A Minecraft sokkal nagyobb ércvénákat kap

Bár a Minecraft 1.17 megjelenési dátuma részben csúszik - a nagy Caves & Cliffs frissítés most két részletben érkezik -, a pillanatképek továbbra is rendszeresen érkeznek. A legutóbbi 21w16a snapshot egy maréknyi újdonságot vezet be. Köztük egy jelentős kiegészítést a Minecraft cseppkőhöz, de talán a legizgalmasabb változás a nagy ércércek bevezetése.

A Minecraft sokkal nagyobb ércvénákat kap

A jelenlegi ércvénákat helyesebben érc-"bloboknak" nevezik, mivel ezek csak kis csoportokban egymás mellé csoportosított ércblokkok. Az új ércvénák "nagy, ritka, kígyószerű földalatti ércképződmények", amelyek a meglévő ércblobok mellett generálódnak majd, így alkalmanként sokkal nagyobb lelőhelyeket találsz majd bizonyos ércekből, amelyeket a föld mélyén követhetsz.

A másik nagy újdonság itt a cseppkőnövekedés, amit egyszerűen undorító érzés így leírni. Alapvetően lehetővé teszi, hogy a cseppkövek és cseppkövek némileg reálisan nőjenek az új cseppkőtömbökkel, de a növekedés működéséről a hivatalos oldalon található javítási jegyzetekben találsz teljes részleteket.

Ez a frissítés néhány apró változtatást eszközöl az új nyers ércek textúráin is. Ma a Bedrock is kapott egy jelentős új bétafrissítést, amely összhangba hozza azt a közelmúltban megjelent számos Java-pillanatfelvétellel.

Mi a reakciód?

like
6
dislike
0
love
0
funny
3
angry
0
sad
1
wow
1