Hogyan lehet elfogni a békákat a Minecraft 1.19 frissítésben

A békák egyike a Minecraft 1.19 frissítéssel megjelent új moboknak, a Warden, a Tadpole és az Allay mellett. A békák azonnal a rajongók kedvenc mobjaivá váltak, amikor először bevezették őket a játékhoz. A frissítés megjelenése után pedig játékosok milliói ugrottak be a játékba, hogy megtalálják ezeket az új mobokat és játszanak velük.

Hogyan lehet elfogni a békákat a Minecraft 1.19 frissítésben

Ezek a mobok az új Mangrove mocsár biom részét képezték, amely szintén az új frissítéssel került a játékba. A biom új sárblokkokat és mangrovefákat vezetett be új fatípusokkal. Mindezeken kívül a Minecraft 1.19-es frissítésben megjelent a régóta várt Deep Dark biome, a Warden és az Ancient City struktúra, valamint az új sculk blokkok.

Amint a felhasználók elkezdenek játszani a frissített játékkal, könnyedén képesek lesznek békákat fogni.

Így találhatják meg és ejthetik el a békákat a Minecraft 1.19 játékosai
Hol találod az új mobot


A békák lehetnek gyakoriak és ritkák attól függően, hogy a világ új vagy régi. Sok tapasztalt játékos, aki a régi világában fog játszani, problémákkal fog szembesülni az új mob megtalálásával, egyszerűen azért, mert minden új funkció, ami egy frissítéssel érkezik, teljesen új darabokban generálódik. Ezért a játékosoknak lehet, hogy messzire kell utazniuk, hogy megtalálják ezeket az új mobokat a régi világban.

Egyébként ezek a mobok a Minecraft 1.19-ben a Swamp és Mangrove Swamp biomokban fognak spawnolni.

A békáknak három típusa van szín alapján: fehér, narancssárga és zöld. A fehér és narancssárga változatok a Mangrove mocsárban, illetve a Normál mocsárban spawnolnak, míg a zöld változatok nem spawnolnak természetesen a világban. Ha a játékosok zöld változatokat szeretnének, akkor ebihalakat kell vinniük egy hideg bioszférába, és ott kell őket felnevelniük.

Hogyan lehet elfogni az új mobot

Sajnos ezeket az aranyos és deres mobokat nem lehet megfelelően megszelídíteni. Még ha a játékosok meg is etetik őket tárgyakkal, a békák nem fogják követni őket, mint a farkasok vagy a macskák. Viselkedésük olyan, mint a normál haszonállatoké. Ezért az egyetlen lehetőség, ami marad, az az elfogásuk.

Ezeket a mobokat vagy oda lehet csalogatni, ha egy játékosnál nyálkás golyók vannak, vagy pórázon is lehet őket tartani. Könnyen el lehet őket fogni, mivel nem fognak elszaladni, ha egy játékos közeledik hozzájuk. A játékosok pórázon tarthatják a mobot, és egyszerűen elvihetik, ahová csak akarják.

Alternatív megoldásként tenyészteni is lehet őket, hogy békaivadék tojásokat hozzanak létre, amelyekből egy új bébi mob, a Tadpole fog kikelni. Ezeket a bébi mobokat egy vizes vödörrel lehet felvenni, és helyekre lehet vinni. Amikor a játékosok elérik a kívánt helyet, ezeket a Tadpole-okat óvatosan ki lehet önteni egy tóba, ahol békává nőhetnek.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0