Allay duplikációs mechanizmus a Minecraft 1.19.1 frissítésben magyarázatot kapott

Az újonnan hozzáadott Allay-ek képesek lesznek duplikálni magukat a közelgő Minecraft 1.19.1-es frissítésben. Ezeket az aranyos, barátságos mobokat a játékosok választották a tavalyi mob-szavazáson a Mojang által rendezett élő eseményen. Glare és Copper Golem ellen nyertek, és a Minecraft 1.19 The Wild frissítéssel kerültek bele.

Allay duplikációs mechanizmus a Minecraft 1.19.1 frissítésben magyarázatot kapott

Nem sokkal a fő frissítés megjelenése után a Mojang elkezdett dolgozni és pillanatképeket kiadni a következő 1.19.1-es frissítéshez, amely a Wild fő frissítést javítja. Ezekben a pillanatképekben az Allays olyan új funkciókat kapott, mint a tánc és a duplikáció, és vadonatúj mechanikával érkeznek, és meglehetősen lenyűgözőek.

Minden, amit az Allay duplikációról tudni kell a Minecraft 1.19.1 frissítésben
Hogyan találhatod meg az Allay-ket

Mielőtt rátérnénk az Allays duplikálására, a játékosoknak először meg kell találniuk őket a frissített verzióban. Ezek olyan ritka mobok, amelyek csak a Pillager Outpostokban és Woodland Mansionsban spawnolnak, amelyek a játék új darabjaiban generálódnak. A játékosoknak meg kell menteniük őket a gonosz Illagerektől. A legjobb módja, hogy elkapják őket, ha azonnal adnak nekik egy tárgyat, hogy követni tudják a játékost és elmeneküljenek.

Hogyan duplikálhatod őket

Miután a játékosok rendelkeznek egy vagy több ilyen csőcselékkel, csak akkor léphetnek duplikációs módba, ha egy zenegép a közelben bármilyen zenei lemezt lejátszik. Meg kell jegyezni, hogy a játékosoknak mindig szükségük lesz egy zenegépre és bármilyen zenei lemezre, hogy megkettőzzék ezeket a mobokat, valamint ametiszt szilánkokra.

Amikor a játékosok lejátszanak egy lemezt, azt fogják észrevenni, hogy az Allays elkezd táncolni a zenére. A mobok kecsesen ringatóznak majd ide-oda, majd szabályos időközönként gyorsan forognak.

Amikor az Allay-okat először jelentette be a Mojang egy videón keresztül, akkor egy nótablokk hangjára táncoltak. És bár a játékosok nem kapták meg ezt a funkciót az 1.19-es főfrissítésben, a következő inkrementális frissítésben hamarosan megjelenik.

Amint a mob táncolni kezd, automatikusan duplikációs módba lép. A játékosoknak mostantól egy ametiszt szilánkot kell nekik adniuk, amíg még táncolnak. Általában ezek a mobok egy adott tárgyat tartanak a kezükben, ebben az esetben azonban elfogyasztják az ametiszt szilánkot, és azonnal duplikátumokat gyártanak.

Az ametiszt szilánkokat a 64-es Y szint alatt bárhol megtalálható ametiszt geodákból lehet megszerezni. Ez egy különleges típusú szaporodási mechanizmus, amelyben csak egyetlen mob képes mágikusan létrehozni saját magának egy klónját.

Miután egy adott Allay megduplázta magát, legalább öt percig nem lesz képes ugyanezt újra végrehajtani. Az új mob, amelyik spawnolni fog, nem rendelkezik ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint a régi mob, mint például az egyéni nevek.

Az Allay-ok sokkal gyakoribbak a játékban, mivel a játékosok találhatnak egyet-egyet közülük az Illager struktúrákban, és könnyen megduplázhatják őket ametiszt szilánkokkal.

Mi a reakciód?

like
2
dislike
1
love
0
funny
1
angry
1
sad
0
wow
2