A legjobb Minecraft modok 2022

A Minecraft nagyszerű, de játszottál már vele modokkal? Íme a legjobb Minecraft modok gyűjteménye.

A legjobb Minecraft modok 2022

Melyek a legjobb Minecraft modok? Ezt a kérdést generációk óta felteszik - azóta, hogy egy fiatal Platón Szókratész térdén próbálta meg a játékot finomhangolni. Vagy valami ilyesmi. Mivel a játék közel egy évtizeddel ezelőtti első nyilvános megjelenése óta folyamatosan érkeznek az új Minecraft modok, egy egész halom közül lehet választani.

A Minecraft egy tömbös jelenség. Ez az egyetlen olyan játék, amely lehetővé teszi, hogy Jack híres babszárának magasságát elérő kastélyt építs, és egy örökkévalóságig zuhanj át egy egyre nagyobb kihívást jelentő szakadékon - de nem ártana néhány Minecraft mod, hogy javíts a dolgokon. A kezelőfelület megváltoztatásától kezdve a felfedezéssel töltött órákat segítő eszközökig lehetőséged van arra, hogy PC-n még jobbá tedd a Mojang klasszikusát.

Az alábbi lista a jelenleg elérhető legjobb Minecraft modokat gyűjti össze. Mindegyik részekre van osztva, attól függően, hogy mit szeretnél csinálni a játékkal - az egyszerű változtatásoktól a mély, bonyolult Minecraft modokig, amelyekben hónapokig el tudsz veszni.

HOGYAN TELEPÍTHETEM A MINECRAFT MODOKAT?
A listán szereplő minden Minecraft modhoz saját telepítési utasítás tartozik, amelyet szorosan követned kell, és sokukhoz valószínűleg le kell majd downgradelned a Minecraft-verziódat is. A cikk írásakor a jelenlegi stabil Minecraft build az 1.18.x. Ebben segíthet a MultiMC - egy hasznos szoftver, amivel több Minecraft telepítést is kezelhetsz, így a Minecraft modokat különböző buildek között is futtathatod.

Vagy ha a homályos mappákban való babrálás nem a te világod, akkor szerezz be egy modpackot - ezek mindent előre telepítve és konfigurálva tartalmaznak. Ajánljuk a Feed The Beast Direwolf20 1.7.10 csomagját (amelyhez tartozik egy YouTube sorozat, amely megtanít a benne lévő modok nagy részének használatára), a Tekkit Packot, vagy a saját modpack készítését a Curse Voice segítségével. Beleássuk magunkat a legjobb Minecraft modok listájába?

MINECRAFT INTERFACE MODS
Ha már sok Minecraft modot telepítettél, valószínűleg úgy találod, hogy a Minecraft alapértelmezett felhasználói felülete már nem elég. A következő letöltések kellemesebbé teszik a moddolt Minecraftot.

OPTIFINE / FASTCRAFT
Van egy erős számítógéped? Az Optifine segítségével hihetetlenül jól nézhet ki a Minecraft, amely támogatja a HD textúrákat és nagyobb kontrollt biztosít a grafikai beállítások felett. Ha pedig egy krumplival játszol, akkor szerezd be a Fastcraftot - ez jelentősen javítja a teljesítményt a kisebb teljesítményű gépeken, különösen, ha sok Minecraft mod van telepítve.

JOURNEYMAP
Mindenki szereti tudni, hogy hová megy. A Journeymap feltérképezi a világot, miközben felfedezed, lehetővé teszi, hogy megjelöld az érdekes úticélokat, és még arra is figyelmeztet, ha mobok lopakodnak a hátad mögött. Az így kapott térképet a játékban minimapként, vagy teljes képernyőn, vagy akár egy külső webböngészőben is megtekintheted.

NOT ENOUGH ITEMS
Ha szükséged van egy ellenszerre a Minecraft játék közbeni wikire való alt-billentyűzés fájdalmára, akkor fordulj a Not Enough Items (vagy NEI) felé. Segítségével bármelyik telepített Minecraft mod bármelyik tárgyának receptjét megnézheted egy ügyes felületen keresztül a Minecraft leltárképernyőjén.

