A 7 legjobb funkció, amire szükségünk van a Minecraft 1.20-as frissítésében

A Minecraft ugrásszerűen fejlődött a kezdetek óta, köszönhetően a számtalan tartalmi frissítésnek.

A 7 legjobb funkció, amire szükségünk van a Minecraft 1.20-as frissítésében

Még az 1.19-es verzió megjelenése után is, a játékosok már alig várják az 1.20-as verziót, és azt, hogy mit jelenthet a játék jövője szempontjából.

A javaslatok nyomon követése egyike a Mojang által elősegített számos közösségi kitérőnek. A fejlesztő weboldalán található visszajelzési funkció segítségével a Minecraft játékosok javaslatokat tehetnek a játék fejlesztésére a jövőbeli frissítések során. A Mojang utalt arra is, hogy milyen jövőbeli tartalmak érkezhetnek a következő frissítésekben.

Ettől függetlenül a játékosok találhatnak egy listát a legjobban várt funkciókról, amelyek reményeink szerint az 1.20-as frissítésben érkeznek majd.

Minecraft: Javasolt funkciók, amelyeket az 1.20-as verzió után remélünk

1) Harci változások

A Minecraftban a harc a 2016-os 1.9-es frissítés óta többnyire változatlan maradt. Amikor a közelharci fegyverekkel való támadás mechanikáját megváltoztatták, egyes játékosok nem voltak túl elégedettek az eredménnyel. Ez sok szervert arra késztetett, hogy visszaállítsa a harcrendszerét az 1.9 előtti állapotra.

Emiatt a megosztottság miatt lehet, hogy a Mojangnak nem lenne rossz ötlet átnézni a játék alapvető harci mechanikáját. A fegyverek kattintási sebességét és a helyreállítási időket mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy javítsuk a harci élményt mind a mobok, mind a többi játékos ellen.

2) Szezonális változások

Bár a Minecraft biomjai jelentősen kibővültek, még mindig rájuk férne néhány fejlesztés. Az egyik legnagyobb kérés a Mojang felé a szezonális változások beépítése volt. Ez valószínűleg a fák levélszínének változását, a biomoktól függő időjárásváltozásokat, és talán még a blokkok tulajdonságainak évszakfüggő változását is tartalmazná.

Néhány játékos által készített mod már megadta a saját, egyedi nézőpontját a dolognak. Talán a Mojang ezeket inspirációként használhatja fel a saját szezonális változtatásaihoz egy jövőbeli frissítésben, például az 1.20-as verzióban.

3) Gyümölcsfák

Bár a Minecraftban a tölgyfák nagyon is alkalmanként almát ejthetnek, van még hova fejlődni. Az egyik ilyen funkció, ami ezt orvosolná, a dedikált gyümölcsfák lennének, amelyek az adott fától függően különböző gyümölcsöket ejthetnének.

Ezek a fák az éghajlatuk alapján különböző biomokban is elterjedhetnek. Ez egyrészt bővítené a biomok biológiai sokféleségét, másrészt a játékosok számára állandó élelemforrást biztosítana, ha a fákat megművelik.

Ez volt az elmúlt évek számos modjának egyik fő témája, és a Mojangnak talán érdemes lenne példát venni ezeknek a fejlesztőknek az erőfeszítéseiből.

4) Hátizsákok

A játékos karakterek meghatározott mennyiségű tárgyraktárral rendelkeznek, és mindig szükségük lehet még többre a kalandjaik során. Amíg a játékosok nem készítenek shulker dobozokat a késői játékban, sok játékos számára nincs megbízható eszköz a tárolás javítására.

A Mojang talán érdemes lenne megvizsgálni a hátizsákokat, ami az egyik legtöbbet szavaztatott javaslat a Minecraft visszajelző oldalán keresztül. A hátizsákok korai elkészítésével a játékosok kibővíthetik a készletüket a nagyszabású anyaggyűjtési és építési munkákhoz, amelyeket a normál készletük egyszerűen nem tud befogadni.

5) Hardcore mód a Bedrock Editionben

A Hardcore mód már jó ideje része a Java Editionnek, de a Bedrock Editionből hiányzott.

Tekintettel arra, hogy ez a játékmód milyen kihívást és hihetetlen izgalmakat nyújt, nem meglepő, hogy a játékosok minden elérhető platformon szeretnének hozzáférni.

A Bedrock Edition sok játékosa ugyanolyan hevesen vágyik arra, hogy kihívást jelentő túlélési helyzetekbe kerüljön, mint Java-játékos társai. Sokáig mulasztásnak tartották, hogy ez a mód nem érhető el a Bedrock platformokon. Remélhetőleg a Mojang inkább előbb, mint utóbb orvosolni tudja ezt a helyzetet.

6) Javított smaragdkészítés

A falusiakkal való kereskedésen és bizonyos blokkok craftolásán kívül nem sok haszna van a smaragdoknak a játék jelenlegi buildjében.

Sok játékos kérte, hogy a Mojang bővítse ki a smaragdok felhasználását, például fegyverek, páncélok és szerszámok készítésére. Valószínűleg nem ártana, ha további olyan tárgyakkal egészítenék ki a játékot, amelyekben a smaragdot kézműves alkotóelemként is használják.

Ez az értékes drágakő eddig nem érezte magát olyan értékesnek a korlátozott felhasználási lehetőségei miatt, és a Mojang hatalmas lépéseket tehet az életminőség javításában, egyszerűen azzal, hogy hasznosabbá teszi a smaragdokat. Ez a játékosok által a falvakban használt smaragdfarmok előnyeit is javítaná.

7) Vöröskő fal elhelyezése

A vöröskő gépezet kétségtelenül a játék legösszetettebb mechanikája. Azonban bizonyos szempontból még mindig korlátozott (a vöröskőpor csak a blokkok tetején alkalmazható).

Ennek eredményeképpen a játékosok nem tudnak olyan vöröskő köröket létrehozni, amelyek felmásznak a falak oldalára. Ha a Mojang foglalkozna ezzel a problémával, akkor a vöröskő-építés szinte korlátlan lehetőségei még tovább bővülnének.

Ha hozzáadjuk a tetőszerkezetekhez tapadó vöröskőpor támogatását, még lenyűgözőbbé válnak a vöröskőben rejlő hihetetlen lehetőségek.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
2
funny
1
angry
2
sad
0
wow
5