5 érdekes tény a Minecraft Illagerekről

Az Illagerek ellenséges mobok a Minecraftban, amelyek főként Woodland Mansionsban és Pillager Outpostokban spawnolnak. Nagyon hasonlítanak a békés falusiakra, de gonoszságot rejtenek magukban. Az Illagerek bizonyos események, például járőrözések és portyák során is megjelenhetnek. Az előbbiek esetében megtámadják a játékost. De amikor portyák fordulnak elő, akkor a falvakra törnek.

5 érdekes tény a Minecraft Illagerekről

A legtöbb játékos az ellenséges csőcselékkel néhány nap játék után ismerkedik meg. Azonban számos olyan érdekesség van róluk, amit csak a veterán vagy tapasztalt játékosok tudhatnak; az illagereknek még egy lenyűgöző történetük is van, ami a Minecraft Mobestiary könyvben található. Bár a legtöbb játékos egyszerűen csak megpróbál harcolni és megölni őket, előtte érdemes felfedezniük néhány érdekes tényt az entitásokról.

Top 5 lenyűgöző tény az Illagerekről a Minecraftban, rangsorolva
5) A ravagerek csak raidekben spawnolnak

Sokan a Ravagert tartják a legerősebb Illager mobnak. Ők lényegében olyan bestiák, amelyeket általában egy Pillager, Vindicator vagy Evoker lovagol. Bár a lovasok irányítják az állatokat a játékos irányába, a lények képesek erre maguktól is. Ők az egyetlen Illager mob, amely kizárólag a falusi portyák során spawnol. Ettől eltekintve sem a Pillager Outpostokban, sem az Woodland Mansionsban nem találhatók.

4) A Vindicatorok megváltoztatják a viselkedésüket, ha "Johnny"-nak hívják őket.

A Mojang rengeteg húsvéti tojást tett a címbe, hogy a játékosok megtalálják és élvezzék. Az egyik ezek közül a Vindicatorokhoz kapcsolódik. Ezek a veszélyes mobok fejszékkel rohannak a játékosra, és nagy sebzést tudnak okozni. Ha azonban a játékosoknak sikerül egy "Johnny" feliratú névtáblát elhelyezni rajtuk, akkor a viselkedésük kissé megváltozik. A játékosok mellett minden más mobot is elkezdenek gyilkolni maguk körül, kivéve az Illagereket és a Ghasteket. Ez egy utalás a Ragyogás című filmre.

3) Nem támadják meg a falusi csecsemőket.

Egy raid során az Illager fő fókusza a falu teljes elpusztítására és a benne lévő összes ember megölésére irányul, kivéve a baby falusiakat. Azonban a felnőtt entitások meggyilkolása közben véletlenül előfordulhat, hogy megtámadják a babafalusiakat is.

Ez azonban nem volt mindig így. A változás meglehetősen friss, mivel a Java Edition 1.18-as frissítésével és az 1.11.0 Bedrock Edition javításával került bele.

2) Illusioner egy nem használt Illager a Java Editionben.

Sok játékos azt gondolná, hogy csak négyféle Illager van a Minecraftban, de valójában van még egy. Az Illusionerek nem használt Illager mobok, amelyek nem spawnolnak sehol. Csak a Java Editionben érhetőek el, és vagy spawn tojással, vagy parancsokkal idézhetők meg.

Amikor spawnolnak, ezek az ellenséges mobok különböző varázstrükköket hajtanak végre, hogy kárt tegyenek a játékosokban. Rendkívül lenyűgözőek, és érdemes legalább egyszer interakcióba lépni velük.

1) A rosszfiúk rövid időre láthatóvá válnak a falakon keresztül, ha a közelükben megkondul egy harang.

A raideket elég nehéz lehet kezelni a Minecraftban, különösen a magasabb nehézségű módokban. Általában rengeteg Illager van a razziázott falu körül, és nehéz lehet őket követni. Ezért van egy speciális trükk, amivel a játékosok a falu harangjának megkongatásával röviden láthatják az összes Illager tartózkodási helyét.

Ez egy világító hatást alkalmaz az összes portyázóra, és segít a játékosoknak kiszúrni az ellenséges csőcseléket a falakon keresztül. Az effekt lényegében a csőcselék körvonalait hozza létre, amelyek a tömör blokkokon keresztül is láthatóak.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
1
funny
0
angry
1
sad
1
wow
1