WAILA
A WAILA a 'What Am I Looking At' (Mit nézek) rövidítése, és ez egy istenáldás, ha rengeteg modot telepítettél. Egyszerűen irányítsd a szálkeresztet egy blokkra, és megmondja, hogy mi az a blokk. Ez néhány moddal is működik, és megmondja, hogy melyik modból származik, bár az újabb modokkal az adott blokk állapotát is meg tudja mondani - például, hogy mennyire van tele egy víztartály, vagy egy akkumulátor töltöttségi szintje. A futtatásához NEI-re lesz szükséged.

INVENTORY TWEAKS
Telepítsd a Inventory Tweaks-et, és hamarosan csodálkozni fogsz, hogyan éltél nélküle. A tartósságukból kifogyó szerszámok automatikusan kicserélődnek a hotbarodon, a blokkok halmai automatikusan újratöltődnek, és egy egyszerű középső kattintással rendezheted a ládáidat és a készletedet. A játék végtelenül testre szabható.

PLAYABLE MINECRAFT IN A CHEST
A Mini Minecraft a Minecraft játszható változata, amely egy láda méretűre zsugorodott. SethBling felhasználó a YouTube-on közzétett egy videót a modról működés közben, a leírásban pedig egy letöltési linket. Ez a mod ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az eredeti játék, kivéve, hogy az egészet egy Minecraft láda felületén keresztül irányíthatod.

Amikor kilépsz a ládából, a műveleteidet úgy látod magad előtt, mintha végig 2D-ben dolgoztál volna.

CONTROLLING
Ez egy csodálatosan egyszerű mod, amely sokkal könnyebbé teszi a vezérlés kezelését, amikor más Minecraft modok is telepítve vannak. Ezzel az interfész moddal egyszerűen előhívhatsz egy keresősávot, és beírhatod a keresett vezérlőelemet, hogy lásd, mi a billentyűkötés. Még szűrheted is, hogy csak az átfedő billentyűkötéseket jelezze, így egy szempillantás alatt kijavíthatod őket.

MINECRAFT CREATIVE MODS
Sokak számára a Minecraft lényege a lenyűgöző építmények készítése. A következő modok drámaian kibővítik a kreatív lehetőségeidet, az új fafajtáktól kezdve a megfelelő bútorokig.

CHISEL 2
A Minecraftnak csak egy macskakő textúrája van. A Chisel 2-ben 24 van. Valójában alternatív textúrákat ad a játék alapértelmezett blokkjainak nagy számához, valamint a listán szereplő más modokhoz tartozó blokkokhoz - így bármilyen dekorációt létrehozhatsz a játékbeli építményeidben.

CARPENTER’S BLOCKS
A kockák nagyszerűek, de néha szükséged van egy lejtőre, igaz?A Carpenter's Blocks biztosítja ezeket a lejtőket, ágyak, gombok, ajtók, virágcserepek, fáklyák és sok más mellett, amelyek mindegyike testre szabható bármely más blokk textúrájával. Akartál már valaha hálós létrát? Ez az a mod, ami ezt meg fogja tenni.

DECOCRAFT
Ha szeretnél egy kicsit több változatosságot a világod díszítésében, a Decocraft a te modod. Készíthető székeket, asztalokat, tálakat, palackokat, lámpákat, plüssjátékokat, söröshordókat és még egy mosogatót is ad. A teljes lista szinte végtelen, úgyhogy merülj el a Wikiben, hogy megnézd a lehetőségek teljes skáláját.

BIBLIOCRAFT
A Bibliocraft is kínál egy csomó esztétikailag tetszetős blokkot, de ezek saját funkcionalitással rendelkeznek. A vitrinek és polcok segítségével megmutathatod a trófeáidat, míg a nyomdával a játékban lévő könyveket másolhatod. Még egy monoklit is ad a köztetek lévő előkelő úriemberek számára.

