépített boszorkány farm akár helyettesítheti is a vörös kő érc bányászatának szükségességét. A boszorkány farmok összeállítása időt és erőfeszítést igényel. Azonban most, hogy a boszorkányok több vörös kőport dobnak, még termelékenyebbek, mint valaha voltak.

Mi a reakciód?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0