Hogyan működik a méhek beporzása a Minecraftban?

A Minecraft világa rengeteg természetes és varázslatos lénynek ad otthont, hogy életet leheljen a játékba. A méhek egyike az alulértékelt moboknak, amelyek a megfelelő interakcióval értékesnek bizonyulhatnak.

Hogyan működik a méhek beporzása a Minecraftban?

A méhek kis semleges mobok voltak, amelyek a 2019-es Buzzy Bees frissítéssel kerültek a játékba. Hozzáadásuk után nem tudtak hatalmas népszerűségre szert tenni más Minecraft mobokhoz képest. Azonban ha a játékosok helyesen interakcióba lépnek a méhekkel, akkor a beporzás folyamatával segíthetnek a játékosoknak jobban farmolni.

Méhek beporzása a Minecraftban: Hogyan működik?

A beporzás egy olyan folyamat, amelynek során a méhek körberepülik a virágokat, virágport szednek, majd a közeli növényekre dobják, hogy megtermékenyítsék azokat. Ez a folyamat csak napközben zajlik, és a nap folyamán többször is megismétlődhet.

Hogyan működik a méhek beporzása a Minecraftban
A méhek beporzása a Minecraftban egy egyszerű folyamat. Először is, a méhkaptárnak, amelyben a méhek élnek, vízszintesen vagy függőlegesen két tömbnyire kell lennie egy virágtól. Ez azért van, hogy a méhek vonzódjanak és kijöjjenek a méhkaptárból.

Miután a méhek elhagyják a méhkaptárt, általában 30 másodpercet töltenek a virágok, virágzó azáleabokrok vagy virágzó azálealevelek körül. Boldog zümmögő hangokat adnak ki, amikor lényegében nektárt kapnak a virágokból. Eközben a méhek virágport is felvesznek a virágokról. Ezt a testük hátsó részén megjelenő fehér pöttyös mintázat jelzi.

Ez azt jelenti, hogy a méhek felvették a virágporszemcséket, és készen állnak bármelyik növény megtermékenyítésére. Ezek a virágporszemcsék csontlisztként hatnak, amikor a növényekre hullanak, és végül gyorsabban növekednek. A játékosoknak most az a dolguk, hogy a pollenhordozó méhektől három háztömbnyire több zöldséget ültessenek.

A méh ezután a növények tetején fog repülni, ahogy a virágporszemcsék lehullanak, így azok gyorsabban nőnek. Egy idő után, amikor az összes virágpor lehull, a méhek hátán már nem lesz fehér pollenminta, és visszatérnek a virágokhoz.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
0