PIG MANURE
Ha a Minecraftot egy dolog hiányával lehet vádolni, az a kaki. Ez a szerény Minecraft mod nagyszerűen megoldja ezt a problémát, és nem csak azt teszi lehetővé, hogy a disznóid időnként egy gőzölgő kupacot dobáljanak a közmondásból, hanem egy új erőforrást is biztosít számodra, amit elsajátíthatsz a Minecraftban. Gyűjtsd össze az ürüléket, és csontliszt helyett használhatod a terményeid trágyázására. Alternatívaként egy kemencében is elégetheted őket, és téglát gyárthatsz belőlük, amiből házat építhetsz - csak ne használd őket fehér gyapjúval.

BACTERIA MOD
A baktériumok egyszerűen sosem mennek ki a divatból, így itt az ideje, hogy a Mincraft modderek bevonják a kreatív homokozóba. Ez a mod lehetővé teszi, hogy különböző baktériumokat tenyéssz, amelyek mindegyike különböző - romboló vagy kreatív - feladatokat lát el, és szabadjára engedd őket a világban. Csak arra ügyelj, hogy megfelelően elzárod őket, különösen, ha a saját bázisodon kísérletezel.

PAM’S HARVESTCRAFT
Változtasd meg a Minecraft étrendedet ezzel a terményekkel teli moddal, amely több mint 1100 új élelmiszert és tárgyat ad hozzá, köztük 60 terményt, 17 féle halat, tofut a vegetáriánus és vegán ételekhez, valamint 36 gyümölcsöt vagy tárgyat termő fát. A végeredmény egy olyan Minecraft étrend, amely egyformán bőséges és kiegyensúlyozott. Ha nem csak a vanilla Minecraft szórakoztató bővítése, hanem szükségleteddé szeretnéd tenni, használd a Hunger Overhaul és a The Spice of Life mellett, amelyek mindketten büntetik a rossz étkezési szokásaidat.

Persze, ha van élelmiszerkészleted, akkor gondoskodnod kell arról, hogy a főzésed a követelményeknek megfelelő legyen. A Cooking for Blockheads mod öt új blokkot ad hozzá, amelyek egy több blokkból álló konyhaszerkezetet alkotnak. Ebben részt vesz egy főzőasztal, sütő, mosogató, szerszámtartó és hűtőszekrény - gondolj rá úgy, mint a Minecraftra, mint egy főzős játékra. A mod a Pam's Harvestcraftot szem előtt tartva készült, így a kettő szerintünk elég jól megfér egymás mellett - a főzési lehetőségek közel végtelenek.

MINECRAFT EXPLORATION MODS
Vannak, akik jobban szeretik a nomád életet, mint az építkezőkét. A következő modok vagy feldobják a világgenerálást, vagy új felfedezendő világokat adnak hozzá, vagy megadják a felfedezésükhöz szükséges eszközöket. A távoli vidékekre, és azon túl!

BIOMES O’PLENTY
Kezdjük az Overworlddel. A Biomes O'Plenty nevetséges 80 új biomot és 12 albiomot ad a Minecrafthoz - az Alpoktól a Wastelandig. Emellett egy kicsit változatosabbá teszi a szerszámokat, a páncélokat, az ételeket, a színeket, és néhány extra építőkockát is hozzáad.

LOTSOMOBS
A LotsOMobs a Biomes O Plenty-hez hasonlóan működik, és elképesztő 25 új mobot ad hozzá, hogy tovább gazdagítsa a Minecraft világát, és még valósághűbbé tegye a biomokat. Elmúltak azok az idők, amikor a tintahal volt az egyetlen élőlény a tengerben, és a csirkék szabadon kószáltak a szavannán. Ha szeretnéd, hogy zsiráfok, narválok, sirályok, elefántok és még dinoszauruszok is megjelenjenek a játékodban, akkor ez a mod neked való.

