Hogyan működik egy megfigyelő blokk a Minecraftban?

Az Observer blokk a Minecraftban egy rendkívül hasznos Redstone komponens blokk. Bármikor, amikor a játékosnak eszébe jut, hogy bármilyen Redstone szerkezetet készítsen, erre a blokkra így vagy úgy, de szükség van. Azonban sok játékos, aki új a játék Redstone mechanikájában, nem biztos, hogy pontosan tudja, hogyan működik ez a blokk.

Hogyan működik egy megfigyelő blokk a Minecraftban?

Mivel ez egy Redstone blokk, hat macskakő, két Redstone por és egy Nether kvarc segítségével készül.

Ezek a blokkok akkor aktiválódnak, amikor változás történik az általuk megfigyelt blokkban. Amikor a játékosok automatikus farmot vagy Redstone-eszközöket akarnak készíteni, ezt a blokkot kell használniuk a folyamat automatizálásához.

Mit csinál egy megfigyelő blokk a Minecraftban?
A megfigyelők lényegében érzékelő blokkok, amelyek akkor aktiválódnak, amikor változást észlelnek az előttük lévő blokkban. A blokk egyik oldala figyeli az előtte lévő bármelyik blokk változását, míg a másik oldala piros jelzőfénnyel világít. A blokk megfigyelő fazettáján egy arctextúra található.

Amikor észlel valamit, a blokk vöröskő jelet küld a mellette lévő bármely vöröskő komponensnek, például vöröskő lámpának, dugattyúnak stb. Ezeket a blokkokat általában egy dugattyúval együtt használják, és aktiválják a dugattyút, amikor változást észlelnek.

A Java Editionben ezek a blokkok érzékelik a célblokk állapotában bekövetkező változásokat, vagy ha a blokk elé helyezik vagy törik. Képesek érzékelni a termésnövekedést, mivel azok a blokkok állapotainak részét képezik.

Ezért a játékosok könnyen létrehozhatnak egy automatikus farmot ezeknek a blokkoknak a segítségével. A Bedrock Editionben egyszerűen blokkfrissítés-érzékelőként működik, és mindent észlel, ami egy blokk frissítését okozza.

Ezeket a blokkokat egymás elé is lehet helyezni, hogy egyenletes időközönként folyamatosan Redstone jeleket adjanak ki. Így a játékosok akár egy kompakt Redstone órát is készíthetnek.

Sokan készítettek már különböző típusú repülőgépes szerkentyűket ezeknek a blokkoknak és dugattyúknak a segítségével, amelyek segítségével óriási feladatokat tudnak elvégezni a játékban.

Mi a reakciód?

like
10
dislike
0
love
1
funny
2
angry
1
sad
0
wow
7