Hogyan szerezhetsz szivacsokat a Minecraft 1.19 frissítésben?

A Minecraftban rengeteg különböző blokk van, amelyek mindegyike egyedi szerepet játszik a játékban. Ezeknek a blokkoknak egy nagy részét díszítésre használják házak, kúriák, városok, szobrok és egyéb építmények építésénél.

Hogyan szerezhetsz szivacsokat a Minecraft 1.19 frissítésben?

Más blokkok azonban különleges funkciókkal rendelkeznek, amelyek segítik a játékosokat a játék világában való utazásuk során. Az olyan munkapad blokkok, mint a kemencék, füstölők, kézműves asztalok, kovácsasztalok és térképészeti asztalok olyan segédeszközök, amelyek segítik a játékost a kézművességben és a fontos tárgyak, például fegyverek, páncélok, térképek és egyebek előállításában.

Az egyik blokk, amely igen hasznos lehet a játékos számára, a szivacsos blokk.

A szivacsok megszerzésének legjobb módja a Minecraft The Wild Update-ben

A szivacsok a Minecraftban ugyanúgy működnek, mint a való életben. Felszívják a vizet, és és megtartják azt, amíg a játékosnak lehetősége van arra, hogy lecsapolja őket. A játékosok csak két esetben találhatnak rájuk a játékban. Vagy a veszélyes elder guardianoktól kapják meg a mobok, vagy egy óceáni emlékműből bányászhatják ki őket.

A Minecraft játékosok minden egyes monumentumban találhatnak szivacsokat egy meghatározott, "szivacsszoba" néven ismert szoba körül elhelyezve. A legjobb stratégia ezeknek a blokkoknak a bányászatához egy bármilyen szintű kapa használata. A fa körülbelül 0,45 másodperc alatt ejti le őket, míg a gyémánt és netherit kapák 0,1 másodperc alatt képesek ledobni ezeket a blokkokat.

A szivacsok elsődleges felhasználási területe a Minecraft világában az, hogy teljesen lecsapoljanak bizonyos területeket, mivel a blokk nagy mennyiségű vizet távolít el egy mozdulattal. Ha egy szivacsot egyszer használunk, akkor "nedves" szivaccsá alakul át. A blokknak ezt a változatát úgy lehet kiszárítani, hogy egy kemencébe helyezzük, és egy olyan tüzelőanyagforrással, mint a szén, fa vagy láva, visszaváltoztatjuk normál és száraz szivaccsá.

Bár a kemence használata a legtöbb játékos számára a legkényelmesebb módja a nedves szivacs kiszárításának, létezik még néhány más természetes módja is ugyanennek. A játékosnak azonban a Nether dimenzióban kell lennie ahhoz, hogy ezek közül valamelyik működjön.

Amikor a Nether dimenzióban vannak, a Minecraft játékosok észrevehetik, hogy ha egy nedves szivacsot bármilyen felületre helyeznek, az azonnal megszárad, és normál textúrájúvá változik. Ez a módszer a Bedrock és a Java kiadásban is működik.

A másik két módszer a nedves szivacs kiszárítására csak a Minecraft Bedrockban létezik. Ha egy nedves szivacsot bármilyen száraz vagy meleg bioszférába helyezünk, például sivatagba, szavannába, badlandsbe stb., akkor néhány perc múlva automatikusan kiszárad, ami visszaváltoztatja az eredeti textúrájára.

Egy másik Bedrock-specifikus módszer a nedves szivacs megszárítására az, ha vízforrást használsz. Ez azért van, mert képes felszívni a vizet, és utána egyszerűen eltűnik egy füstpamacsban.

A szivacs egyik legjelentősebb felhasználási módja ezen a listán az óceáni műemlékek kiszárítása. Bár ez a technika nem túl gyakori, a játékosok rendszeresen megpróbálnak teljesen kiszárítani egy óceáni emlékművet. Ezt követően bázisként vagy raktárként használhatják. Egy óceáni emlékmű kiszárítása rengeteg munkát igényel, mivel elég nagy, és minden réséből vízmaradványok hullanak.

Mi a reakciód?

like
3
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0