CANDYCRAFT
Itt egy remek felfedező mod azoknak, akik azért kerülik a Nether-t, mert az túl démoni és pokoli. A CandyCraft egy új birodalmat kínál az édesszájú Minecraftosoknak, amelyet teljes egészében cukorkákból áll. Cukrozott lényeket kell megölnöd, mályvacukor szerszámokat felszerelned és mézes páncélt viselned, miközben utadat ebben az émelyítően édes birodalomban teszed meg. Egyétek a szíveteket, Jancsi és Juliska.

THE TWILIGHT FOREST
Sokkal egyszerűbb, mint néhány más felfedező Minecraft mod ebben a listában, a Twilight Forest lehetővé teszi, hogy létrehozz egy portált egy új, örökké homályos, erdős birodalomba, amely tele van új mobokkal és kihívást jelentő találkozásokkal, minél mélyebbre merülsz.

GALACTICRAFT
Merészen menj oda, ahol Steve még nem járt a Galacticrafttal, egy olyan kiterjedt moddal, amellyel egy egész naprendszerbe utazhatsz, felfedezhetsz és akár gyarmatosíthatsz is. A bolygóközi látnivalók mellett ennek a modnak a fő vonzereje az a rengeteg erőfeszítés, amit bele kell fektetned, hogy megszabadulj a Földtől és annak híresen mogorva kötelékeitől.

Ez egy lenyűgöző és zseniálisan felépített küldetéssorozat, amely olyan játéklehetőségekkel jutalmaz, mint egy holdbázis építése, az űrhajód felpiszkálása és a Marson a fejlett csőcselékkel való harc.

BETTERPORTALS
A portálok egy kicsit problémásak, amikor új birodalmakat fedezel fel a Minecraftban. Nem láthatod a világot, ahová belépsz, ami elég ijesztő lehet, de emellett végig kell ülnöd egy betöltő képernyőt is.

A BetterPortals Minecraft mod újrateremti a portálokat, így láthatod, hogy milyen világba készülsz belépni, de emellett nincs töltőképernyő sem, ami megtörné az elmerülést. Van néhány inkompatibilitás, mint minden modnál, ezért nézd meg a letöltési oldalát.

QUIVERBOW
Közel sem elég mod foglalkozik a legősibb és legkedveltebb fegyver - az íj és a nyílvessző - fejlesztésével. A Quiverbow átdolgozza a bimbózó íjászok rendelkezésére álló lehetőségeket azzal, hogy lövedékalapú fegyverek sokaságával látja el őket.

Az olyan alapvető kiegészítőktől kezdve, mint a szerény nyílpuska, a hóágyúkig és a tűzijáték kilövőkig, ez a végső mod minden törekvő Minecraft mesterlövész számára.

MINECRAFT AUTOMATION MODS
Nincs is jobb, mint egy jó gyár a Minecraft-bázisodban - automatikusan bányászik és termel nyersanyagokat, hogy soha ne fogyj ki belőlük. A következő modok mindent kínálnak, amire szükséged van ahhoz, hogy teljesen automatizáld a modolt Minecraft szinte minden aspektusát, és a legjobban az utolsó részben található néhány mélyebb moddal együtt működnek.

ROPE BRIDGE MOD
A szakadékok állandó kellemetlenséget jelentenek a Minecraft felfedezői számára: perceket töltesz azzal, hogy felugrasz a legmagasabb hegyre, csak azért, hogy a csúcsok között idegesítő hézagok sorát találd.

Könnyítsd meg magadnak a hegymászást ennek a praktikus modnak a telepítésével, amely egy hordozható csáklyafegyvert biztosít számodra, amely automatikusan hidat épít onnan, ahol éppen állsz, oda, ahová célba vetted. Ez különösen hasznos a fák tetején lévő erődök építéséhez is.

CATERPILLAR
Az ásás a Minecraft kenyere és vaja, ezért valaki megalkotta ezt az automata alagútásó gépet, amely megszabadít téged ettől a munkától, hogy felfedezhesd, megölhesd a mobokat, és aprólékosan átalakíthasd a bázisodat.

