Minecraft: The Wild Update egy nagyszerű lehetőség, hogy új bájitalokat adjunk hozzá

A Minecraft 2022-es Wild Update-je bevezet néhány mocsári mobot, amelyek tökéletes alapanyagforrásnak tűnnek új bájitalok főzéséhez.

Minecraft: The Wild Update egy nagyszerű lehetőség, hogy új bájitalokat adjunk hozzá

A Minecraft közelgő Wild Update-je már most tele van nagyszerű funkciókkal. Az új Deep Dark biome, amely a 2021-es Caves and Cliffs frissítésből késett, végre 2022-ben érkezik a Wild Update részeként, és ősi városokkal, sculk blokkokkal és az új Warden mobbal rémisztgeti a barlangászkodó játékosokat. A Minecraft overworld felszínén eközben a játékosoknak minden eddiginél több okuk van a mocsarak felkeresésére. A mangrovefák sokkal különösebb esztétikát kölcsönöznek a mocsaraknak, a ládákkal ellátott csónakok pedig nagyban segítik a játékosokat a vízi biomok felfedezésében, míg a békák, ebihalak és szentjánosbogarak úgy keltik életre a Minecraft mocsarait, mint még soha.

A sok tartalom ellenére azonban a Wild Update még mindig tartogat néhány újdonságot. Konkrétan jó lenne, ha a Minecraft főzőrendszere kapna néhány új bájitalt a frissítés részeként. A Mojang 2018 óta nem vezetett be új bájitaltípust a Minecraftba, így jó lenne, ha a stúdió megtörné ezt a sorozatot, és adna valami újat a játékosoknak, amit főzhetnek. Ez természetesen néhány új bájital-összetevő bevezetését jelenti, de a Wild Update már most is rendelkezik a tökéletes hozzávalókkal. A békák és a szentjánosbogarak könnyen szolgáltathatnának új tárgyakat, amelyekből egyedi bájitalokat lehet készíteni.

A Wild Update potenciális mocsári bájitalai

A Minecraft nem szűkölködik fantasztikus lényekben, de a Mojangtól nem idegen a valós állatok játékba helyezése, ahogy azt az elmúlt évek kecskéi, méhei és delfinjei is jelzik. Így a békák és szentjánosbogarak nagyon logikus új funkciót jelentenek a mocsarak számára a Wild frissítésben. A Mojang azt mondja, hogy a Minecraft új békáinak különleges funkcióit tervezi bevezetni; ezek a kétéltűek három forma egyikét veszik majd fel, attól függően, hogy milyen éghajlatú Minecraft-biomban nőnek fel, és az adott formának megfelelően különleges funkciókat látnak el. Mégis, a Minecraftnak a békáknak egy egyedi, többféleképpen felhasználható loot dropot kellene adnia, és ugyanez vonatkozik a szentjánosbogarakra is.

Nem lenne meglepő, ha a békák egy vagy két békacombot ejtenének el, amikor megölik őket, így a Minecraft játékosok egy könnyű táplálékot kapnának, amit a mocsárban élve fogyaszthatnak. A nyers békacombokat azonban a sörfőzés részeként is fel lehetne használni. A mai napig a Minecraftban nincs olyan varázsital, amely kifejezetten a játékos úszási sebességét növelné, ami nagyszerű hiánypótlásnak tűnik a békacombok számára. A Minecraft vízlégzés bájitalával párosítva, egy új, úszási sebességet növelő bájital nagyban ösztönözné a vízi felfedezést, különösen a frissített mocsarakban.

A szentjánosbogaraknak is lehetne helyük a Minecraft bájitalfőzésben, bár valószínűleg lényegesen idegenebb célt szolgálnának. 2016-ban a Minecraft harci frissítése bevezette a Spectral Arrows-t, amely az ellenséget eltalálva az izzó hatást adta, így a játékosok a blokkokon keresztül láthatták a mob körvonalait. A szentjánosbogarak a Glowing állapothatás bájitalváltozatát hozhatnák létre, lehetővé téve a játékosok számára, hogy a splash bájitalokkal körvonalazzák az ellenséget, vagy körvonalazzák magukat, hogy a barátok jobban láthassák őket felfedezés közben. Alternatív megoldásként a szentjánosbogár-alapú főzetek szó szerint megvilágíthatnák a fertőzött entitásokat, így azok fáklyaszerűen fényt bocsátanának ki.

Hely még több Minecraft bájitalnak

Ha a Mojang kedvet érez hozzá, bármikor bevezethetne egy másik, a sculk blokkokon alapuló bájitalt, amely reprodukálná a Sötétség effektust, amely a Deep Dark biomot olyan fenyegetővé teszi. Az ehhez és az elméleti mocsári mob bájitalokhoz hasonló bájitalok nagy áldás lennének a Minecraft számára, és nem csak azért, mert ez egy újabb új funkció. A Minecraft-frissítések akkor érződnek a legtermészetesebbnek, ha a Minecraft bevált funkcióihoz kapcsolódnak, nem pedig pusztán egy réteg új tartalom hozzáadásával. A Wild Update új bájitalai segítenének bekapcsolódni a Minecraft korábbi javítások és változtatások hosszú sorába, így inkább a Minecraft következő lépésének éreznénk, nem pedig egy hirtelen ugrásnak egy új irányba.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0