Utazás az alvilágon keresztül

Az Alvilágon való utazás veszélyes feladat lehet. Számos akadályt kell leküzdened, például ellenséges mobokat, lávából álló óceánfeneket és hatalmas tereket, ahonnan lezuhanhatsz.

Utazás az alvilágon keresztül

Amit tudnod kell, mielőtt elindulsz

Először is, hogyan jutsz el a Netherbe? Úgy, hogy csinálsz egy Nether-portált, de hogyan csinálsz egy Nether-portált? Egy 5 tömb magas, 4 tömb széles keret építésével obszidiánból. Obszidiánt úgy kapsz, hogy bányászol belőle egy gyémántcsákánnyal. Ha nem találsz obszidiánt, akkor úgy is létrehozhatod, hogy vizet öntesz lávára. Miután elkészítetted a portál alakját, egyszerűen csak meg kell gyújtanod, ezt úgy tudod megtenni, hogy kovakövet és acélt készítesz, és jobb klikk a keret belsejében.

Az újonnan hozzáadott horgonypont blokk segítségével, ha meghalsz az éterben, akkor a horgonyponton tudsz újraindulni, nem pedig a túlvilágon az ágyadban. Az újraszületési horgony csak akkor fog működni, ha az alvilágban halsz meg. A túlvilágon nem fog működni, és a végén sem fog működni. Nem tudod bármikor aktiválni, csak akkor, amikor meghalsz. A re-spawn horgonyok legfeljebb 4 töltéssel rendelkezhetnek, és az izzó kővel tölthető fel.

Az új biomokkal új terepet kell taposni. A bazalt delták a legnehezebben manőverezhetők. Lávatócsák vannak körülöttük, és nagyon egyenetlen a padló, nem is beszélve a sok magmakockáról, amelyek könnyen kilökhetnek. A mobok, akikre vigyáznod kell, a Piglinek, a zombifikált Piglin Ghastok, a csontvázak és az Enderman. Szerencsére ezek többsége nem támad rád, hacsak nem provokálnak. A Piglinek kedvelnek téged, amíg aranypáncélzatot viselsz, de ők is felizgathatják magukat, ha hozzányúlsz az aranyukhoz vagy kinyitsz bármilyen ládát. A zombifikált Piglinek ugyanúgy működnek, mint a Pigmenek; ha eltalálsz egyet, mind elkezdenek üldözni, hogy megtámadjanak. Az Enderman nem támad rád, hacsak nem nézel közvetlenül rájuk. A Ghastek és a csontvázak is megtámadnak, ha meglátnak, ezért vigyázz velük. Könnyen lelőhetsz egy Ghastot egyszer egy íjjal és nyíllal, és meg fog halni, vagy alternatívaként, ha eltalálod a lángjukat, lőj vissza rájuk a kardoddal, ami szintén megteszi a dolgát. A Ghastok és csontvázak szaporodási aránya a lélek homokvölgyi biomban megnövekedett. A hervadó csontvázak és a lángok csak a Nether erődökben találhatók, így nem igazán jelentenek fenyegetést, hacsak nem mész egy ilyenbe.

Alapvető tárgyak, amiket magaddal kell vinned a netherbe, a kardod, a kézműves asztal és a kemence. Most már jó ötlet egy iránytűt is magaddal vinni. A Netherben való navigálás nehéz, de most az újonnan hozzáadott lodestone segítségével egy kicsit könnyebben eligazodhatunk. Az iránytűvel egy lodestone tömbre való jobb kattintással az iránytű mindig arra a lodestone tömbre fog mutatni. Ez azt jelenti, hogy ha felállítod ezt a blokkot a Netherben, akkor az iránytűd mindig erre fog mutatni, így nem számít, milyen messzire utazol, vissza kell találnod ahhoz a blokkhoz.

A víz nem működik a netherben, így ha felgyújtod, jobb, ha reméled, hogy a szerencseszíved életben tart. Az ágyak szintén nem működnek az alvilágban. Ha megpróbálsz aludni, az ágy felrobban, ami súlyos sérüléseket okoz, vagy akár meg is halhatsz. Korábban nagy problémát jelentett, ha elfogyott az élelem a Netherben, de most már a Hoglinok megölésével is lehet élelmet szerezni. Hoglinok a bíborvörös erdő biomban találhatók 3-4 fős csordákban.

Alternatív útvonal?

Néhányan csak arra használjuk a Nether-t, hogy gyorsan eljussunk egyik helyről a másikra. Egy Nether hub készítése a leggyorsabb módja annak, hogy eljussunk A pontból B pontba, mivel 1000 tömb az Overworldben csak 125 tömb a Netherben (8:1). Például, ha a túlvilágon az X 1347 és Y -52 koordinátáknál akarnál egy portált, akkor az alvilági portálodat körülbelül az X 168 és Y -7 koordinátáknál kellene létrehoznod.

Megépíthetnénk védett útjainkat a netherben, távol a bajtól, azonban a túlélésben is van mód arra, hogy eljussunk a nether mennyezetére.  A mobok nem spawnolnak az alapkőzetre, ezért a Nether mennyezete olyan biztonságos, mivel az egész padló alapkőzet. Csak győződj meg róla, hogy a Nether portál fölé födémeket teszel, mivel a mobok még mindig spawnolhatnak az obszidiánon.

A Nether plafon pontosan ugyanúgy működik, mint a Nether, az utazási ideje 8:1. Amikor feljutsz oda és elhelyezed a portálodat, a helynek PONTOSnak kell lennie, hogy megfelelően kapcsolódjanak. A Nether-tetőre való feljutás kissé temperamentumos lehet, de ne aggódj, nagyon könnyű, ha egyszer feljutottál az első portálra.

Sokféle módszer van arra, hogy feljussatok a Nether mennyezetre, beleértve azokat a módokat is, amelyek nem törik át az alapkőzetet. Van olyan módszer, hogy Ender gyöngyöket használsz, de van bányaszekér és sín is. A YouTube-on sok tutorialt találsz ehhez.

Remélhetőleg ez a kis útmutató segít a netherben való utazásod során, vagy legalábbis egy kicsit felkészültebbé tesz arra, hogy mire számíthatsz.

Mi a reakciód?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0