Ezt neked kell megépítened, de ha már megépítetted, órákat spórolsz meg a virtuális munkával. A fúrófej is fejleszthető, a különböző anyagok saját előnyöket kínálnak, így van némi lehetőséged arra, hogy igazán belemerülj ebbe a bányászok örömébe.

PROGRESSIVE AUTOMATION
Ez a mod alapvető automatizált eszközöket ad hozzá a mezőgazdaságtól az erdészetig mindenhez. A Progresszív automatizálás legjobb része, hogy minden gépet fejleszteni lehet a fejlődés során, ami kevesebb hatalmas újjáépítést jelent a későbbiekben.

APPLIED ENERGISTICS 2
Miután egy ideig egy nagy bázison tartózkodik, a tárolás kezd problémássá válni. Az Applied Energistics 2 lehetővé teszi, hogy az anyagot energiává alakítsd, és a tárgyakat merevlemezeken tárold, amelyekhez vezeték nélkül hozzáférhetsz a bázis bármely pontjáról. Ez fantasztikusan hasznos, különösen a gyűjtögetők számára.

BIG REACTORS
Szeretél volna valaha is nukleáris mérnök lenni anélkül, hogy fizikát tanulna és több éves felsőoktatáson menne keresztül? Akkor a Big Reactors a te modod. A Big Reactors lehetővé teszi, hogy hatalmas, teljesen konfigurálható reaktorokat építs, hogy megbirkózz az összes többi ipari mod energiaigényével, amivel eddig bütyköltél.

Még jobb, hogy úgy tervezték, hogy a ComputerCrafthoz kapcsolódjon, ami azt jelenti, hogy biztonságos távolságból figyelheted, szabályozhatod és programozhatod az erőművedet - ha túl sokat bütykölsz, és ez okozna egy összeomlást.

COMPUTERCRAFT AND RFTOOLS
Végezetül, vétek lenne nem megemlíteni a ComputerCraftot. Ez teljesen programozható számítógépeket és különféle perifériákat ad a Minecraft világához. Továbbá RFTools-t is tartalmaz, amellyel egy összetett elektromos hálózatot felügyelhetsz és tarthatsz karban. Mindkettő létfontosságú eszköz bármilyen automatizált bázishoz.

MINECRAFT EXPANSIVE MODS
Így már csak a legnagyobb modok maradnak - azok, amelyek jelentős időbefektetést hálálnak meg a vanilla Minecraft jelentős változtatásaival. Azt javasoljuk, hogy ezek közül egyszerre csak egy vagy kettővel foglalkozz, még akkor is, ha egy mod csomagban vannak összecsomagolva, leginkább a józan eszed miatt. Mire eljutsz a végjátékukhoz, minden felmérésednek a mestere leszel.

DRACONIC EVOLUTION
Ha sikerült felöltöznöd Minecraft-gyémántokba, és vágysz néhány új endgame-felszerelésre, amit megmutathatsz a barátaidnak, akkor érdemes telepítened a Draconic Evolution modot. A Draconic Evolution nem csak rengeteg új, magas szintű fegyvert és páncélt ad hozzá, de saját energiarendszerrel is rendelkezik, ami lényegében a Minecraft válasza a hidegfúzióra.

További funkciók közé tartozik az időjárás-manipulációs rendszer, egy hatalmas láda beépített kézműves létesítményekkel, teleporterek és mob spawnerek. Röviden, ez az ideális mod mindenkinek, aki már elsajátította a vanília túlélő módot.

THAUMCRAFT
Varázslónak lenni nagyon király, és ez a Minecraft világában sincs másképp. A Thaumcraft segítségével minden játékbeli tárgyban megtalálható mágikus energiákat manipulálhatsz, hogy hatalmas varázspálcákat, gólemeket és esszenciával feltöltött tárgyakat és eszközöket hozz létre.

Gyönyörűen illeszkedik számos más modhoz. Ha még több mágiára vágysz, akkor nézd meg a Minecraft Roxfort térképének játékához szóló útmutatónkat.

SIMPLY JETPACKS
A jetpackek mindent jobbá tesznek. Mindent. Ezért ez a szerény mod nem akar számtalan új rendszerrel és megjegyzendő recepttel terhelni, csak megpróbálja megajándékozni az egyszerű Minecraftereket az azonnali repülés ajándékával.

Szárnyalj az égbe a Redstone Flux által hajtva, így elkerülheted a veszélyeket és sokkal gyorsabban mozoghatsz a térképen. A magasabb szintű jetpackek páncélként is működnek, és még az esés okozta sérüléseket is negligálják, szóval bőven van okod arra, hogy egy kis időt fektess ebbe az ügyes kiegészítőbe.

BLOOD MAGIC
Néha a Minecraft egy kicsit túl aranyos és bolyhos. Itt jönnek a képbe a modderek, akik rituális sötét művészeteket vezetnek be, hogy a vanília játéknak adjanak egy kis élességet. A vérmágia - a legszörnyűbb mágia - bevezet néhány új rendszert és mechanikát, amelyek a csőcselék véréből való erőnyerésen alapulnak.

Ha elég életesszenciát gyűjtöttél, akkor azt egy véroltárnál használhatod fel, hogy új tárgyakat készíts, mint például az áldozati tőr.

MINEFACTORY RELOADED
Vitathatatlanul a legjobb all-round technológiai mod a Minefactory Reloaded. Rengeteg gépet és eszközt ad hozzá, amelyekkel szinte mindent automatizálhatsz - a tehenek tenyésztésétől a játékbeli lemezek lejátszásáig. További bónuszként különösen jól működik az előző részben szereplő modok közül sokakkal.

BUILDCRAFT
A kézi bányászat a múlté, és ezt mindenki tudja. Ezért van a BuildCraft, egy rendkívül kiterjedt mod, amely lényegében lehetővé teszi, hogy a vanília Minecraftot saját ipari forradalmának vessük alá.

Az automatizált kőbányáktól kezdve az automatikus kézműves asztalokig, amelyek a megfelelő összetevőkkel bármilyen kívánt tárgyat ki tudnak pumpálni a csapból, ez a mod lehetővé teszi, hogy a gyártósorokat teljes mértékben kiépítsd.

HATS
Ez a kozmetikai mod több mint 100 kalapot ad a Minecrafthoz a nevetségesektől a fenségesig, így mindig van valami módja annak, hogy meglepd, vagy bizonyos esetekben megdöbbentsd barátaidat. A kalapok levadászására azonban némi időt kell fordítanod, mivel úgy vannak programozva, hogy véletlenszerűen spawnoljanak a mobokon szerte a világban - számíts arra, hogy egy tintahalat látsz majd telefonfülkével a fején vagy egy sombrerót viselő kúszómászót.

PNEUMATICCRAFT
A PneumaticCraft az áramot nyomás alatt lévő levegőre cseréli, így egy olyan modot hoz létre, amely egyszerre rendkívül változékony és hihetetlenül kifizetődő. Legyen szó légágyúkról, programozható drónokról vagy különféle összeszerelő gépekről, ez a mod rengeteg mechanikus és automatizált lehetőséget ad a Minecrafthoz.

Ha ezek nem a legjobb Minecraft modok, akkor nem tudjuk, mik azok. Ezek a fejlesztések és finomítások átalakítják a blokkos örömcsomagodat, és még tovább tartják a játékot, akárcsak a Minecraft térképek, amelyek abszolút bárhová elvisznek, és a Minecraft szerverek, amelyek tovább tartják a dolgok frissességét. Ha már a frissességről beszélünk, a legfrissebb híreket a Minecraft 1.18 frissítésben és a Minecraft 1.19 Wild frissítésben érkező dolgokról tudhatod meg.

Egyelőre azonban készen állunk arra, hogy újra elveszzünk a Minecraftban.

Mi a reakciód?

like
36
dislike
6
love
7
funny
4
angry
4
sad
4
wow
10